Şimdi Ara

Kışın arabanın hızlı ısıtılması için ne yapmak lazım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
24.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    burdaki tavsiyelerin hepsi sakıncalı hocam.aracı dogal haline birakin.ısınıcam diye daha buyuk masraflar acmayin.kimse sizin aracınızın motor yapısını bilmedigi icin herkes bişey tavsiye etmiş.ama nerdeyse hepsi zararli yontemler.kısın s class mercedesede binsen motor kendine gelmeyince sana sıcak hava vermiyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

burdaki tavsiyelerin hepsi sakıncalı hocam.aracı dogal haline birakin.ısınıcam diye daha buyuk masraflar acmayin.kimse sizin aracınızın motor yapısını bilmedigi icin herkes bişey tavsiye etmiş.ama nerdeyse hepsi zararli yontemler.kısın s class mercedesede binsen motor kendine gelmeyince sana sıcak hava vermiyor zaten.

S-class'ın sıcak hava üflemesi 45sn :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

S-class'ın sıcak hava üflemesi 45sn :)

orada ne demek istedigimi anlamadiniz.motor kendini isitmayinca sıcak hava vermiyor demistim.kiz kardesimde 2015 model opel corsa var.aracın ici 1 dk icinde sıcacık oluyor.ilk soylediginde inanmamistim.sabah 8 de surdum daha ilk kose basından donmeden arac ısındı.hayret ettim.bende de caddy var.(2014)10 dk da ısınmıyor.motor ısınmayınca sanada sıcak hava vermiyor.

• Siz de tam olarak anlamadınız beni yani S-Class'ta motor ısıtma üfleme işi cok kısa demek istemiştim yani bir önceki kasada öyleydi en azından.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Arkadaş dogru soylemiş ne kadar soguk olursa olsun yarım dakika icinde yağlama tamamlanıp motoru sesi azalıyor fazla beklemek hata

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı yöntemler tehlikeli

• Bende aynı durumdan müzdaribim şuan geceleri -15 oluyor. Dizel ılık hava verene kadar 10kö sürmem gerek.!hararet pek yukarı çıkmıyor zaten. Misal havalandırmayı çalıştırmaz isem araç daha çabuk ısınıyor lakin havalandırmayı açtıktan sonra hararet geri düşüyor. Dizel araç soğuk memleketlerin arabası değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman derim asiri sicak bir memlekette yasamaktansa sogukk memlekette yasamayi tercih ederim.
    Ben bugun araci 10dk calisirdm oyle yola ciktim.

• Uzmanlar araç içinde ateş yakmanın tehlikeli olabileceği kanaatinde

• benzinli araba 2 dakikada fırın gibi oluyor cam açıyorum,işyerinde dizel var ısınana kadar gideceğimiz yere ulaşıyoruz zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

benzinli araba 2 dakikada fırın gibi oluyor cam açıyorum,işyerinde dizel var ısınana kadar gideceğimiz yere ulaşıyoruz zaten
    Webastolu araba alacaksınız
  • Merhaba.
    Ben de aynı dertten muzdaribim.
    Araç lpg li ve bu havada 10 dakika rolantide çalışmadan lpg ye geçmiyor.
    Dur-kalk trafikte hararet 90 derecede sabitleniyor ama akan trafikte ibre en soğuk konuma geliyor ve içeri soğuk hava üflüyor.

• Hocam ben araba kendine geldikten sonra yani 30 sn rolantide bekledikten sonra bu işlemin yapılmasını önerdim benim düşüncem öyle en azından beklediğin yerde radyatör tarafından hareket haline göre daha az soğuk rüzgar gireceği için araç sıcak devirdaim yapmaya daha kısa sürede başlar

• quote:

Orijinalden alıntı: HELP.

quote:

Orijinalden alıntı: dowland33

quote:

quote:

quote:

Kumandayla çalıştırmak
    Klimayı açık bırakacan , balkondan çalıştıracan
    İnip binene kadar ısınacak .
    İmkanı olmayan Adamı anlıyorumda , durumu olupta -30 derece şehirde yaşayan insanları bi türlü anlamadım anlamayacam .
    Ben sıcak memlekette doğduğumdandır belki , ölürüm herhalde o soğuklarda , düşünmesi bile kötü .
    Tabi hayatın nereye sürükleyeceği belli olmaz ama , genede büyük konuşmayalım

Hocam bende mersin ve Adana da hayatını devam ettiren biri olarak imkanım olsa Erzurum da yaşamak isterdim sıcak kadar lanet birşey yoktur insanların damarlarını sündürür inceltir ve gitgide dahada ısınıyor her yaz bir önceki yazdan daha kavurucu oluyor. Soğuk ise insanı dinç tutar ve sadece damarlara değil vücuda da iyi gelir genç kalırsınız. Sıcak ise kalp hastalıklarını beraberinde getirir.

Kardeşim ben Mersin'de yaşıyorum ,
    Sadece yazın dediğin gibi bunaltıyor , ama ben biraz şanslıyım ev konumu falan vs konularda .
    Bide benim özel durumum kemiklerimin soğuğa alerjisi var , ellerimde kırmızı , şiş , acıyan benekler çıkar her kış .
    Mersin'de olmama rağmen .
    Erzurum beni öldürür

Hocam sizdeki özel durumdan dolayı soğuğu sıcağa tavsiye ettiğinizi düşünüyorum tabiki kişiden kişiye değişir orası ayrı ama mersinde yazın durmak cidden cesaret istiyor. Bizim mersinde ki ev soli kavşağında koridorumuz baya uzun inanın klimalı odadan çıkıpta mutfağa gidene kadar orda oyalsndığım 2-3 dkda sırılsıklam ter oluyorum. İğrenç bir duygu yani hergün havuza denize girmeyede üşrnince mecburen klima oksijenin gibi oluyor..

Ya hem özel durum , Hemde güzel güzel oturmak varken titremek garip geliyor .
    Benim evde davultepede sahil tarafındaki sitelerden biri denize sıfır , dağ tarafındada önünde hiç bişe yok .
    Evde klima yok , 20 yıldır oturuyoruz hiç gerek duymadık :)

Hocam sizin dediğiniz durum bizde de vardı ama bundan 6 7 yıl önce daha sonra her tarafa arkamıza yan tarafımıza bina hatta biraz ön tarafımıza bina dikilince berbat oldu diğer türlü zamanında arka odada kuzey tarafında soğuktan yatamazdık. Siz şanslısınız denize 0 ön hep açık olacak :))

• Yüksek vites, düşük devir, tam gaz

• quote:

Hocam ben araba kendine geldikten sonra yani 30 sn rolantide bekledikten sonra bu işlemin yapılmasını önerdim benim düşüncem öyle en azından beklediğin yerde radyatör tarafından hareket haline göre daha az soğuk rüzgar gireceği için araç sıcak devirdaim yapmaya daha kısa sürede başlar
    Valla dizel araba işe varınca ısınıyor ancak, kışın motoru açıyorum, 2-3 dakika camların buzunu kazıyorum, arka camı reziztans ile çözüp bezle siliyorum. Çıkıyorum yola 2-3 dakika sonra camların buharı iyice açılıyor. Sonra 20 dakika sürüyorum. Son 10 dakika araba ısınmaya başlıyor.

Çare olarak arabanın içinde bere ve eldiven takıyorum. Sanırım çözüm ısıtmalı koltuk ama ona da parayı nasıl bulacaz bilemiyorum. (BMW 7 tanıtımı yapan almancı dayının buna basınca kıçımı üşütür, buna basınca kıçımı terletir)

Clio3 de dijital klimamı var motor ısınmadan nasıl içeri sıcak hava veriyor, eğer öyle bir özellik varsa bunca sene boşa donduk kış günlerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcadirci

Valla dizel araba işe varınca ısınıyor ancak, kışın motoru açıyorum, 2-3 dakika camların buzunu kazıyorum, arka camı reziztans ile çözüp bezle siliyorum. Çıkıyorum yola 2-3 dakika sonra camların buharı iyice açılıyor. Sonra 20 dakika sürüyorum. Son 10 dakika araba ısınmaya başlıyor.

Çare olarak arabanın içinde bere ve eldiven takıyorum. Sanırım çözüm ısıtmalı koltuk ama ona da parayı nasıl bulacaz bilemiyorum. (BMW 7 tanıtımı yapan almancı dayının buna basınca kıçımı üşütür, buna basınca kıçımı terletir)

Clio3 de dijital klimamı var motor ısınmadan nasıl içeri sıcak hava veriyor, eğer öyle bir özellik varsa bunca sene boşa donduk kış günlerinde.

Alıntıları Göster
    Dızel araç ısındımı kendıne gelır zaten arkadaşlar ısınmadan tam maleseff kendıne gelemez dızel araç turboya yuklenır soğukken motor falan fılan yanı uzun yol aracıdır dızel makınalar zaten bunlara en buyuk ornek buyuk gemıler silepler hep buyuk dızel makınları vardır..

• Hocam calistir araci 1 dakka beklersin sonra gidersin hic gaza asilmadan zorlamadan oyle isinir dogrusuda budur bence :) diger yontemlerin uzun vadede doguracagi sonuclari kestirmek pek mumkun degil herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: Sancaklı5

Hocam calistir araci 1 dakka beklersin sonra gidersin hic gaza asilmadan zorlamadan oyle isinir dogrusuda budur bence :) diger yontemlerin uzun vadede doguracagi sonuclari kestirmek pek mumkun degil herhalde
    Sayın dowland başka yerlerde hava soğuktan keserken Mersin deki bahar havasını ne akla hizmet eleştiriyorsun? Bahsettiğin teleme hava neminden. Soğuğun ne demek olduğunu Evliye Çelebi seyahatnamesinde anlatıyor. "Erzurum da metale el değince yapışır, derisi soyularak el kurtulur".... Soğuktan donan patlayan tesisatlar, sıcak ortama mecburiyet......

Araba ısıtılır mı? Belirli bir zamandan sonraki teknoloji ile arabayı ısıtmak arabaya zarar verir. Isınma sadece yağın uygun vizkoziteye gelmesi içindir. Çift özellikli yağ, ve uygun yatak tasarımlarıyla artık motor ısıtılmaz. Isıtılması için harcanan yakıt ve motor eskimesi tek karıdır.
    Eğer motor yüke binmiyorsa eski arabalarda bile motoru ani zorlamalardan uzak sürerek vitesinde ısıtmak en iyi ısıtmaktır. Giderken yani...

Şimdi sürücüler nasıl ısınacak? Klima, elektrikli ısıtıcı, tırlardaki wobosto, koltuktan ısıtma, vb

• Karafetva arkadaşım adam motorum donuyor demiyor ki aracımın kalorifer radyatörüne sıcak su geç gidiyor diyor sen eksik anlamışsın olayı. Ha soğuk konusuna gelince de bu konuda senin başka insanların görüşüne saygı gösterecek şekilde kendini yeyiştirmediğin için cevap vermeyeceğim saygılar..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.