Şimdi Ara

Kışın arabanın hızlı ısıtılması için ne yapmak lazım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
23.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pdr tecnics

Calisir calismaz kesiciye sokacan vut u vutu vutu.... Uc dakjaya ciger olmus motor sonra yardir

Corolla var 6.derde vututu yaptık 140 160 la gittik çok az oynadı la

Vututu olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Aracınız düşük kmli ve yağ eksilmiyorsa kaliteli tam sentetik yağ kullanın . ciddi anlamda fark ediyor.

arkadaş doğru cevabı vermiş. ilaveten koltuk ısıtma yaptırabilirsiniz etkili bir yoldur. araç ilk çalıştığında normal rölanti devrine gelene kadar gaz pedalıyla oynamayın ! bu en soğuk havalarda 30 saniyeyi geçmez. onun dışında başka bir çözüm yolu yoktur. webasto sistemi daha hızlı ısıtır ama taktırılması maliyetli. benim yaptığım aracı çalıştırıp koltuk ısıtmaya basmak. en hızlı ısınma sistemi bu. kaloriferi açmıyorum bile, soğuk üflüyor :D gittiğim yol 5 km.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Aracınız düşük kmli ve yağ eksilmiyorsa kaliteli tam sentetik yağ kullanın . ciddi anlamda fark ediyor.

arkadaş doğru cevabı vermiş. ilaveten koltuk ısıtma yaptırabilirsiniz etkili bir yoldur. araç ilk çalıştığında normal rölanti devrine gelene kadar gaz pedalıyla oynamayın ! bu en soğuk havalarda 30 saniyeyi geçmez. onun dışında başka bir çözüm yolu yoktur. webasto sistemi daha hızlı ısıtır ama taktırılması maliyetli. benim yaptığım aracı çalıştırıp koltuk ısıtmaya basmak. en hızlı ısınma sistemi bu. kaloriferi açmıyorum bile, soğuk üflüyor :D gittiğim yol 5 km.

O sistem ne kadara takılıyor

• Araç 30 saniye çalıştıktan sonra devri yükseltebilirsiniz ancak motorda aşınmalar olacak zamanla. Göze aliyosaniz yapabilirsiniz. Motor ömrü azalır ama daha erken ısınır arac
  • selmand kullanıcısına yanıt
    koltuk ısıtma;
    bunlar profesyonel ve en kaliteli işçiliği yapıyorlar özellikle altinuc.

http://www.koltukisitma.com/kilavuz.html

www.altinuc.com.tr
    KOLTUK ISITMA SİSTEMLERİ | Oto Deri Döşeme ALTINUÇ A.Ş.
    http://www.altinuc.com.tr/pages.asp?SID=93

ama 150-350 arası bahsedenlerde var 2012 yılında.

http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=693584#.Vn8M2_mLSUk

araç alırken deri koltuk, koltuk ısıtma, yağmur sensörü, bi-xenon, dijital klima, hız sabitleyici, atmosferik motor ve prins lpg varmı diye bakarım. bunlar mevcutsa aracı değerlendiririm. bir tanesi eksikse araca dönüpde bakmam.

edit: her sistem kumaş koltuklara uygulanmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 27 Aralık 2015; 0:02:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gladyator]

O dediğin nasıl oluyor kumandayla çalıştırıp klimayı açık bırakmak?Adam zaten ısınsın istiyor klima değil kalorifer demek istedin heralde

Webasto sistemler o tip araçlara takılıyor mu bilmiyorum ama araca sıcak binebilmenin en garanti çözümü webastodur.

• alakasız bir soru soracağım anlamadığım için soruyorum klima sadece soğutma için mi var ısınma için motor sıcaklığınımı veriyor içeri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

alakasız bir soru soracağım anlamadığım için soruyorum klima sadece soğutma için mi var ısınma için motor sıcaklığınımı veriyor içeri.
    faydalı cevaplar olduğu gibi gereksiz içeriksiz mesajlarla dolmuş konu
  • quote:

alakasız bir soru soracağım anlamadığım için soruyorum klima sadece soğutma için mi var ısınma için motor sıcaklığınımı veriyor içeri.

Aynen bende bunu merak ediyorum. Soğuk bir havada amcamın linea'ya bindik . Dizeldi . Aracı çalıştırdı ön panelde açtı bişeyleri 30 saniye soğuk havadan sonra sıcak havayı verdi araba. 3-4 dakika sonra da amca kapat artık piştik dediğimi bilirim. Olduğumuz yerde rölantideydi. Bence klimanın sıcak kısmı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

quote:

Aynen bende bunu merak ediyorum. Soğuk bir havada amcamın linea'ya bindik . Dizeldi . Aracı çalıştırdı ön panelde açtı bişeyleri 30 saniye soğuk havadan sonra sıcak havayı verdi araba. 3-4 dakika sonra da amca kapat artık piştik dediğimi bilirim. Olduğumuz yerde rölantideydi. Bence klimanın sıcak kısmı var.

Sanırım bu dijital klimalarda var benim de pek bilgim yok ama bilen arkadaş aydınlatırsa iyi olur
  • yokuş çıkın hemen ısınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre A.

quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

quote:

Sanırım bu dijital klimalarda var benim de pek bilgim yok ama bilen arkadaş aydınlatırsa iyi olur

yok abi en boş linea şirket arabası zaten. tuşları çevirmeli.

• Beyler araca binmeden motoru falan kontrol edin. Kedi falan girmiştir. Dikkatli olun.

Gerçi artık karter koruması var ama yinede 5 saniyenizi ayırın.
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Rölantide ısınmıyor, katılıyorum.Muhakkak hareket etmeniz lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladyator]

O dediğin nasıl oluyor kumandayla çalıştırıp klimayı açık bırakmak?Adam zaten ısınsın istiyor klima değil kalorifer demek istedin heralde

Webasto sistemler o tip araçlara takılıyor mu bilmiyorum ama araca sıcak binebilmenin en garanti çözümü webastodur.

Passat ta opsiyon 4300 tl
  • radyatörü naylonla kapla hemen ısınır
    motor sıcakken zaten fan calısır sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

radyatörü naylonla kapla hemen ısınır

motoru yaktıracan bize
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

radyatörü naylonla kapla hemen ısınır

motoru yaktıracan bize

Alıntıları Göster
    (O kadar yazdım gönderirken hata oluştu boşa gitti. Öeztliyorum)

-5-30 veya 5-40 tam sentetik yağ
    -7 yıl ve daha yaşlı modeller için soğutma suyunun boşaltılıp tazyikli suyla temizlenmesi. Saf su + kaliteli antifriz
    Hem yazın hararet yapmaz hem kışın ısı transferi daha hızlı olur.
    -Hava sıcaklığına göre 30-sn 3 dk arası rölanti.
    -İlk 10 dk zorlamamak. Araçtaki tek hareketli parça motor değil. Araca abanılacaksa kademeli olmalı.
    Dizel ısınmaz

Koltuk için benim kullandığım (5 dk da ısıtıyor.)
    http://www.sanalpazar.com/modacar-isiticili-koltuk-minderi-840131-otm840131/i-33953423

Servise danışmadan yüksek güç çeken cihazları döşetmeyin. Şarj dinamosundan kablolara kadar tesisatın belli limitleri vardır. Yoksa 30-40 $ bir sürü ısıtıcı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 27 Aralık 2015; 19:00:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

(O kadar yazdım gönderirken hata oluştu boşa gitti. Öeztliyorum)

5-30 veya 5-40 tam sentetik yağ
    7 ve daha üst modeller için soğutma suyunun boşaltılıp tazyikli suyla temizlenmesi. Saf su + kaliteli antifriz
    Hem yazın hararet yapmaz hem kışın ısı transferi daha hızlı olur.
    Hava sıcaklığına göre 30-sn 3 dk arası rölanti.
    ilk 10 dk zorlamamak. Tek hareketli parça motor değil.
    Dizel ısınmaz
    Koltuk için benim kullandığım (5 dk da ısıtıyor.)
    http://www.sanalpazar.com/modacar-isiticili-koltuk-minderi-840131-otm840131/i-33953423

Servise danışmadan yüksek güç çeken cihazları döşetmeyin. Şarj dinamosundan kablolara kadar tesisatın belli limitleri vardır. Yoksa 30-40 $ bir sürü ısıtıcı var

Neye dikkat edeceğiz 12V herhangi bir koltuk ısıtıcı sorun yaratır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

4 Yıl -10/ -20 lerde soğuğu yaşayınca insan öğreniyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.