Şimdi Ara

uykum yok ama uyumam lazım.bir yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
13.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sabah 7 de kalmam lazım fakat geç yatmaya alışık olduğumdan bende şuan tık yok.uyumam lazım tavisiyeniz nedir arkadaşlar..

not: evde nescafe yok.gerçi oda uykumu kaçırıyordu eminde değilim neyse..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uykunuz Yok Ama Uyumanız Gerekiyorsa

Uykusuzluk, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur. Geceleri uyumakta zorlanmak, ertesi gün yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü ve ruh hali değişikliklerine yol açabilir. Uyuma ihtiyacınız olduğunda uykunuzun gelmemesi sinir bozucu olabilir, ancak bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

• Düzenli Bir Uyku Programı Oluşturun: Her gün aynı saatte yatmaya ve uyanmaya çalışın, hafta sonları bile. Bu, vücudunuzun doğal uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlemeye yardımcı olacaktır.
    • Rahatlatıcı Bir Yatma Rutini Belirleyin: Yatmadan önceki saatlerde sakinleştirici aktivitelere katılın, örneğin ılık bir banyo yapmak, kitap okumak veya yatıştırıcı müzik dinlemek.
    • Yatak Odanızı Uyumaya Elverişli Hale Getirin: Yatak odanız karanlık, sessiz ve serin olmalıdır. Gerekirse, uyku maskesi, kulak tıkaçları veya beyaz gürültü makinesi kullanmayı deneyin.
    • Kafein ve Alkolden Kaçının: Kafein ve alkol uykuyu engelleyebilir. Yatmadan önceki saatlerde bu maddelerden kaçınmaya çalışın.
    • Düzenli Egzersiz Yapın: Düzenli egzersiz uyku kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilir, ancak yatmadan hemen önce egzersiz yapmaktan kaçının.
    • Öğle Arası Uykusundan Kaçının: Öğle aralarında uyumak geceleri uyumanızı zorlaştırabilir.
    • Stresten Kurtulun: Stres uykusuzluğun yaygın bir nedenidir. Yatmadan önce gevşeme tekniklerini uygulayın, örneğin yoga, meditasyon veya derin nefes alma.
    • Gün Işığına Maruz Kalın: Gündüzleri güneş ışığına maruz kalmak vücudunuzun doğal uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlemesine yardımcı olabilir.
    • Kafeinli İçecekleri Sınırlayın: Kafein merkezi sinir sistemini uyarabilir ve uykuyu engelleyebilir. Yatmadan önce kafeinli içecekleri sınırlayın.
    • Alerjilerinizi Kontrol Altına Alın: Tıkanıklık veya diğer alerji semptomları uykuyu zorlaştırabilir. Alerjileriniz varsa, semptomları kontrol altına almak için ilaçlar kullanın veya yaşam tarzı değişiklikleri yapın.

Sonuç

Uykunuz yok ama uyumanız gerekiyorsa, yukarıdaki ipuçlarını uygulayarak daha iyi bir gece uykusu çekebilirsiniz. Düzenli bir uyku programı oluşturmak ve yatıştırıcı bir yatma rutini belirlemek, stres seviyenizi azaltmak ve uyku kalitenizi iyileştirmek için anahtar öneme sahiptir. Uykusuzluk sorununuz devam ediyorsa, altta yatan bir tıbbi durumun olup olmadığını belirlemek için bir sağlık uzmanına başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • abi bunun için de konu mu açılır yaw. gir yatağa uyumaya çalış. pc başında açtığın konuya cevap bekleyerek mi uyuyacaksın? çok mantıksız.

edit: yatağa uzan kitap falan oku, kitap yoksa gazeteye falan bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nJOY -- 25 Mayıs 2007; 1:53:04 >
  • Amuda kalk
  • Nescafe daha çok uyku kaçırır... Yatağa girip koyun saymayı deneyebilirsin...
  • 2-3 brdak rakıya fondıpı çak bak nasıl uyuyon
  • senin yerinde ben olsam yarın ki işimi iptal ederim
    Hayatta kalkamam bu saatten sonra kalksam bile iflah olmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: P.R.O.O.F

senin yerinde ben olsam yarın ki işimi iptal ederim

abi iş değil yaa randevu dedim

bu arada arakadaşlar zaten uyumaya çalışıyorum.yataktayım büyük pc yi zaten çoktan kapadım.yatağa girdim hemen yanımda sehpaya laptopu koydum kurcalıyom işte yoksa zaten uyumaya çalışıyom.

not: evde rakı yok.bulunmaz(burası okuldaki dolabım değil ki yahu evim)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu zor günde lütfen dua edin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdemakbıyık

quote:

bu arada arakadaşlar zaten uyumaya çalışıyorum.yataktayım büyük pc yi zaten çoktan kapadım.yatağa girdim hemen yanımda sehpaya laptopu koydum kurcalıyom işte yoksa zaten uyumaya çalışıyom.

Kapat cihazı kapat

• quote:

quote:

quote:

Kapat cihazı kapat

dostum uykum varda uyumak istemiyor değilim yahu gündüzün ortasında sanki saat 15:00 miş gibi hiç uykum yok. yemekte yedim uyku felan bastırmadı.kafam bozuluyor çıkacağım dışarıda 3 tur atıp gelip duş alıcam sonra kesin uykum gelecek halsizlikten ama üşeniyorum.başka bir tabirle yemiyor:P

• Hocam önce laptop'U kapat..Sonra gir yatağa derin bi nefes al ve tutabildiğin sürece kadar tut ama çok uzun tutmaya çalış boğulma kıvamına gelene kadar..Ondan sonra tekrar derin nefes al ve vücudunda bi uyuşukluk olacak hayal kurmayı dene çat diye uyursun..Ben hiç denemedim ama denemekde fayda var..
  • fotoşop
  • uyumadım hayla burdayım

hayal kurmak daha kötü o zaman hiç uyuyamıyorum.

elinter
    abi yanlış diyorsun paint olacak doğrusu
  • Sen sabah 7 de kalkmayı unut
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULtraV1olet

Sen sabah 7 de kalkmayı unut

• yarın öğlen 10 da size yazarım buradan kalkamadım diye
  • quote:

yarın öğlen 10 da size yazarım buradan kalkamadım diye

Hocam sende ayıptır söylemesi poğunu çıkardın yaw öyle böyle yat artık kapa cihazı heralde uyuyamazsın bişeylerle uğraşıyon..Kapa gözünü uyu yaw..Zaten artık uyusan değil o saatde kalkmak diğer sabaha anca..

• quote:

Orjinalden alıntı: *METT*

quote:

Hocam sende ayıptır söylemesi poğunu çıkardın yaw öyle böyle yat artık kapa cihazı heralde uyuyamazsın bişeylerle uğraşıyon..Kapa gözünü uyu yaw..Zaten artık uyusan değil o saatde kalkmak diğer sabaha anca..

Uykusuzluk başınamı vurdu ne baksana.

Yarın öğlen saat 10 da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 25 Mayıs 2007; 3:52:50 >

• Bir Kase al . İçine yoğurt ile toz şekeri karıştır. iyice erit toz şekeri ( eridiği kadar )

bigüzel afiyetle ye
    üstüne bi büyük ( 2 su bardağı ) soğuk süt iç
    üstüne gir sıcak bi duş al ..

yat yatağa .. 30 dakıkada uyumassan

gel burdayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULtraV1olet

quote:

Orjinalden alıntı: *METT*

quote:

Uykusuzluk başınamı vurdu ne baksana.

Yarın öğlen saat 10 da

azıcuk uykum gelmişti msj ını görünce oda gitti

• quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Bir Kase al . İçine yoğurt ile toz şekeri karıştır. iyice erit toz şekeri ( eridiği kadar )

bigüzel afiyetle ye
    üstüne bi büyük ( 2 su bardağı ) soğuk süt iç
    üstüne gir sıcak bi duş al ..

yat yatağa .. 30 dakıkada uyumassan

gel burdayım

bilarder sende beni mayalayıp hamur mu yapacan.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.