Şimdi Ara

Bilgisayardan Ses Gelmiyor, Nedeni Ne Olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PC'nin ekran kartı bozuldu ve ben de arkadaşınkini alıp taktım ama bu seferde bilgisayardan ses alamıyorum. Sesle ilgili sürücüler kurulu olmasına ve ses çıkıyor gözükmesine rağmen hoparlörlerden ve kulaklıktan ses çıkmıyor.

Netteki birçok çözüm yolunu denedim ama nafile yardımcı olursanız çok sevineceğim. Bu arada daha önce başka bir sorunu ararken BIOS pilini çıkarıp takmıştım bununla da ilgili olabilir mi bilmiyorum ama BIOS'da ses ile ilgili pasif bir ayar bulamadım.

Anakart: Asus Sabertooth X58
    İşletim Sistemi: Windows 8.1

Chipset güncelleyeyim dedim ama malesef Win 8 için sürücüsünü bulamadım.

• alaria kullanıcısına yanıt
    Ekran kartınızın bozulması ve yerine farklı bir ekrna kartı takmanız durumunda eski ekran kartınızın HDMI sürücüleri de beraberinde yüklü geleceğinden ses problemi meydana gelmiş olabilir.

Bunun için ; eski ekran kartı sürücüsünü sistemden tamamen kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatın. Akabinde yeni takmış olduğunuz ekran kartı sürücüsünün Windows8 işletim sistemi uyumlu sürücüsünü indirip kurulum yapınız ve son bir kez daha bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Sorun devam ederse bu sefer ses kartı sürücüsünü silip yeniden kurup deneyiniz.
  • spiky2122003 S kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam dediğinizi yaptım ama yine ses yok herşey düzgün gözüküyor ama ses çıkmıyor hoparlörlerden niye böyle birşey oldu anlamadım gitti. Birçok çözüm yolunu denedim netteki ama çözülmedi acaba BIOS ile ilgili birşey olabilir mi?
    İlginiz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaria

Maalesef hocam dediğinizi yaptım ama yine ses yok herşey düzgün gözüküyor ama ses çıkmıyor hoparlörlerden niye böyle birşey oldu anlamadım gitti. Birçok çözüm yolunu denedim netteki ama çözülmedi acaba BIOS ile ilgili birşey olabilir mi?
    İlginiz için teşekkürler.

hoparlör sağlam dimi kesin ?

çok fazla driver yükleme olayı olmuş

olmadı en son format atıp her zaman ses aldığın driveri gene yükle. olmadı benimle iletişime geç farklı birtane bulayım. birşekilde oldurayım.
  • Sağlam hocam zaten başka bir hoparlör de denedim yine olmadı. Ses ve ekran sürücüsünü tamamen kaldırdım sonra en son sürücüleri tekrar yükledim ama birşey değişmedi. Formatsız çözemez miyiz sence bu sorunu? İlgin için teşekkürler
    hocam ses müzik açtığınızda mı gelmiyor youtubedan falan video izlerken mi ? youtuba da sesi kapat özelliğine yanlışlıkla tıklamış olabilirsiniz. öyle değilse bilgisayarın içinden ses ayar gösterici grafiğine bir göz atın belki orada bir kaç seçenek kapanmış olabilir. o da değilse ses kartını sökün tekrar takın bir de öyle deneyin. belki yanlışlıkla sarsmış olabilirsiniz. başka bir ses kartı deneme imkanınız varsa öyle yapın belki ses kartı bozuktur.
  • melo06 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne Youtube'dan ne de PC'deki playerdan ses geliyor, dikkat ettim dediklerine hepsi normal gözüküyor. PC'de ayrı bir ses kartı yok anakarta bağlı.
    Bu arada birşey dikkatimi çekti Realtek programında arka girişler aktif gözükmüyor, ön paneli de AC97 yerine HD yapınca pasifleşiyor halbuki HD Audio takılı ve ayarlı?

Karamsar olmak gibi olmasın da jack larda problem olabilir 5 10 liraya usb to 5.1 jack alırsın olay biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 22 Eylül 2014; 21:28:26 >
    ana kartın bütün sürücülerini kaldır şimdi. sonra ses sürücüsü de dahil tekrar yükle. aygıt yöneticisi ses sürücüsüyle ilgili bir uyarı falan veriyor mu bi ona bak. ekran kartını nasıl bozdun belki de fazla nemden mi oldu ortam şartlarından sonra da ses kartın bozulmuştur. sen acemi bir kullanıcıya benziyorsun bilgisayarı halletmişsin yanlış kullanımdan sanırım bilmedik yerleri kurcaluyorsunuz sonra öyle oluyor.

abi ben virüsten şüpeleniyorum bu sorunlara yol açan. bence senin ekran kartınında bozulma sebebi o. sürücülere falan sızmışsa her şeyi bozuyordur. formatı bas dediklerimde olmazsa sonra görüşelim.
    Öncelikle acemi değilim 18 senedir PC kullanıyorum bir tarafı kurcalamakla bir ilgisi yok bunun, ilk olarak PC açıldıktan sonra kapanıyordu kendi kendine, tanıdık bir bilgisayarcı arkadaş var ona götürdüm PSU pert olmuş onu değiştirdi. Birkaç gün sonra PC geldiğinde ekrana görüntü gelmiyordu, belleklerin yerini değiştirdim ve arkadaşın ekran kartını taktım düzeldi. Bu ekran kartı hangi ara bozuldu bilmiyorum arkadaşa soracağım. Dediklerini deneyeceğim bakalım ne olacak.
    şimdi sen psu pert olmuş dedin sonra ekran kartı falan bozuldu dedin şimdide ses kartı dedin ya senin bs çok eski ya da sizin evin elektrik akımında bir düzensizlik olabilir. başka cihazlar sağlam mı onlarda bir sorun yok değil mi ?

ben senin bu tandık bs tamircisinden şüpelendim. acaba dandik veya uyumsuz psu mu taktıda senin bs'nin donanımlarına yeterli voltajı sağlayamıyor mu ? marka neydi psunun kaç voltaj veriyor ? bir de diğer donanımların özelliklerini anakart falan bir yazarsan anlayabiliriz sorunu.
    Hocam 4 senedir sorunsuz kullandığım bir sistem bu, yeni PSU aldım High Power 750w (12v = 675w) kendim taktım onu arkadaşa götürmedim, ben arkadaşa ekrana görüntü gelmiyor diye gönderdim PC'yi ve oradan geldiğinde ekran kartı da çalışmıyordu. BIOS ile ilgili birşey olabileceğinden şüphelendim ben pili çıkarıp taktığımız için ama ilgili bir ayar bulamadım sesle ilgili BIOS'da.

Sistem:

Asus Sabertooth X58
    i7 950
    GTX 460 (arızalanan kart)
    GT 630 (şimdi takılı olan)
    hocam merak ettim de belki alakası yoktur ama hani windowsun sağ alt köşesinde ses açma yerine tıkladığında müzik çalıyorken yeşil bar inip çıkar ya o gözüküyor mu? Anakartın ses çipinde arıza olduğunda bilg açılmaya devam eder mi bilemem ama artık olmazsa en iyisi en ucuzundan bir ses kartı alıp takmak.
    bilgisayarınla uyumsuz bir psu ise diğer parçaları bozuyor olabilir. eğer psu dan eminsen bir ses kartı al fazla pahalı değil zaten.
  • Evet gözüküyor zaten görünürde hiç bir sorun yok gibi ama gel gör ki ses dışarı çıkmıyor

Öyle yapacağız artık başka yapacak birşey kalmadı çok merak ediyorum ama sebebini bulursam yazacağım buraya belki bir başkasının da başına gelir uğraşmasın benim gibi boşuna
    valla senin kadar bende merak ettim sorun neymiş diye. sen onun sebebini bulamassın bir sır olarak kalacak o söyleyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: melo06

valla senin kadar bende merak ettim sorun neymiş diye. sen onun sebebini bulamassın bir sır olarak kalacak o söyleyim :)
    İlginç birşey oldu Realtek ilk kez hoparlörü takınca ne taktın diye sordu ve arka panellerdeki mavi, yeşil ve pembe girişler de aktif hale geldi Normalde bunu her taktığında sorması lazım ama bir kere sordu bende daha da sormadı.
  • quote:

İlginç birşey oldu Realtek ilk kez hoparlörü takınca ne taktın diye sordu ve arka panellerdeki mavi, yeşil ve pembe girişler de aktif hale geldi Normalde bunu her taktığında sorması lazım ama bir kere sordu bende daha da sormadı.

Alıntıları Göster
    Bilgisayara format atıp tekrardan Windows 8.1 temiz kurulum yaptım arkadaştan 2 ses kartı aldım Win 8 sürücülerini bulamadım Win 7 denedim kuruldu ama yine ses yok Delirmemek elde değil valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaria -- 29 Eylül 2014; 0:14:15 >

• quote:

Bilgisayara format atıp tekrardan Windows 8.1 temiz kurulum yaptım arkadaştan 2 ses kartı aldım Win 8 sürücülerini bulamadım Win 7 denedim kuruldu ama yine ses yok Delirmemek elde değil valla

Acaba pc'ye kulaklık takarak sesi kontrol etmeyi denedin mi?
  • _ANIL kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam onu da denedim zaten denemediğim birşey kalmadı hiçbir şekilde ses alamıyorum sadece bazen hoparlörden hışırtı geliyor o kadar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.