Şimdi Ara

Kışın arabanın hızlı ısıtılması için ne yapmak lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
23.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Astra h kullanıyorum kronik geç ısınıyor sanırım, teknik bir problem yok ama yolun yarısına gelince sıcak hava geliyor ne yapmak lazım. Radyatörü gasteyle kapasak faydası olmaz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kışın Arabanın Hızlı Isıtılması İçin İpuçları

Kışın soğuk havalarda arabanın içini ısıtmak önemlidir, ancak bu genellikle zaman alıcı ve zahmetli bir işlem olabilir. İşte arabanın içini hızlı bir şekilde ısıtmana yardımcı olacak bazı ipuçları:

• Motoru Çalıştır ve Isınmaya Bırak: Motoru çalıştır ve birkaç dakika rölantide çalışmasına izin ver. Bu, motorun ısınmasına ve sıcak havanın dolaşım sistemine girmesine zaman tanıyacaktır.

• Camları ve Havalandırmaları Kapat: Camlar ve havalandırmalar kapalıysa, sıcak hava kabinde hapsolacak ve daha hızlı ısınmasına yardımcı olacaktır.

• Aracın İçini Önceden Isıt: Soğuk havalarda arabanın içini önceden ısıtmak için uzaktan kumandalı bir araç çalıştırma cihazı kullanabilirsin. Bu, binmeden önce arabanın ısınmasını sağlayacaktır.

• Koltuk Isıtmalarını Kullan: Koltuk ısıtmaları, vücudunun temas ettiği bölgeleri hızlı bir şekilde ısıtarak soğuk havalarda rahatlık sağlayabilir.

• Direksiyon Simidi Isıtmalarını Etkinleştir: Direksiyon simidi ısıtmaları da ellerini sıcak tutarak sürüş deneyimini iyileştirebilir.

• Dizel Arabalar İçin Öniz ısıtma Kullan: Dizel arabalar, soğuk havalarda hızlı ısınmak için genellikle ön ısıtma sistemlerine sahiptir. Ön ısıtma düğmesine basarak bu özelliği etkinleştirebilirsin.

• Araba Battaniyesi Kullan: Bir araba battaniyesi, aracın içini yalıtarak sıcak havanın daha uzun süre tutulmasına yardımcı olabilir. Battaniyeyi koltukların ve ön camın üzerine yerleştir.

Bu ipuçlarını uygulayarak kışın bile arabanın içini hızlı ve verimli bir şekilde ısıtabilirsin. Ancak, aracın modelinin ve özelliklerinin bu yöntemlerin etkinliğini etkileyebileceğini unutma. Herhangi bir sorunla karşılaşıyorsan, profesyonel bir tamirciye danışılması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ön tarafı birşeyle kapatmak işe yarayabilir, ben öyle yapıyorum fayda ediyo, biraz daha erken ısınabiliyor,

• Bence o çözümler eski karbüratörlü araçlar zamanında kaldı yeni araçlara böyle şeyler yapmayı pek uygun bulmuyorum. Erken ısınması için yapılacak en makbul yöntem araç çalıştıktan sonra 30 saniye boyunca hafif gaz vermektir kesintisiz ama.

• Kumandayla çalıştırmak
    Klimayı açık bırakacan , balkondan çalıştıracan
    İnip binene kadar ısınacak .
    İmkanı olmayan Adamı anlıyorumda , durumu olupta -30 derece şehirde yaşayan insanları bi türlü anlamadım anlamayacam .
    Ben sıcak memlekette doğduğumdandır belki , ölürüm herhalde o soğuklarda , düşünmesi bile kötü .
    Tabi hayatın nereye sürükleyeceği belli olmaz ama , genede büyük konuşmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELP. -- 26 Aralık 2015; 1:38:23 >
  • Takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HELP.

Kumandayla çalıştırmak
    İmkanı olmayan Adamı anlıyorumda , durumu olupta -30 derece şehirde yaşayan insanları bi türlü anlamadım anlamayacam .
    Ben sıcak memlekette doğduğumdandır belki , ölürüm herhalde o soğuklarda , düşünmesi bile kötü .

Hocam bende mersin ve Adana da hayatını devam ettiren biri olarak imkanım olsa Erzurum da yaşamak isterdim sıcak kadar lanet birşey yoktur insanların damarlarını sündürür inceltir ve gitgide dahada ısınıyor her yaz bir önceki yazdan daha kavurucu oluyor. Soğuk ise insanı dinç tutar ve sadece damarlara değil vücuda da iyi gelir genç kalırsınız. Sıcak ise kalp hastalıklarını beraberinde getirir.

• Aracınız düşük kmli ve yağ eksilmiyorsa kaliteli tam sentetik yağ kullanın . ciddi anlamda fark ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dowland33

quote:

Kumandayla çalıştırmak

Hocam bende mersin ve Adana da hayatını devam ettiren biri olarak imkanım olsa Erzurum da yaşamak isterdim sıcak kadar lanet birşey yoktur insanların damarlarını sündürür inceltir ve gitgide dahada ısınıyor her yaz bir önceki yazdan daha kavurucu oluyor. Soğuk ise insanı dinç tutar ve sadece damarlara değil vücuda da iyi gelir genç kalırsınız. Sıcak ise kalp hastalıklarını beraberinde getirir.

Kardeşim ben Mersin'de yaşıyorum ,
    Sadece yazın dediğin gibi bunaltıyor , ama ben biraz şanslıyım ev konumu falan vs konularda .
    Bide benim özel durumum kemiklerimin soğuğa alerjisi var , ellerimde kırmızı , şiş , acıyan benekler çıkar her kış .
    Mersin'de olmama rağmen .
    Erzurum beni öldürür

• quote:

quote:

quote:

Kumandayla çalıştırmak

Sadece yazın dediğin gibi bunaltıyor , ama ben biraz şanslıyım ev konumu falan vs konularda .
    Bide benim özel durumum kemiklerimin soğuğa alerjisi var , ellerimde kırmızı , şiş , acıyan benekler çıkar her kış .
    Erzurum beni öldürür

Hocam sizdeki özel durumdan dolayı soğuğu sıcağa tavsiye ettiğinizi düşünüyorum tabiki kişiden kişiye değişir orası ayrı ama mersinde yazın durmak cidden cesaret istiyor. Bizim mersinde ki ev soli kavşağında koridorumuz baya uzun inanın klimalı odadan çıkıpta mutfağa gidene kadar orda oyalsndığım 2-3 dkda sırılsıklam ter oluyorum. İğrenç bir duygu yani hergün havuza denize girmeyede üşrnince mecburen klima oksijenin gibi oluyor..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kumandayla çalıştırmak

Erzurum beni öldürür

Hocam sizdeki özel durumdan dolayı soğuğu sıcağa tavsiye ettiğinizi düşünüyorum tabiki kişiden kişiye değişir orası ayrı ama mersinde yazın durmak cidden cesaret istiyor. Bizim mersinde ki ev soli kavşağında koridorumuz baya uzun inanın klimalı odadan çıkıpta mutfağa gidene kadar orda oyalsndığım 2-3 dkda sırılsıklam ter oluyorum. İğrenç bir duygu yani hergün havuza denize girmeyede üşrnince mecburen klima oksijenin gibi oluyor..

Ya hem özel durum , Hemde güzel güzel oturmak varken titremek garip geliyor .
    Benim evde davultepede sahil tarafındaki sitelerden biri denize sıfır , dağ tarafındada önünde hiç bişe yok .
    Evde klima yok , 20 yıldır oturuyoruz hiç gerek duymadık :)

• dowland33 D kullanıcısına yanıt
    Oyle yapmak zararli diye biliyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: NightGuardian

Oyle yapmak zararli diye biliyorum hocam

Turbo araçlar için kesinlikle zararlı haklısın

• HELP. kullanıcısına yanıt
    atmosferikte bir sıkıntı olmazmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightGuardian

atmosferikte bir sıkıntı olmazmı ?

Ya belki vardır bilmiyorumda turbo gibi hassas değil .
    Her zaman yaparsan ufak tefek yıpratsanda canını çıkaramazsın atmosferik motorun .

• Calisir calismaz kesiciye sokacan vut u vutu vutu.... Uc dakjaya ciger olmus motor sonra yardir

• Arabaya piknik tüpü al.
  • quote:

Bence o çözümler eski karbüratörlü araçlar zamanında kaldı yeni araçlara böyle şeyler yapmayı pek uygun bulmuyorum. Erken ısınması için yapılacak en makbul yöntem araç çalıştıktan sonra 30 saniye boyunca hafif gaz vermektir kesintisiz ama.

Soğuk motorda gaz vermek iyi değildir. Ayrıca bazı enjeksiyonlu araçlarda ön ızgaraya takılabilecek bir kapak stepnenin yanında durur. Hatta bazı araçlarda ön ızgara duruma göre kendisi kapanır.
  • en saglıklı yontem rolantıde bekletmektır onden ruzgar vurmayacagı ıcın kapatıp acmayada gerek kalmaz dıger yontemse mecbur on ızgarayı kapatmak ısınana kadar hareket halındeykenb
  • çalışmayan veya geç çalışan dizelin ızgaralarını kaplayacak şekilde battaniye örtün ve marşa basın çalışmayan araç çalışır ısınmayan araç ise 2-3 dakika içinde ısınır ama ısınır ısınmaz battaniyeyi alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

en saglıklı yontem rolantıde bekletmektır onden ruzgar vurmayacagı ıcın kapatıp acmayada gerek kalmaz dıger yontemse mecbur on ızgarayı kapatmak ısınana kadar hareket halındeykenb

Atmosferik motor için konuşuyorum, 15-20 saniyeden sonrası beklemek gereksiz. Yaklaşık 10 dakikada ancak ideal sıcaklığına ulaşır motor. Boşuna bu eziyeti yapmaya gerek yok. 15-20 saniye bekleyip ufaktan yola çıkmak ve 2000 devir civarında sürmek iyidir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.