Şimdi Ara

Araba çok tozlanıyor. Ne yapmak lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
19.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok kısa bir şey soracağım. Fikrinizi alacağım. Daha sonra gerekirse konu silinebilir.

Arabam sürekli dışarıda. 2006 model ve beyaz renk. Yıkattıktan sonra en fazla 3 gün temiz kalabiliyor. Rüzgar toz getirdiğinde araba hep toz içinde, pislik içinde oluyor. Bunun önüne geçmek için ne yapmak lazım. Pasta cila filan mı? Çözüm nedir en basitinden.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Toz Tutmaması İçin Ne Yapılmalı?

Arabanın toz tutması, özellikle siyah renkli araçlar için yaygın bir sorundur. Bu toz birikimi, aracınızın görünümünü bozabilir ve hatta boyasına zarar verebilir. Toz tutmasının nedenlerini ve bunu önlemek için alabileceğin adımları öğrenmek için okumaya devam et.

Arabanın Toz Tutmasının Nedenleri

• Statik Elektrik: Arabalar statik elektrik üretir ve bu da toz parçacıklarını çeker.
    • Rüzgar: Rüzgar, toz parçacıklarını arabanın yüzeyine taşıyabilir.
    • Yağmur ve Kar: Yağmur ve kar suyu buharlaştığında, toz parçacıklarını geride bırakabilir.
    • Ağaçlar ve Bitkiler: Ağaçlar ve bitkilerden salınan polen ve tohumlar, arabanın yüzeyine yapışabilir.

Toz Tutmasını Önlemek İçin Adımlar

• Arabanı Kapalı Alanda Park Et: Arabanı mümkün olduğunca garaj veya kapalı bir otoparkta park etmek, toz birikmesini azaltmaya yardımcı olacaktır.
    • Arabanı Temiz Tut: Arabanı düzenli olarak yıkamak ve cilalamak, toz parçacıklarının yüzeye yapışmasını önleyecektir. Arabanın toz tutmaması için özel olarak tasarlanmış araba şampuanları ve cila ürünleri kullanmayı düşün.
    • Araba Brandası Kullan: Araba kullanmadığın zamanlarda bir araba brandası kullanmak, toz birikmesini önemli ölçüde azaltacaktır. Brandayı düzenli olarak yıkamayı unutma.
    • Elektrostatik Bez Kullan: Elektrostatik bezler, statik elektriği gidererek toz parçacıklarının arabanın yüzeyine yapışmasını önler.
    • Kil ile Arabanı Temizle: Kil ile araba temizliği, arabanın yüzeyindeki küçük toz parçacıklarını ve kirleri temizlemeye yardımcı olur.

Siyah Arabanın Toz Tutmaması İçin

Siyah arabalar diğer renklere göre daha fazla toz tutar karena siyah renk statik elektriği daha fazla çeker. Siyah bir arabanın toz tutmasını önlemek için şu ipuçlarını izleyebilirsin:

• Daha Sık Yıka ve Cila: Siyah arabaları diğer renklere göre daha sık yıkamak ve cilalamak gerekir.
    • Özel Ürünler Kullan: Siyah arabalar için özel olarak tasarlanmış araba şampuanları ve cilaları kullanmak, toz tutmayı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Koruyucu Mum Sür: Siyah arabanın yüzeyine koruyucu mum sürmek, toz parçacıklarının yüzeye yapışmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Arabanın toz tutmasını önlemek, aracının görünümünü korumanın ve boyasına zarar gelmesini önlemenin önemli bir yoludur. Yukarıdaki ipuçlarını izleyerek, aracını tozdan koruyabilir ve her zaman en iyi şekilde görünmesini sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Boya koruma yaptirirsan tozlanir yine. Ancak tozlar yapisip kalmaz. Ruzgarda bile ucar gider. Branda tavsiye etmem. Yakar boyayi. Portatif garaj dusunebilirsin usta?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Boya koruma yaptirirsan tozlanir yine. Ancak tozlar yapisip kalmaz. Ruzgarda bile ucar gider. Branda tavsiye etmem. Yakar boyayi. Portatif garaj dusunebilirsin usta?

Önünde gümüş renk Hyundai Accent Era duruyor. Sahibi pek yıkatmaz. Ama araba pırıl pırıl. Hani neredeyse karşısına geçip saçınızı tararsınız. Lacivert Doğan var. Onun boyası da pırıl pırıl. 10 günde ancak tozlanıyor araba.

Başka bir komşu oto kuaförüne götürdü arabasını. Geri getirince tanıyamadık. Boya pırıl pırıl olmuş. Ama 300 TL ödemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Boya koruma yaptirirsan tozlanir yine. Ancak tozlar yapisip kalmaz. Ruzgarda bile ucar gider. Branda tavsiye etmem. Yakar boyayi. Portatif garaj dusunebilirsin usta?

Önünde gümüş renk Hyundai Accent Era duruyor. Sahibi pek yıkatmaz. Ama araba pırıl pırıl. Hani neredeyse karşısına geçip saçınızı tararsınız. Lacivert Doğan var. Onun boyası da pırıl pırıl. 10 günde ancak tozlanıyor araba.

Başka bir komşu oto kuaförüne götürdü arabasını. Geri getirince tanıyamadık. Boya pırıl pırıl olmuş. Ama 300 TL ödemiş.

Aynen oyle. Bizim arkadas gecen goturdu pasta cila boya korumaya. Geldiginde baktikki arabada sim varmis meger Toz durmuyor uzerinde

• Pasta değilde cila yaparsanız boya yuzeyi kayganlasip toz tutmaz ve yagmur yağdığı zaman akar gider

• Sık sık cila uygulayın

• Benim araba gümüş renk hiç yıkatmam sürekli yol kenarında.
    Boya korumayı tavsiye ederim kaliteli yapılırsa çok faydalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öneriler için sağolun. Elim pek yatkın değil böyle işlere. Tanıdık bir yer var. Oraya götürüp tertemiz yıkatıp cila çektiririm.
  • Boya koruma yaptırın yada eliniz yatkınsa kendinizde yapabilirsiniz. Alın bir turtle eax yada sonax ürünleri heryerde bulunur bunları kullanın daha geç kirlendiği görüceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Boya koruma yaptırın yada eliniz yatkınsa kendinizde yapabilirsiniz. Alın bir turtle eax yada sonax ürünleri heryerde bulunur bunları kullanın daha geç kirlendiği görüceksiniz.

Teşekkürler. Bir deneyeyim bakalım. Başka birini yaparken seyrettim. Elindeki bir şeyi arabanın üzerine döküp mikro fiber bez ile siliyordu. Ardından araba parlıyordu. Siyah Jetta çok güzel olmuştu işlemin ardından.
  • Senin ki yine 3 gün dayanıyomuş usta.
  • Ben ne zaman yıkatsam akşamına yağmur yağıyor. Sizinki yine iyimiş
    Yazın kuraklık falan olursa telaşlanmayon yıkatırım akşamına yağar

• Bizim araba füme renk. Yıkandıktan sonra kapalı garajda duruyor ama yine de 4 - 5 gün içinde camlar kaporta tozlanmış oluyor. Hele hele cila falan sürdüysem iki üç gün içinde o kadar toz çekiyor ki arabanın rengi değişiyor sanki
  • istediğiniz kadar pasta cila yapın araç tozlanır. Nalburdan gazyağı alıp 1 tane kullanmadığınız mikrofiber bezi 1 gün içine batırın ,ardından kurumasını bekleyin. 2 kez batırın ve kurutun. Bu bezle arabayı ne zaman silseniz tüm tozlar gider ve üzerinde toz kalmaz. Bu bezi bir poşete koyun ve ağzını sıkıca bağlayın bir kaç ay böyle kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

istediğiniz kadar pasta cila yapın araç tozlanır. Nalburdan gazyağı alıp 1 tane kullanmadığınız mikrofiber bezi 1 gün içine batırın ,ardından kurumasını bekleyin. 2 kez batırın ve kurutun. Bu bezle arabayı ne zaman silseniz tüm tozlar gider ve üzerinde toz kalmaz. Bu bezi bir poşete koyun ve ağzını sıkıca bağlayın bir kaç ay böyle kullanabilirsiniz.

ilk defa böyle birşey duyuyorum.. Varmı bu öneriyi destekleyecek
  • klasik cilalar ve gazyağını denedim uzun süreli etkili olmuyor. nano teknoloji kullanmak lazım. rüzgar estikce tozlar uçuşup gidiyor, çamur kir yapışmıyor. makinayla uygulanan kuvvetli cilalar da aynı işi görür gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

istediğiniz kadar pasta cila yapın araç tozlanır. Nalburdan gazyağı alıp 1 tane kullanmadığınız mikrofiber bezi 1 gün içine batırın ,ardından kurumasını bekleyin. 2 kez batırın ve kurutun. Bu bezle arabayı ne zaman silseniz tüm tozlar gider ve üzerinde toz kalmaz. Bu bezi bir poşete koyun ve ağzını sıkıca bağlayın bir kaç ay böyle kullanabilirsiniz.

ilk defa böyle birşey duyuyorum.. Varmı bu öneriyi destekleyecek

bu çok eski bir yöntemdir , ha bende kullanmıyorum böyle bir şeye fırsatım yok ama toza takmış insana birebir formüldür.
    araç tozlandığında hemen bezle üstünden geçeceksiniz parlayacak.

• şu sıralar benim arabam garajda durmasına rağmen toz tabakası ile kaplanıyor üflediğim zaman akıyor resmen. bu galiba bu sıralar ağaçların tozu çıkıyor muş onun sebebi sanırım. Dün yıkayıp sildim güzelce sabah tozlanmış aşırı derecede. bir bezle tozu alıyım dedim sarımsı bir toz sanki bitkilerden ağaçlardan gelen bişey.
  • Sizin yine 3 gün iyi.

Benim araç siyah renk. Yıkattıktan sonra 3 saat bile zor dayanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Sizin yine 3 gün iyi.

Benim araç siyah renk. Yıkattıktan sonra 3 saat bile zor dayanıyor.

Aynı durumdayız :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.