Şimdi Ara

Bilgisayarı kapatmak çok uzun sürüyor , yardım edin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 aydır bu sorunla karşı karşıyayım.sistemimde bilgisayarı çok kasan bir online oyun yüklüyken, ayrıca antivirüs yüklü değilken başladı galiba.

sorun şu :

bilgisayarı kapatmak için başlat>bilgisayarı kapat tıklıyorum.bekleme imleci geliyor, normalde 2 saniyede ekranın ortasında beliren bilgisayarı kapat seçenekleri ( kapat, bekleme, yeniden başlat) 5 dakikada geliyor 5 dakika sonra kapat'a tıklıyorum, oturumuz kapatılıyor, kişisel ayarlarınız kaydediliyor buraya kadar bir sorun yok.fakat windows kapatılıyor dediğinde yine 5 dakikalık bir bekleme başlıyor.5dakikadan sonra bilgisayar kapanıyor.

fakat bu dediğim olay, bilgisayarı hemen açtıktan sonra olmuyor.bilgisayarı açıp, tekrar kapatmak istediğimde böyle bir bekleme yaşamıyorum.bilgisayarı belli bir süre kullandıktan sonra (msn messenger, firefox) bu bekleme olayı ile karşılaşıyorum..

regedit'te local machine>system>conrolset001>control altında WAIT TO KILL SERVICE şeklinde bir değer var.nette bunun windows'un kapanmasını hızlandırdığını okudum.bunu 20000 den 200 lere çekmem yine işe yaramadı.(ama bilgisayarı belli bir süre kullanmayıp, kapattığımda, bilgisayarın kapanmasında çok fazla bir hız artışı olduğunu gözlemledim.tabii bu durum bilgisayarı bir süre kullandıktan sonra etkisiz kalıyor.)

eset nod32 güncellenmiş antivirüs ile tarama yaptım, 20 sızıntı yaklaşık olarak buldu, bunların 10 tanesi aynı türdendi.hepsini sildim , ve karantinaya aldım.

birde nod32 ile tarama yaparken system volume information altındaki bir klasörde tıkanma yaptı.taramayı zorlukla durdurup o klasörü taramayıp bir sonraki klasörden taramaya devam ettim.bu klasörde tıkanma yapan dosyayı silmek aklımın ucundan geçmedi değil bilgisayarımda trojan dropper var.hepsini silsemde hala varmı yokmu tam emin değilim !

evet, bu sorunu bir trojan yada virüsmü yapıyor sizce ? imaj'ıma geri dönmek istemiyorum, birçok yeni program kurdum çünkü.bu olayı geri dönüşümsüz, formatsız halledersek sevinirim.

ilginize teşekkür ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emptybottle -- 3 Mart 2010; 22:34:53 >

• windos ayarlarını oynamadan

malweare-antimalweare programını indir güncelle tarat.

daha sonra win optimizer (ashampoo nun olabilir sistemi tarat temizle.

yüklemiş olduğun programlarına göz at hangi programın olabileceğini geri düşünüp zaman tahmini yap.. oalbilecekleri kaldır..

şimdilik bu kadar..
  • Bu tür sorunları formatsız halletmek çok zor. AV/AS programlarıyla kasabilirsin ama ne kadar uğraşırsan uğraş çok sağlıklı netice alamazsın. Registry temizliği, junk file temizliği, defrag istediğini yap yine de format yemiş bilgisayar gibi olmaz. Üşendiğini anlayabiliyorum ama korkarım en sağlıklı çözüm hala format atmak. Şimdiden kolay gelsin.
  • System Volume Information nın içine girerek virüsü elle silebilirsiniz. System Volume Information’ Dosyasının İçine Nasıl Girilir?
    System Volume Information’ın içinde Sistem Geri Yükleme dosyaları bulunur, Sistem Geri Yükleme'yi kapattığınızda bu dosyalar silinir,
    • Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Sistem'i tıklayınız
    • Sistem Özellikleri iletişim kutusundan Sistem Geri Yükleme sekmesini seçiniz.
    • Sistem Geri Yükleme'yi kapat onay kutusunun seçiniz.

Virüs taraması yaparken bütn gizli sistem vs.. dosyaları açmanız da gerekir. Bilgisayarım > Araçlar > Klasör Seçenekleri > Görünüm >
    • Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle > ticki kaldır
    • Gizli dosya ve klasörleri göster > seç
    • Korunan işletim sistemi dosyalarını gize (önerilen) ticki kaldır - gelen uyarıyı (evet) onayla, Uygula, Tamam.
    "Daha sonra" Bu işlemi eski haline getirmek için Varsayılanı Yükle seçiniz, Uygula, Tamam.

Virüs gibi zararlı yazılımlarını sonlandırılamaması nedeniyle veya başka programların sonlandırılamaması nedeniyle bu problem oluşır. Problemi anlamak için Görev Yöneticisindeki bilgisayarı kapat seçeneğini kullanıp, hangi programın engel olduğu takıldığı da anlaşolabilir.

• computeron ve nihat35nihat ,

mesajlarınız için teşekkürler. yarın söylediklerinizi deneyeceğim.

thunderwatcher ,

format bile atmayacağım aslında, sadece imaj dosyama geri döneceğim acronis true image ile, 10 dakika sürüyor.fakat yüklediğim büyük boyutlu birkaç oyun ve program var.bunları tekrardan yüklemek zor oluyor.insanoğlu , geriye dönmek istemiyor mecbur kalmadıkça ? mesajın için sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emptybottle -- 4 Mart 2010; 1:30:03 >
  • evet, dediklerinizi yaptım.

öncelikle malware bytes' - Anti malware programını indirip kurdum.güncelleştirmelerini yapıp hem basit tarama hemde gelişmiş tarama yaptım.herhangibir birşey bulmadı.
    nod32 antivirüs yüklüydü, onun ilede gizli klasörleri açıp hem özel tarama hem sabit disk taraması katı kurallı yaptım.

ve nihat35nihat senin mesajında belirttiğin gibi system volume information'un kökünü kazıdım.çünkü tüm trojanlar ve virüsler ordan çıkmıştı.zaten acronis true image kullandığım için, sistem geri yüklemeye ihtiyacım kalmadı.bunuda öğrendiğim iyi oldu.sağol.

ashampoo nun o win optimizer programınıda indirip tarattım.sorun çıkmadı.

uğraşlarım sonucu (ne kadar uğraştıysam ) şuan sistemde hiçbir zararlı yazılım yok.

fakat sorun hala devam ediyor bilgisayarı bir süre kullanıyorum, ve kapatmaya çalıştığımda hem BİLGİSAYARI KAPAT seçenekleri gelmesi sırasında hemde WİNDOWS KAPATILIYOR kısmında yaklaşık 3-4 dakikalık bekleme yaşıyorum.

bilgisayarımı dinliyorum, o bekleme süresince hiçbirşey yapmıyor.beklemesi bittiğinde işleme koyuyor ve gerçekleştiriyor.windowsun kapanmasıda bu şekilde.harddiskin seslerinden anladığım kadarıyla 3-4 dakika geçmeden hiçbirşey yapmıyor windows'un kapatılması ile ilgili

yardımcı olun.ya da imaj almak zorunda kalacağım.bunun hiçbir çözümü yokmudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emptybottle -- 6 Mart 2010; 1:01:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.