Şimdi Ara

Ön cam gözlerimi çok yoruyor. Ne yapmam Lazım? (Lütfen Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    geçen ay bir araç aldım.(toyota Corolla)
    alırken adam sadece ön camın kırıldığını ve kaskodan değiştiğini söyledi.
    buraya kadar sorun yok.

Ancak. her arabaya bindiğimde gözlerimi yoruyor.
    ne zaman arabayı sürsem maf oluyorum.

Mesela gözlük takmayan biri büyük ölçekli bir gözlük takarda
    gözler yorulur ya aynen öyle oluyorum.

Ne yapmam gerek??
    Böyle birşey olabilir mi??

2007 yen kasa Corollanın Ön camı ne kadardır?
    Ne marka cam kullanılıyor??

Şimdiden çok çok teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

walla
    buraya kadar sorun yok.

Ne yapmam gerek??

Benimde ön cam çatlamıştı. Groupama Kasko'dan Servisde Orjinal cam takıldı.
    İmzaladığım fatura fiyatı 1050-1100 TL arasındaydı; ama tam hatırlamıyorum.Kasko ödediği için aldırmadım. 800 küsür camdı. İşçilik, yapıştırıcı, conta vs 1100 TL yi nulmuştu.
    Bu arada, benim araç Comfort. Elegant olanlarda yağmur sensörü olduğu için daha pahalı.( tahmini 100 TL civarında pahalıdır.)

Benim cam değişince bir fark olmadı. Göz yorması gibi. Sizin ön camın markası nedir?
    Eğer değişen yeri biliyorsanız ve çok vakit geçmediyse adamlara eşkiye bilirsiniz.
    Eğer cam çok sıkıntılı ise TÜV'den geçmeyebilir de. Sorununuzu çözün derim.

• ustat camı ben değiştirmedim aldığım kişi değiştirmiş.
    ne yaptıysam olmadı.

yarım güğn şaşı bakmışım gibi gözlerim ağrıyor.
    internette araştırdım. Bazı camlarda böyle sorunlar varmış..

acaba dedim üzerinde yağ tabakasımı var iç dış komple yıkadım.
    olmadı..

camın markasını bilmiyorum. ama olimpia değil.

ayrıca benim kaskoda grupama..
    cam kırılmadan da kırlıdı gibi gösterip
    değiştirmekte bana hayinlik yapmış gibi olurum diye
    paramla değiştirmek istiyorum..

ama orjinalide çok pahalıymış..
  • quote:

ustat camı ben değiştirmedim aldığım kişi değiştirmiş.
    ne yaptıysam olmadı.

olmadı..

İlginç bir durum Mihmander, Günümüzde içimiz dışımız Çin malı eşyalarla sarılmış durumda acaba camın Çin malı olma durumu olabilir mi? Camın kenarında yada köşesinde üretici firmanın ya da ülkenin adı yazmıyor mu?
    Aracın önceki sahibi hangi sigortaya kaskolatmış, bunu öğrendikten sonra bu kasko firmasına hangi cam firmasıyla anlaşmalı olduğunu sorup bu firmaya şikayetini iletebilirsin. Fatura firmada mevcuttur zaten.
    Camı değiştirip bedelini cebinden karşılama düşüncene katılmıyorum. Bu durumun ceremesini neden sen ödeyesin ki? Üstelik çok ucuz bir aparat değil ki aman camın uğraşacağıma ödeyeyim gitsin diyemezsin.
    Yine de tercih senin bence biraz kurcala.

• quote:

Orijinalden alıntı: adnan61

quote:

ustat camı ben değiştirmedim aldığım kişi değiştirmiş.
    ne yaptıysam olmadı.

olmadı..

İlginç bir durum Mihmander, Günümüzde içimiz dışımız Çin malı eşyalarla sarılmış durumda acaba camın Çin malı olma durumu olabilir mi? Camın kenarında yada köşesinde üretici firmanın ya da ülkenin adı yazmıyor mu?
    Aracın önceki sahibi hangi sigortaya kaskolatmış, bunu öğrendikten sonra bu kasko firmasına hangi cam firmasıyla anlaşmalı olduğunu sorup bu firmaya şikayetini iletebilirsin. Fatura firmada mevcuttur zaten.
    Camı değiştirip bedelini cebinden karşılama düşüncene katılmıyorum. Bu durumun ceremesini neden sen ödeyesin ki? Üstelik çok ucuz bir aparat değil ki aman camın uğraşacağıma ödeyeyim gitsin diyemezsin.
    Yine de tercih senin bence biraz kurcala.

Ben de eski sahibi nereden değiştirdiyse oraya git derim. Onu araştır. Eski sahibiyle irtibata geçmeye çelış.
    Olmadı sigortacılar aracın Kasko geçmişini öğrenirse, sende eski kasko yapan firmalara teker teker müracaat et,ara.
    Biri biz değitirdik der nasıl olsa.
    Kasko'dan değiştirdiyse zaten fatura, belde vs. vardır.
    Bu zaman içinde oluşacak bir kusur değil, ayıplı ürün felan söylemiyle adamlara eşki onlarda bir yolunu bulurlar.
    Sonuçta Kasko çok da dandik bir yerle anlaşmaz, diye düşünüyorum.

Yok eski sahibi kaskodan değişmediyse, dışarda rastgele cebinden değiştiyse Geçmiş Olsun. Bir şey çıkmaz.

Serviste camı, siz cebinizden taktırırsanız, pazarlık yapabilirsiniz. Kaskoya taktıkları fiaytın altına inebilirler.
    Ya da dışardan başka marka cam taktırabilrsiniz. Takan adamla önce sorunu söyler, olmayacağının garantisini alırsınız. sorun çözülür.

Cam da eğer TUV standartlarına uymuyorsa zaten değiştirmek zorunda kalırsınız.

Ayrıca camı kasten kırıp ya da kırılmış gibi gösterip Kasko'dan serviste değiştirmekte pek vicdana sığmaz.
    Sonuçta acısı çıkar bir yerden. 4 teker üstünde gidiyoruz. Anladım kadarıyla sende bu yola başvurmak niyetinde değilsin zaten.

• Şu anda takılı olan camın Markası
    CAPITAL CLASS

internette aradım bulamadım tam bir fason ürün herhalde..
    yapım yeri felanda yazmıyor.

• quote:

Şu anda takılı olan camın Markası
    CAPITAL CLASS

internette aradım bulamadım tam bir fason ürün herhalde..
    yapım yeri felanda yazmıyor.

Benim ön camda Toyota yazıyor. Resmini eklemeye çalıştım ama script felan yazdı yüklemedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

walla
    buraya kadar sorun yok.

Ne yapmam gerek??

Doktor arkadaşım 2 ay önce comfort extra sıfır corolla aldı antalyadan. Camda hatalı üretim var. Akşamları cam puslu gösteriyor ve hakikaten rengi değişiyor camın. Mahkemeye başvuracağım dedi. Ücretsiz değiştirelim demişler fakat arkadaşım aracı arazlı sattınız sıfır vereceksiniz demiş. Amerikada olsa araç değişir Türkiyede olsa üstüne 3 tane sahibi değişir ne yapılan işlem cezasını kolay kolay bulur nede insanlar güven içinde araç alır satar. Dünyada kaç ülke vardır acaba sıfır araç alırken bizimki kadar korkan insanların yaşadığı?Yada kaskodan orjinal değişen parçanın yan sanayiden beter olduğu?

Benim bildiğim kadarı ile değişen parçanın kendi garantisi var. Ne zaman değişti bir öğrenirseniz belki faydası olabilir.

• ustat,

aynısı bende de vardı.
    hele geceleri ve yağmurlu havalarda resmen gözlerim kör olacak
    gibi ağrıyodu.

ilk önce sileceklerdendir deyip değiştirdim.
    ancak geçmedi.

şimdi camı olimpia cam ile değiştirdim.
    rahatladım. Keşke daha önce değiştirseymişim.

imalat hatasından dolayı aracı türkiyede
    aracı değiştireceklerini sanmıyorum.

Bir akrambam hyundai aldı. Sıfır.
    2 yıl sonra aracın komple boyalı olduğu anlaşıldı.

bayiye bağvurdu. hiçbirşey yapmadılar..
  • güzel kardeşim çoğu kaskoda 1 sene içinde 2 kere ön cam değişimi hakkınız vardır ve bu kaskonuzu bozmaz yani hasar almazsınız. gidip sanayide bir ustayla görüş aynı şeyi söyleyecektir. al eline bir çekiç cama vur. uzun yoldaydım cama taş geldi de. değiştirirler direkt kaskon varsa herhangi bir şey yapmana gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrin

güzel kardeşim çoğu kaskoda 1 sene içinde 2 kere ön cam değişimi hakkınız vardır ve bu kaskonuzu bozmaz yani hasar almazsınız. gidip sanayide bir ustayla görüş aynı şeyi söyleyecektir. al eline bir çekiç cama vur. uzun yoldaydım cama taş geldi de. değiştirirler direkt kaskon varsa herhangi bir şey yapmana gerek yok

Haksız yere kaskodan para almış olmayacak mı?
    Dört teker üstünde gidiyoruz, çıkar bir yerden acısı. Arabanda çoluk-çocuk taşıyorsunuz sonuçta.
    30-35 bin Tl para verip aldığın arabana bir cam için haram karıştırma. Sonuçts saniyi de 300 Tl'ye yaptırabileciğiniz bir şey için değmez. Hoş tirilyon olsa da değmez. Kul hakkı gibi ödemesi zor bir şeye bulaşmaya değmez.
    Tabi bunlar benim görüşüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark

quote:

güzel kardeşim çoğu kaskoda 1 sene içinde 2 kere ön cam değişimi hakkınız vardır ve bu kaskonuzu bozmaz yani hasar almazsınız. gidip sanayide bir ustayla görüş aynı şeyi söyleyecektir. al eline bir çekiç cama vur. uzun yoldaydım cama taş geldi de. değiştirirler direkt kaskon varsa herhangi bir şey yapmana gerek yok

Dört teker üstünde gidiyoruz, çıkar bir yerden acısı. Arabanda çoluk-çocuk taşıyorsunuz sonuçta.
    30-35 bin Tl para verip aldığın arabana bir cam için haram karıştırma. Sonuçts saniyi de 300 Tl'ye yaptırabileciğiniz bir şey için değmez. Hoş tirilyon olsa da değmez. Kul hakkı gibi ödemesi zor bir şeye bulaşmaya değmez.

Belki hakılısınız ama olaya birde şu açıdan bakmak gerekir. Yorulan gözün sağlık problemi teşkil etmeyeceğinin garantisi var mı? yada uzun yolda sürekli yorulan gözle araba kullanmak kaza riskini arttırmaz mı? Madem arabamda hata var madem tehlike arz ediyor kasko bunu karşılamıyorsa kaskoya niye o kadar para vereyim. verdiğim paraya cam taktırırım. Kaldiki cam taktırması keyfi bir durum değil.
    Atrine tamamen katılıyorum bir çekiç işe yarayacaktır. Eski arabamda cam kırılmıştı hafif kırık vardı değiştirdiler camı kaskodan. Ne hasarsızlık bozuldu nede başka birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

quote:

quote:

Belki hakılısınız ama olaya birde şu açıdan bakmak gerekir. Yorulan gözün sağlık problemi teşkil etmeyeceğinin garantisi var mı? yada uzun yolda sürekli yorulan gözle araba kullanmak kaza riskini arttırmaz mı? Madem arabamda hata var madem tehlike arz ediyor kasko bunu karşılamıyorsa kaskoya niye o kadar para vereyim. verdiğim paraya cam taktırırım. Kaldiki cam taktırması keyfi bir durum değil.
    Atrine tamamen katılıyorum bir çekiç işe yarayacaktır. Eski arabamda cam kırılmıştı hafif kırık vardı değiştirdiler camı kaskodan. Ne hasarsızlık bozuldu nede başka birşey.

Ancak bu şekilde cam değiştirmek bana ahlaki,helal gelmiyor. Benim dünya göürüşüm böyle, en azından.
    Kırılırsa Kasko'dan değiştirirsiniz ama hatalı camı kasko değiştirmez.
    O camı takan kimse hata-sorun ondadır o değiştirmeli. Eğer o değiştirmiyorse siz kendi cebinizden değiştirmelisiniz.
    Sonuçta siz bu durumu kasko'ya bildirdiğinizde camı değişecek mi? Hayır tabiki.
    Eğer sizi camı kendiniz bilerek kırarsanız bu da üçkağıtçılık olmuyor mu?

Bunu tartışmaya da gerek yok. Mazeret bulmak isterseniz , mazeret çoktur.
    Ama hiç bir şekilde ahlaki değildir. Haramdır. (dini fetva vemek istemem ama.)
    Kasko'nun sahiplerinin hakkını yiyorsunuz, kul hakkıdır. Tabiki son karar sizin.

Bu arada;
    Benim arabanın da camı çatladı, Kasko değiştirdi. Hem de servisinde Orjinal cam taktırdı. Hasarsızlığımı da bozmadı. Bunda hem fikiriz.
    Ama benim cam kendiliğinden kırıldı. Yani ben bilerek kırmadım. Aracıma gelen dış darbe ile kırıldı. Olayı da kaskoya olduğu gibi anlattım. Servisin telefon numarasını-adresini verdiler. Gittim değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky_lark -- 8 Mart 2011; 20:00:31 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

quote:

quote:

Ancak bu şekilde cam değiştirmek bana ahlaki,helal gelmiyor. Benim dünya göürüşüm böyle, en azından.
    Kırılırsa Kasko'dan değiştirirsiniz ama hatalı camı kasko değiştirmez.
    O camı takan kimse hata-sorun ondadır o değiştirmeli. Eğer o değiştirmiyorse siz kendi cebinizden değiştirmelisiniz.
    Sonuçta siz bu durumu kasko'ya bildirdiğinizde camı değişecek mi? Hayır tabiki.
    Eğer sizi camı kendiniz bilerek kırarsanız bu da üçkağıtçılık olmuyor mu?

Bunu tartışmaya da gerek yok. Mazeret bulmak isterseniz , mazeret çoktur.
    Ama hiç bir şekilde ahlaki değildir. Haramdır. (dini fetva vemek istemem ama.)
    Kasko'nun sahiplerinin hakkını yiyorsunuz, kul hakkıdır. Tabiki son karar sizin.

Bu arada;
    Benim arabanın da camı çatladı, Kasko değiştirdi. Hem de servisinde Orjinal cam taktırdı. Hasarsızlığımı da bozmadı. Bunda hem fikiriz.
    Ama benim cam kendiliğinden kırıldı. Yani ben bilerek kırmadım. Aracıma gelen dış darbe ile kırıldı. Olayı da kaskoya olduğu gibi anlattım. Servisin telefon numarasını-adresini verdiler. Gittim değiştirdim.

+1

• maalesef camınız orjinal değil. Size tavsiyem en kısa zamanda kurtulun o camdan. Birde yan sanayi camın nesi var derler ya, ..... daha da yorum yapmıyorum. (daha nesi olsunki)

• Bazı kaskolar camı kaskoyu bozmadan değiştiriyor. Kaskonuzu bi inceleyin.

Değiştirilmesi için camın başına bir iş gelmesi gerekiyor tabii ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.