Şimdi Ara

Kışın arabanın hızlı ısıtılması için ne yapmak lazım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
23.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karafetva

Sayın dowland başka yerlerde hava soğuktan keserken Mersin deki bahar havasını ne akla hizmet eleştiriyorsun? Bahsettiğin teleme hava neminden. Soğuğun ne demek olduğunu Evliye Çelebi seyahatnamesinde anlatıyor. "Erzurum da metale el değince yapışır, derisi soyularak el kurtulur".... Soğuktan donan patlayan tesisatlar, sıcak ortama mecburiyet......

Araba ısıtılır mı? Belirli bir zamandan sonraki teknoloji ile arabayı ısıtmak arabaya zarar verir. Isınma sadece yağın uygun vizkoziteye gelmesi içindir. Çift özellikli yağ, ve uygun yatak tasarımlarıyla artık motor ısıtılmaz. Isıtılması için harcanan yakıt ve motor eskimesi tek karıdır.
    Eğer motor yüke binmiyorsa eski arabalarda bile motoru ani zorlamalardan uzak sürerek vitesinde ısıtmak en iyi ısıtmaktır. Giderken yani...

Şimdi sürücüler nasıl ısınacak? Klima, elektrikli ısıtıcı, tırlardaki wobosto, koltuktan ısıtma, vb
    ben dizel aracımda (2012 fiesta 1.4tdci) motoru calıstırıp,emniet kemerini takana kadar bekletiyorum daha sonra aracı düşük devir kullanıp(1200-1500) araca zengin karısım yaptırıyorum motor 2kmde sıcacık oluyor,onun dısında dizel araclar rölantide ısınmaz bosuna beklemeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

ben dizel aracımda (2012 fiesta 1.4tdci) motoru calıstırıp,emniet kemerini takana kadar bekletiyorum daha sonra aracı düşük devir kullanıp(1200-1500) araca zengin karısım yaptırıyorum motor 2kmde sıcacık oluyor,onun dısında dizel araclar rölantide ısınmaz bosuna beklemeyin.

Alıntıları Göster
    Sayın dowland saygıyı kelimelerde ararsan en yapmacık halini bulursun. Soğuğun ne olduğu belli iken ne saygısı? Yani soğuk görmemişsin diyoruz sana...
    Motorun ısıtılması ile ilgili stratejik bilgiler verdik. Motor ısıtmak için yüklenmesin, kendi ısıtma ihtiyacı için elektrikli, klima vb sistem arasın dedik. Anlaşılamayacak bi şe yok ortada...

• quote:

Alıntıları Göster
    amele gibi 10w40 motor yağı koymak yerine 5w40 tam sentetik koyabilirsin. Motorun daha hızlı ısınmasını sağlar.
  • Karafetva kardeşim ben 2 ay Erzurum'da yaşadım merkez subay lojmanlarında emin ol aracımın sıcaklık göstergesinde -30 dereceleri gördüm.sabah 7 deki uçağa eniştemi yetiştirmek için gecenin 3 4 ünde kalkıp aracın ön camındaki buzu kazıdığımı bilirim saatlerce.. Kalkıpta burda yansıtma yaparak kendinizde olan eksiklikleri karşı tarafa atarak bir tutarlı açıklama yapmaya çalışırsanız komik duruma düşersiniz saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dowland33

Karafetva kardeşim ben 2 ay Erzurum'da yaşadım merkez subay lojmanlarında emin ol aracımın sıcaklık göstergesinde -30 dereceleri gördüm.sabah 7 deki uçağa eniştemi yetiştirmek için gecenin 3 4 ünde kalkıp aracın ön camındaki buzu kazıdığımı bilirim saatlerce.. Kalkıpta burda yansıtma yaparak kendinizde olan eksiklikleri karşı tarafa atarak bir tutarlı açıklama yapmaya çalışırsanız komik duruma düşersiniz saygılar..
    yansıtma mansıtma, komedi de la dowland....
    Madem Erzurum u biliyodun ne die Mersin i atıyosun ortaya? atıyosan da kendi kendine ne diye alınıyosun?
    Yazmışsın biz de yazmışısz. Sorun nedir?
    Ama lojmanda kışı öğrenememişsindir. şööle bi köyde odun yarmak zorunda kal, soğuğa karşı soğukta mücadele etmen gerektiğini bi öören de...
    Eksiğimiz çok ama sana attığımız bi şe yok.
    Kısaca araba ısıtıcam diye motoru yemeyin. Düz yol rahat kalkışlarda ısıtmadnan yola çıkın, en iyi vitesinde ısınır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

amele gibi 10w40 motor yağı koymak yerine 5w40 tam sentetik koyabilirsin. Motorun daha hızlı ısınmasını sağlar.

astra h diyorum buraya 10w-40 yazıyorsunuz. astra h arabaya zaten 5w-40 olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

sanayiye gidin, ustalar inatla 10w40 koyacağım diye uğraşıyor. Geçen haftasonu arkadaşımın astra h'sine 5w40 koydurdum. Usta kararlı olduğumu görünce bir şey diyemedi.

Bana araba o kadar geç ısınıyor gibi gelmedi. ankaranın ayazında gayet normal seviyede ısınmıştı. LPG'ye çok fazla beklemeden geçti araba.

Öte yandan kontrol edilmesi gereken bir nokta:

Radyatör suyu ve yedek su haznesi yeterli düzeylerde mi? Eğer yeteri kadar motor suyu yoksa kalorifer iyi ısıtmaz. Soğukken radyatöre bakın, ayrıca eksikse minimum seviye çizgisinin biraz üstüne çıkacak şekilde SAF SU ekleyin. Çeşme suyu koymayın. Kireç her yeri tıkar. hangi renk antifriz kullanıldığı bilmediğim için antifriz konusunda bir şey diyemeyeceğim. Farklı renklerde antifriz karıştırılması doğru değilmiş...

• Senin mantığına bakarsak bireyin sıcağı öğrenmesi içinde çölde susuz kalması lazım. Birşey söylerken gerekçelerini ve şartlarını mantık çerçevesinde düşünürsen daha doğru yorumlar yaparsın saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dowland33

Hocam ben araba kendine geldikten sonra yani 30 sn rolantide bekledikten sonra bu işlemin yapılmasını önerdim benim düşüncem öyle en azından beklediğin yerde radyatör tarafından hareket haline göre daha az soğuk rüzgar gireceği için araç sıcak devirdaim yapmaya daha kısa sürede başlar

Malzeme için en sağlıklı olanı yavaş ısınmak yavaş soğumaktır. Onun dışında motora boşta sıcakken dahi gaz vermek iyi değildir. Ha 700 devir rölanti çeviren motoru boşta 1100 devir çevirtmeyle bir şey olmaz tabii ama motor boşa devir çevirmeyi sevmez. Tıpkı boşluğa yumruk atarken eklemlerinize binen yük gibi düşünün. Bırakın 30 saniye motor kendisine geldikten sonra yola çıkın. Motoru yavaşça ısıtıcam derken yolunuzun yarısını geçireceğiniz süreyi (İşe gitmek 20 dakika ise) motoru boşa çalıştırarak işkence etmeyin. Hem motor ideal çalışma sıcaklığının altında 10 dakika çalışmış olacak hem işe git gel günlük 40 dakika çalışacak motoru 60 dakika çalıştıracaksınız. Gerek yok.
    Eğer çok soğuk diyorsanız ve ısıtmalı koltuğunuz yoksa bir su ısıtıcıda biraz su kaynatın ve pet şişeye koyup aracınıza öyle inin. Belinize onu koyup motor ısınana kadar üşümenizi telafi edersiniz.

• quote:

quote:

quote:

sanayiye gidin, ustalar inatla 10w40 koyacağım diye uğraşıyor. Geçen haftasonu arkadaşımın astra h'sine 5w40 koydurdum. Usta kararlı olduğumu görünce bir şey diyemedi.

Bana araba o kadar geç ısınıyor gibi gelmedi. ankaranın ayazında gayet normal seviyede ısınmıştı. LPG'ye çok fazla beklemeden geçti araba.

Radyatör suyu ve yedek su haznesi yeterli düzeylerde mi? Eğer yeteri kadar motor suyu yoksa kalorifer iyi ısıtmaz. Soğukken radyatöre bakın, ayrıca eksikse minimum seviye çizgisinin biraz üstüne çıkacak şekilde SAF SU ekleyin. Çeşme suyu koymayın. Kireç her yeri tıkar. hangi renk antifriz kullanıldığı bilmediğim için antifriz konusunda bir şey diyemeyeceğim. Farklı renklerde antifriz karıştırılması doğru değilmiş...

valla ben sanayiye gittiğimde yağımıda alır giderim :)

dediğiniz doğru fakat bugün dikkat etmişdim soğutma suyu az miktarda çizginin altına düşmüşdü ben biraz daha ekledim ama kalanını evdeki antifiriz ile tamamlayım diyordum antifiriz durumunu bilmiyorum çünkü. Evdeki mavi renk antifiriz arabadaki ise kırmızımsı bi antifiriz karıştırmayayım mı?

• quote:

Alıntıları Göster
    dizel motoru rolantide bekleyerek ısıtmaya çalısmanın anlamı yok ısınmaz giderken ısınır ayrıca ısınmadan kaloriferi açarsanız yine ısınması gecikir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

valla ben sanayiye gittiğimde yağımıda alır giderim :)

dediğiniz doğru fakat bugün dikkat etmişdim soğutma suyu az miktarda çizginin altına düşmüşdü ben biraz daha ekledim ama kalanını evdeki antifiriz ile tamamlayım diyordum antifiriz durumunu bilmiyorum çünkü. Evdeki mavi renk antifiriz arabadaki ise kırmızımsı bi antifiriz karıştırmayayım mı?

Alıntıları Göster
    Kesinlikle karıştırmayın, arkadaşımın aracında da kırmızımsı vardı. Çok az bir miktar ise hazır su veya saf ile tamamlayın. bilgisine güvendiğim ettiğim ustam, farklı renkteki antifrizleri karıştırmayın diyor. Radyatörde de eksik varsa tamamlayın. Özellikle radyatördeki eksik çok etkiliyor. Eski aracımda su kaynadıkça depoya doluyor ancak geri çekilemiyormuş borunun biri çıkmış. Ben tabi çok takmadığım için arabayı 1yıl 1litre eksik su ile gezmişim. ekle ekle bi türlü dolmadı radyatör sonra usta kontrol etti bu kadar eksik anormal, senin km de düşük diyerek yedek su haznesini kurcaladı, radyatöre geri su çeken boru çürüyüp hazne içine düşmüş(8yaşında arabanın soğutma suyuyla ilgili borusu çürüyor hyundaiyi tebrik ederim) ben de diyordum bu araba kışın niye ısıtmıyor diye. Sonrasında içeriyi hamama çevirmeye başlamıştı

Ben de kendi aracımda her şeyini alıp ustaya gidiyorum. şu anda 100bin bakımı için bütün malzemem hazır filtreden yağa, balatadan kayışa fren hidroliğini de alsam mı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 26 Aralık 2015; 14:53:24 >

• quote:

Kesinlikle karıştırmayın, arkadaşımın aracında da kırmızımsı vardı. Çok az bir miktar ise hazır su veya saf ile tamamlayın. bilgisine güvendiğim ettiğim ustam, farklı renkteki antifrizleri karıştırmayın diyor. Radyatörde de eksik varsa tamamlayın. Özellikle radyatördeki eksik çok etkiliyor. Eski aracımda su kaynadıkça depoya doluyor ancak geri çekilemiyormuş borunun biri çıkmış. Ben tabi çok takmadığım için arabayı 1yıl 1litre eksik su ile gezmişim. ekle ekle bi türlü dolmadı radyatör sonra usta kontrol etti bu kadar eksik anormal, senin km de düşük diyerek yedek su haznesini kurcaladı, radyatöre geri su çeken boru çürüyüp hazne içine düşmüş(8yaşında arabanın soğutma suyuyla ilgili borusu çürüyor hyundaiyi tebrik ederim) ben de diyordum bu araba kışın niye ısıtmıyor diye. Sonrasında içeriyi hamama çevirmeye başlamıştı

Ben de kendi aracımda her şeyini alıp ustaya gidiyorum. şu anda 100bin bakımı için bütün malzemem hazır filtreden yağa, balatadan kayışa fren hidroliğini de alsam mı diye düşünüyorum
    bende soğuk soğuk bağırttırıyorum aracı, zararlı ama napayım, montun şapkasıyla sürüyorum aracı üşüdüğümden görüşümü kısıtlıyor

• Arabaya güzel bi yalıtım yapın ..artıları , ses yalıtı olur. ısı yalıtımı olur. araç daha tok olur.
  • Ince yağ kullan
  • quote:

Hocam sağolasın sayende büyük bir hatadan döndüm, sen bugün bunu yazmasaydın ben kırmızı üzerine maviyi dökmüştüm. Ayrıca hyundai konusunda da haklısın çok kalitesiz malzeme kullanıyorlar eski arabam hyundai idi her hafta birşey çıkartıyordu öyle bezdimki gitrim kredi çekip astrayı aldım. Radyatörün kapağını açıp. Üstten su doldursam sorun olmaz sanırım.

• Kapali garajim icinde ufo varsa sikinti yok. Zamanlamali ufo kullaniyorum. Sabaha karsi 5-7 arasi calisiyor. Mis gibi de ise yariyor.
  • quote:

Hocam sağolasın sayende büyük bir hatadan döndüm, sen bugün bunu yazmasaydın ben kırmızı üzerine maviyi dökmüştüm. Ayrıca hyundai konusunda da haklısın çok kalitesiz malzeme kullanıyorlar eski arabam hyundai idi her hafta birşey çıkartıyordu öyle bezdimki gitrim kredi çekip astrayı aldım. Radyatörün kapağını açıp. Üstten su doldursam sorun olmaz sanırım.

Usta farklı renk karıştırılmaz dedi. İnternette de araştırmıştım farklı renkler organik veya inorganik yapıda olabiliyor, tepkime verip çökelme, kapta çamurlaşma gibi riskler olabilir denilmiş. Belki sorun da yaşanmayabilir ama riske gerek yok. Opel servisinden antifrizi alabilirsiniz veya sanayiden opel uyumlu alırsınız olur biter.

Öte yandan çok az bir ekleme için antifrize gerek yok hemen her yerde satılan SAF su kullanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Webastolu araba alacaksınız

Araca monte ettirmek lazım. Sulu webasto baya iyi kumanda var , zamanlayıcısı var. Bunu görüp denemek lazım
  • HELP. kullanıcısına yanıt
    O dediğin nasıl oluyor kumandayla çalıştırıp klimayı açık bırakmak?Adam zaten ısınsın istiyor klima değil kalorifer demek istedin heralde

Webasto sistemler o tip araçlara takılıyor mu bilmiyorum ama araca sıcak binebilmenin en garanti çözümü webastodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladyator] -- 26 Aralık 2015; 22:52:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.