Şimdi Ara

BİLGİSAYARDAN KOKU GELİYOR- DÜŞÜK FPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle selamun aleykum. Bu başlıkla açılmış konular varmış hepsini okudum ama çözümlerin benimkiyle alakasız olduğu kanaatine vardım o yüzden ayrı bir başlık açtım forumlarda uyelıgı bulunan bır ınsan degılım kusura bakmayın.

Neyse bundan yaklasık 1 ay once canavar gibi çalışan bilgisayarım(kendimce) şuan can çekişir durumda. 1 aydır baska bir sehirde bulunmamdan dolayı ılgılenemedıgım bılgısayarımı döndugumde asırı yavas halde buldum sürekli çalıyor olmasına rağmen(tanıdıkların elinde).

Sorunum şu ki arayüz çok ağırdı ve oyunlarda lol-csgo gıbı 200+ fps alırken bu 80 e ve kasmalara kadar düşmüştü. Bende bunu iyice batırıp bilgisayarın içini açıp detaylı temizlik yaptım. Daha önce de yapıyordum ama boyle fanları pervaneleri söküp tekrar takarak değil.Sonuç olarak temizlikten sonra bilgisayarda bir farklılık olmadı ve bu benım canımı sıkmaya devam ettı.

Bende 2-3 gundur ust uste temızlık yapıyorum cıkarıp takıyorum bazı seyleri bi güc pervanesını cıkaramadım oda kablosu anakart uzerındekı yerleşme yerıne cok sıkı tutturuldugundan onun ıcı hala pis yani.

Son 1 gündür bilgisayardan yanık kokusu geliyor ve bu benim iyice sinirimi bozuyor. Oyunlarda en alt duzeyde oynasam bıle artık 100 fpsın ustune cıkamıyorum ve kasanın ıcı cok sıcak. Kasada ekran kartı dısında 2 fan var bırısı ıslemcının ustundekı dıgerı ıse guc fanı. Bir tane daha vardı kasanın arka tarafınan gozuken egzost denıyor sanırım ama o nerde bılmıyorum o olmadan da canavardı gerçi.

Neyse beyler sorun ne olabilir. Parcaları söküp taktığımda bır seylerı bozdum heralde ben öyle düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim kafayı yiyecem çünkü.

Bunlar da normal ısı değerlerı masaustundeyken.

PC

BİLGİSAYARDAN KOKU GELİYOR- DÜŞÜK FPS BİLGİSAYARDAN KOKU GELİYOR- DÜŞÜK FPS BİLGİSAYARDAN KOKU GELİYOR- DÜŞÜK FPS BİLGİSAYARDAN KOKU GELİYOR- DÜŞÜK FPS BİLGİSAYARDAN KOKU GELİYOR- DÜŞÜK FPS BİLGİSAYARDAN KOKU GELİYOR- DÜŞÜK FPS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capooo9 -- 6 Şubat 2016; 21:14:15 >

• Capooo9 C kullanıcısına yanıt
    kardeşim power supllyn yanıyor olmasın? benim önceki bilgisayarda böyle oldu sonra bildigin power patladı,1 tanede ram yandı onla beraber
    kokunun nerden geldigini anlayabildinmi veya elinde yedek bi güç kaynagı varmı takıp bakabileceğin,son olarak fps sorunu bilgisayarında virüs varsa ondada olabilir,bitcoin madencigili virüsleri felan var sadece ekran kartını kullanıyor o yüzden fps düşüyor olabilir
    antimalwarebytes ve adw cleaner gibi 2 küçük programı indirip bi tarama yap
  • hocam parçaları söküp takarken termal macun olan yeri de söktüyseniz sorun ondan kaynaklanıyordur macunu ayırdıktan sonra temizleyip yenisini sürmelisin 10 lira fala macunlar pahalısını almana gerek yok
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Power supllyn dediğin şey güç kablosunu taktığımız yer mi pervaneli olan yoksa onun kablosu mu dostum? Bilgisayara format atmıstım paralı vırus programım bıle var dedıgın programlara asınayım ama benım fps sorunum donanımlarla alakalı oldugunu dusunuyorum. Güç kaynagım yok malesef ne yapabilirim kokunun nerden geldıgını de anlamıs degılım kasa bayagı sıcaklıyor suan kapagı acık calıstırıyorum
  • a339573 A kullanıcısına yanıt
    Termal macun olan işlemcıyı sokmedım ama ustundekı sogutucuyu söktüm temizledim geri takarken dişlerden ikilinin birini kırdım hatta. Ben son 3-5 temızlıkte soktum o sogutucuyu macunla beraber ama ıslemcının ustundekı macuna dokunmadım yanı ıslemcıye dokunmadım kısaca sorunun ondan olduguna emın mısın yoksa herhangı bır oynama dahı olmamasına ragmen kırdıgım diş tutmuyor olabılır mi?(kıpırdamıyor normalde sağlam) veya ekran kartını söktüm detayına kadar onda bır yanlıslık yapmıs olabılır mıyım? Bayağı ugrastım takarken onu
  • Capooo9 C kullanıcısına yanıt
    bilgisayarının içindeki güç kaynagı,prizden bi siyah kablo alıpda kasanın arkasına sokuyorsunya 3 lü şekilde böyle,kasanın en üsünde yada en altında olur,üstünde 1 pervane olur,arkasındanda bi sürü kablo çıkar, o kablolar anakarta,işlemciye,harddisklere felan girer, işte o power suplly yani güç kaynagı oluyor
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sende iyice cahil yaptın beni bu kadar detaya gerek yoktu Tahmin ettiğim gibi. O coklu kabloyu sokmeye calıstım anakart üzerinden ama cok sıkıydı beceremedım ondan mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Götür bi pc ciye arıza tespit yaptır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle mi diyorsun peki götüreyim bari
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.