Şimdi Ara

Bilgisayarı açmadan HDD'deki bilgiler silinebilinir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDD'deki bilgiler bilgisayari acmadan nasil silinebir soksem 2-3 gün sonra geri taksam silinir mi icindekiler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç duymadım ama takılan her hddi otomatik formatlayan veya fdisk atan bir makine vardır ama dediğin şekilde verileri silemezsin. Windowsu açmadan Windows usbsi veya Linux live cd ile silebilirsin. Hddde virüs varsa usbne bulaşıp bulaşmıycağından emin değilim. Riske girmeden Linux live cd ile formatlak daha iyi olur. Veya Windows cdsinden format atabilirsin.

Windows:https://www.afolog.com/win7-usb-ile-format-atma "Custom (Advanced)’i seçelim."den sonraki resimdeki ekrandan atılıyor
    Linux:http://www.formatatmak.com/kurulum/linux-resim/ubuntu-format-atma-resimli-anlatim.html

• veya sen hdd yi sök başka bilgisayara bağlayıp formatla
  • hayir.
  • Xp cd 'sinden uzun format ile temizlenebiliyor diye biliyorum.

Bazı bioslar da bir şey var tam hatırlamıyorum harddisk i tamamen temizliyor ama elektrik gitmemesi lazım diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xronize kullanıcısına yanıt
    bilgisayar acmadan, elektirik vermeden, cikarayim bir kac gün bekleyim geri takayim diyor

win cd/dvd/usb yi tak win kurarmis gibi yap hdd yi sec zaten formatlarsin ama arkadasin sorusunun cevabi hayir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

bilgisayar acmadan, elektirik vermeden, cikarayim bir kac gün bekleyim geri takayim diyor

win cd/dvd/usb yi tak win kurarmis gibi yap hdd yi sec zaten formatlarsin ama arkadasin sorusunun cevabi hayir

Pardon hocam yanlış anlamışım. Belki başka pc ye takıp formatlasa olur mu bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Slax live ı İSO olarak indir ve rufus programıyla flash belleğe bootable olarak yazdır. Pcyi bu aygıttan başlat. Silmek istediğin diski veya dosyayı bul ve sil. Hepsi bu kadar. Bir de bunu yapma amacın ne? İçindeki verilerin geri gelmemesi mi, yoksa sadece silinmesi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: steampowereduser

veya sen hdd yi sök başka bilgisayara bağlayıp formatla

Bilgisayar açılmıyor diğer bilgisayara taksam o da çalışmaz nasıl formatliyayım ?
  • Serkan1428 S kullanıcısına yanıt
    diger bilgisayara yeni hdd takmis gibi olacak. Oradan da bicimlendireceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Slax live ı İSO olarak indir ve rufus programıyla flash belleğe bootable olarak yazdır. Pcyi bu aygıttan başlat. Silmek istediğin diski veya dosyayı bul ve sil. Hepsi bu kadar. Bir de bunu yapma amacın ne? İçindeki verilerin geri gelmemesi mi, yoksa sadece silinmesi mi?

Advanced System Care adlı program Svchost.exe yi sonlandırdı pc acılmıyor o dosya da sistemin çalışmasında rol oynuyormuş onu silmem lazım pc de açılmadığı için tüm bilgilerimi feda ettim silinmesine razıyım artık yapıcak bişey yok bilgisayarın power düğmesine basıyorum windows logosu bile gelmiyor anlıcağınız biosa felan giremiyorum yani pc acılması lazım bilgilerim var bir sürü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan1428

quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Slax live ı İSO olarak indir ve rufus programıyla flash belleğe bootable olarak yazdır. Pcyi bu aygıttan başlat. Silmek istediğin diski veya dosyayı bul ve sil. Hepsi bu kadar. Bir de bunu yapma amacın ne? İçindeki verilerin geri gelmemesi mi, yoksa sadece silinmesi mi?

Advanced System Care adlı program Svchost.exe yi sonlandırdı pc acılmıyor o dosya da sistemin çalışmasında rol oynuyormuş onu silmem lazım pc de açılmadığı için tüm bilgilerimi feda ettim silinmesine razıyım artık yapıcak bişey yok bilgisayarın power düğmesine basıyorum windows logosu bile gelmiyor anlıcağınız biosa felan giremiyorum yani pc acılması lazım bilgilerim var bir sürü...

O zaman hddyi, ister sata istersen hdd kutusuyla başka bir pcye takarak verilerini kurtar. Eğer taktığın pcde Windows açılınca diskin yine görünmezse, yukarıda yazdığım slax live ı o pcde kullan.

• Serkan1428 S kullanıcısına yanıt
    Şu programı kullanmayın diyorum ama dinleyen yok ki. Kullananları uyarınca da "Bir şey olmaz." deyip bana kızıyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.