Şimdi Ara

Bilgisayardan ses mikserine nasıl bağlantı yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hayırsever bir kurum tarafından çalıştığım okula ses mikseri ve ekipmanı gönderilmiş. Bilgisayarı ses mikresine bağlamak mümkünmü , mümkünse nasıl yapılır. Yardımcı olursanız sevinirim.
    http://www.behringer.com/PMH1000/index.cfm?lang=ENG

• 1:kanal girişlerin "line, mic falan"
    2:pc den giriş yapman için en müsait olan yer.
    3:tüm sistemi yöneten grafik aqualizer kontrollerin.
    4:genel çıkış-giriş potların

konu yanlış yerde ama yinede açıklamaya çalıştım, istersen cihazın paket içeriğindeki manual ını tarayıp pm olarak atabilirsin, elimden geldiğince açıklamaya çalışırım..

Bilgisayardan ses mikserine nasıl bağlantı yapılır

edit=mixerin çıkışındada bi amplifikatör kullanmak zorundasın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mınaaa -- 19 Nisan 2007; 20:33:20 >

• yarın hemen deniyorum.ilgin için teşekür ederim.
  • elimde tarayıcı yok.fakat yarın okuldan taratıp yollarım.
  • oke tereddütte kalırsan cihazı riske etme ,kullanma klavuzunu iice oku ki ingilizcedir muhtemelen, sorun yaşamayasın
  • Dostum bugün pc girişi yapabileceğim yerden jak kullanarak ( hoparlörün kablosunu da bu uğurda feda ettim ) bağladım. sonuç mükemmel çok kaliteli ve temiz bir ses aldım.
  • Hayırlı olsun diyelim ozaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi Nasıl Yapılır?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ancak giriş sayılarını artırırken tek kanala yüklenmemeye dikkat et o makinada 15 16 kanala kadar giriş var hepsi için ayrı girişi kullanırsın ve birazda cihazın ekosunu potlarını kurcalarsın işi tamamen çözmüş olursun,
  • tek kanal derken neyi kastettin anlamadım. Gül gibi makinayı telef etmeyelim. Bilinçsiz bir şekilde her düğmeyi denedim. Dikkat etmem gereken yerler varsa belirtirsen sevinirim.
  • Dostum bugün 23 nisanı kutlarken bilen bilmeyen herkes miksere el atınca ilk önce kolonların birinden ses gitti. sanırsam diğer kolona fazla yüklenince kolondan duman çıkmış , yanmışmıdır ? Bir de şu soruları soracağım ;
    1- Ses kanallarını nasıl ayarlarız
    2- Ses çok eko yapıyor bir türlü bu durumu engellemeyedim
    3- Net bir şekilde ses alabilmek için ne yapmam gerekir
  • Mikserdeki iki tane olan o digital ekan ne işe yarar.ayrıca bizim makina behringer 5000 olanmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: mttemel

Mikserdeki iki tane olan o digital ekan ne işe yarar.ayrıca bizim makina behringer 5000 olanmış

arkadaşım benim mesleğim ses teknisyenliği. şehir neresi? belki daha fazla yardımım olabilir. madem ki okulda kullanılıyor, yavrulara her türlü desteği vermeye hazırım. yeter ki okusunlar...

çift digital ekran: ses efektlerinin daha detaylı olduğunu gösteriyor. cihazı behringerin sitesinden tam net göremedim onun için detaylı yardım edemeyeceğim. digital ekranlardan bir tanesi sese verilen derinlik efektini diğeri de tekrar efektini gösterir.

biraz kabaca anlatacak olursak: en üstteki düğmeler kazanç anfisidir. yani sese kaba ayar yapmanı sağlar. onun altındaki 4 tane yeşil düğmeler ise ekoklayzırdır. en üstteki tiz, orta iki tanesi orta sesler, en alttaki bas seslerdir. gelelim kırmızılara, resimden net seçemedim ama üstteki iki tanesi aux 1 ve 2 sanırım. onlar, eğer cihazın sağ üst kısmından aux çıkışlarına hoparlör vs bağlanmışsa onların seviyesini ayarlar. üstten 3. ve 4 . kırmızı düğmeler ise (sanırım fx 1 ve 2 yazıyordu) eko ayarlarıyla ilgili. senin derdin de ekoyla ilgili olduğu için iyi oku şimdi. digital ekranın soldakini 5' e sağdakini de 55' e getir. (bir tanesi sanırım soldaki olacak derinlik diğeri de tekrar olması lazım. değilse tam tersidir). sonra fx düğmeleriyle uygun seviyeyi bulmaya çalış. fakat tabi ki digital ekranın altındaki kırmızı düğmelerin de ayarları önemli.

aslında daha net anlatmak isterdim ama cihazı yakından görmeden zor. uzaktan tarifle ancak bu kadar oldu üzgünüm. zaten ses mikseri bu kadar tarifle kullanılabilse 20 yıldır bu işi yapıyor olmazdım. önümüz 19 Mayıs, eğer yardımım olursa memnuniyetle hazırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 23 Nisan 2007; 22:42:55 >

• Yozgatın karayakup adlı bir kasabasından yazıyorum. 23 nisanda burda havanın kötü ses sistemininde ayaralanmaması çocukların bütün emeklerini heba etti. Dağın başında kimse makinanadan anlamıyor. Gelen giden makinaya bi el attı. ayarları son seviyeye getirmişler . güya yüksek ses alacaklar. sonuç olarak kolonlardan bi tanesi yanmış olabilir. bizim efekle filan işimiz olmaz temiz ve net bir ses alalım o kadar . ilgin için teşekürler.

www.behringer.com
    Behringer | Not Found
    http://www.behringer.com/PMH5000/index.cfm?lang=ENG

• quote:

Yozgatın karayakup adlı bir kasabasından yazıyorum. 23 nisanda burda havanın kötü ses sistemininde ayaralanmaması çocukların bütün emeklerini heba etti. Dağın başında kimse makinanadan anlamıyor. Gelen giden makinaya bi el attı. ayarları son seviyeye getirmişler . güya yüksek ses alacaklar. sonuç olarak kolonlardan bi tanesi yanmış olabilir. bizim efekle filan işimiz olmaz temiz ve net bir ses alalım o kadar . ilgin için teşekürler.

http://www.behringer.com/PMH5000/index.cfm?lang=ENG

efekt uluslararası bir terimdir. efektten maksadım sizin işinize yarayacak halk arasında "eko" tabir edilen sese verilen derinlik hissidir. yani normal sese biraz, sanki hamamdan geliyor hissi vermektir. bu arada sizin bulunduğunuz yer ne yazık ki bana uzak. ben ankara'dayım. ama görev icabı türkiye'nin her yerine gidiyoruz. kim bilir belki yolum bir gün sizin oralara da düşer...

yazınızdan anladığıma göre "hoparlörlerden bir tanesi yanmış olabilir" diyorsunuz. yanıp yanmadığını denemesi kolay. yanık olduğunu düşündüğünüz hoparlörün yerine diğer sağlamını takın. ses normal mi? sağlam olandan bu sefer ses alamazsanız muhtemelen cihazın çıkışı yanmış demektir. sağlam olanından ses çıkıyorsa, yanık olduğunu düşündüğünüz hoparlörü diğer kanala bağlayın. ses gelmiyorsa hoparlör arızalı demektir. onu da size en yakın ankara'da yaptırabilirsiniz. cihazınız kaliteli merak etmeyin. yüksek sesten dolayı anfi çıkışı kendini kısa süreli korumaya almış ve çıkışı kesmiş olabilir. tabii hoparlörler anfinin gücünden düşükse gerçekten sesi sonuna kadar açtığınızda yanmış olabilir. bu arada hoparlörleriniz ne marka? behringer ya da başka orjinal birşeyse başkasına elletmeyip direk ankara'ya yetkili servise getirin. yıllardır bu işi yaparım, bu konuda yetkilisinden başkası beceremez onu bilirim. yaparım diyenin ve gerçekten yapanın da ellerinden öperim...

mutlu günler...

• Güzel bi benzetme yapmışın. Açık havada ses aynı hamamda olduğu gibi yankılandı. Kolonların markası yine behringer , yanlış olmasın 450 wat diye biliyorum. Tahminin doğru makinanın orjinal kolonları kullanmadık kablosu kısa ve bağlantısı farklı diye. Yüksek anfi düşük hoparlör = fizik kanunları devreye girer tabi.Bugün tatiliz fakat yarın kolonları denerim. Hoparlör için Ankara gelirsek seni bulurum. Hayırlı günler diliyorum...
  • quote:

Güzel bi benzetme yapmışın. Açık havada ses aynı hamamda olduğu gibi yankılandı. Kolonların markası yine behringer , yanlış olmasın 450 wat diye biliyorum. Tahminin doğru makinanın orjinal kolonları kullanmadık kablosu kısa ve bağlantısı farklı diye. Yüksek anfi düşük hoparlör = fizik kanunları devreye girer tabi.Bugün tatiliz fakat yarın kolonları denerim. Hoparlör için Ankara gelirsek seni bulurum. Hayırlı günler diliyorum...

hay hay beklerim. ama illâ ki beni bulmanıza da gerek yok. size lazım olacak adres ve telefon numaralarını da araştırır, gerek duyduğunuz zaman size söylerim. görüşebilmek üzere...
  • resmonse dostum merhabalar öncelikle sana birşey sormak istiyorum normalde preamfi mixer crossower ve EQ baglantısı nasıl olmalıdır 3 adet amfi var biri sub basslar için biri 2 yollu kabin diğeri ise monitör hoparloründe kullanılmakta. şimdiden teşeşkkür ederim.saygılar
  • Merhaba kucuk bir sorum olacak. Elimde xenyx 1002 fx behringer mikser var. Arkadaşımla aylardır basit bir yöntemle radyo yayını yapıyoruz ve bugünlerde elimize bu alet geçti. Fakat pc mikrofon ve telefon bağlantılarını nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Yardımcı olabilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.