Evde iki tane bilgisayar var.Birisi XP Profesyonel yüklü Masaüstü, diğeri XP Home yüklü dizüstü. İkisi de son 10 gündür "Bilgisayarı Kapat" deyince yeniden başlıyor.Ancak kasa üzerinde güç düğmesinden kapatılabiliyor.
- Bu sorunun ağdan oluştuğunu sanmıyorum. Nedeni dizüstü bilgisayar başka ağlarda bulundu ve kapatılmama sorununu yaşadı.
- Bu sorunun ağdan bulaştığını da sanmıyorum. Nedeni dizüstü bilgisayarın bulunduğu ağdaki bilgisayarlara bu sorun geçmedi.
- Sistemin artık kararsızlaşmasından olabileceğini de sanmıyorum. Nedeni dizüstü bilgisayara yeni format atılmış olması.
- Denetim Masası/Güç Seçenekleri/Gelişmiş'deki "Bilgisayarımın güç düğmesine bastığında" bölümü "Bilgisayarı Kapat" şeklinde.
- Virüs,casus veya reklam türü birşey bulamadım bilgisayarlarda.
Evet arkadaşlar sizlerin yardımlarını bekliyoruz.
Öncelikle bios ayarlarını default edin.
Sorun devam ediyorsa, pc nizde herhangi bir pcı kart takılımı? onu söyleyin.
denetim masasından ayarları vardı onun tama bilmiyorum ama kurcalarsan belki bulabilirsin.
Böylede olmazsa tam çözümü olmayacak ama masaüstüne bilgisayarı kapatmak için bir kısayol oluşturup birde böyle deneyin.
1.Masaüstü’nde boş bir alana farenin sağ tuşuyla tıklayın. Yeni/Kısa yol menusu üzerinden bir kısa yol oluşturun. “Kısa yol Oluştur” penceresi ekrana gelir. İlgili satıra “shutdown” (tırnak işaretli olmadan) yazıp bir karakter boşluk bırakın ve aşağıdaki parametreyi yazın.
shutdown -s -t 0 (aralarda boşluk var)
+++++++++++++++++ başlat -> çalıştır ekranına regedit yaz. gelen ekranda HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop menüsü altında AutoEndTasks ve AutoEndTask değerini 1 yap ++++++++++++++
AWARD BIOS için
Power Management Setup ana menüsü altındaki
ACPI Suspend Type = S1 ( PowerON-Suspend )
Power Button Function = Instant-off olmalı
diğer Bios'lar için buna benzer alanlara bakın.
quote:
Orjinalden alıntı: g.h.o.s.t
denetim masasından ayarları vardı onun tama bilmiyorum ama kurcalarsan belki bulabilirsin.
Arkadaş anlatmak istediğini denemiş zaten.
Okumadan mesaj atıyorsunuz.
quote:
Orjinalden alıntı: HydroAcidX
Öncelikle bios ayarlarını default edin.
Sorun devam ediyorsa, pc nizde herhangi bir pcı kart takılımı? onu söyleyin.
arkadaşın dediği gibi PCI karttan olabilir , bendede aynısı olmuştu kartı çıkartarak sorunu çözdüm.
Ağda başka network cihazı varmı ve sadece senin ağın 2 bilgisayardanmı oluşuyor?
arkadaşım Başlat/Denetim Masası/Güç Seçenekleri/Gelişmiş buradan bilgisayarın güç tuşuna bastığımda neyapacaksın diye doruyo oradan bilgisayarı kapat de inş olur.
numanın dediği bilgisayarın tuşuyla ne yapacağı
KONUYU AÇAN DOSTUM KÖTÜ Bİ HABERİM VAR. BU HERHANGİ BİR DONANIM BOZUKLUĞUNUN " GELİYORUM BEKLE BENİ " DEMESİDİR. ÇÜNKÜ BU SORUNUN AYNEN %100 BÖLE YAŞADIM BEN GEÇEN SENEYDİ. YAKLAŞIK BU OLMAYA BAŞLADIĞINDAN BERİ 1-2 HAFTA GEÇTİ SÜREKLİ KAPATIRKEN ELLE DÜĞMEDEN KAPATIYORDUM FALAN.. EN SONUNDA Bİ GÜN PC'Yİ KAPADIM VE TEKRAR AÇTIĞIMDA HDD UÇMUŞTU. 60 TL'YE YENİSİNİ ALMAK ZORUNDA KALMIŞTIM.
DONANIM HATASI DEDİYSEM DE BELKİ DE BENİM GİBİ HDD OLABİLİR.
quote:
Orjinalden alıntı: rallyman23
numanın dediği bilgisayarın tuşuyla ne yapacağı
evet katılıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: HydroAcidX
quote:
Orjinalden alıntı: g.h.o.s.t
Arkadaş anlatmak istediğini denemiş zaten.
Okumadan mesaj atıyorsunuz.
okudum fakat görememişim kusura bakma kardeşim..
sorun resgistry ayarlarında muhremelen iki pc dede aynı arıza olması zor muhtemelen bi virüs yada kurduğun bir program registry ayarlarını bozmuşş
Söylediklerinizi bir çoğunu yaptım PCI kart ve bir tek format kaldı.
PCI kart dediğiniz tam olarak nedir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme