Şimdi Ara

Arabanın yanında boya yapmışlar, temizlemek için ne yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
7.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki esnafın elemanı arabanın adeta dibinde kompresörle boya yapmış rüzgar da aracın her tarafına dağıtmış alan çıkmaz olduğu için. Araba beyaz, boya da beyaz renk görünüşte belli değil sadece camlarda belli oluyor iğne ucu kadar binlerce nokta zaten sabah silecekler ses yapıp cam temizlenmeyince farkettim. Araç kirliydi yıkadım, kurularken elimi sürdüm kaportanın tamamı pütür pütür olmuş kayganlık, parlaklık kalmamış hatalarını kabul ediyorlar o konuda sıkıntı yok. Şimdi nasıl bir yol izlemeli, bu lekeler nasıl çıkar ? Tanıdık oto kuaförünü aradı pasta cila ile çıkarırız dediler Meguiars ürünleri kullanıyorlarmış. Eski başlıklarda bir dünya şey okudum tiner, kil, gazyağı, mazot hangisi iyi sonuç verir yoksa hiç uğraşmadan pasta cila yapılsın mı tavsiyeleriniz nelerdir ?

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Yanına Boya Sıçraması Durumunda Alınacak Önlemler

Arabanıza Sıçrayan Boyayı Temizleme Yolları

Arabanıza boya sıçradığında, bu lekeyi gidermek için hızlı davranmak önemlidir. Aksi takdirde boya sertleşebilir ve çıkarılması zorlaşabilir.

Malzemeler:

• Mikrofiber bezler
    • Sürtünme alkolü (izopropil alkol)
    • Aseton (isteğe bağlı)
    • Otomotiv cilası
    • Otomotiv kil

Adımlar:

1. Boya Tozunu Çıkarın: Boya kurumadan önce, mikrofiber bir bezle dikkatlice silerek gevşek boya tozunu çıkarın.
    2. Sürtünme Alkolü Kullanın: Mikrofiber bir bezi sürtünme alkolü ile nemlendirin ve boya lekesine hafifçe sürün. Boya çıkmaya başlayana kadar ovalamaya devam edin.
    3. Aseton Kullanma (İsteğe Bağlı): Sürtünme alkolü işe yaramazsa, aseton kullanabilirsiniz. Ancak asetonun araba boyasına zarar verebileceğini unutmayın, bu nedenle yalnızca küçük bir miktar kullanın ve önce göze çarpmayan bir alanda test edin.
    4. Otomotiv Cilası Kullanın: Boya lekesi çıktıktan sonra, otomotiv cilası ile yüzeyi cilalayın. Bu, boyayı koruyacak ve parlaklık kazandıracaktır.
    5. Otomotiv Kil Kullanın: İnatçı boya lekeleri için otomotiv kili kullanabilirsiniz. Kili, boya lekesinin üzerine ovalayın ve ardından temiz bir mikrofiber bezle silin.

Önemli Hususlar:

• Boya lekesini sert cisimlerle kazımaya çalışmayın, bu boyaya zarar verebilir.
    • Solventleri aşırı miktarda kullanmaktan kaçının, bu da boyaya zarar verebilir.
    • Cilalamadan önce boyanın tamamen kurumasını bekleyin.

Bu adımları takip ederek arabanızdaki boya sıçramalarını güvenli ve etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ücretini hatasını kabul edenler versin ve Mequiars'a götür, gerisine karışma bence...
  • eski bir anım aklıma geldi.
    babamın aracıyla erimiş asfalttan geçmiştim. arabanın heryeri zift oldu.
    tırcılara sordum abi bunun ilacı ne diye mazotla sileceksin yegenim demiştiler

hakikaten mazot Scotch Brite reklamı gibi çıkarmıştı

bir dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajinton -- 5 Mart 2020; 17:33:40 >

• Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Hocam masrafı karşılayacaklar zaten eksik yazmışım, kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ajinton

eski bir anım aklıma geldi.
    babamın aracıyla erimiş asfalttan geçmiştim. arabanın heryeri zift oldu.
    tırcılara sordum abi bunun ilacı ne diye mazotla sileceksin yegenim demiştiler

hakikaten mazot Scotch Brite reklamı gibi çıkarmıştı

bir dene istersen.

• Kil ile kolaylıkla çıkıyor. Kendinizde yapabilirsiniz.
  • Hocam uygulayacağın hemen hemen her şey aracın orginal boyasınada mikron ve yüzeysel olarak zarar verir. Mesela kısa zamanda solma güneş yanığı çatlama felan yapar. Eğer çok çok az toz halinde geldiyse professional bir ekibe ver aracını batırma güzelim aracı.
    Aracına Nasıl bir boya geldiğini yazsan daha iyi bir öneri önerebilirim. Tiner değilde seyreltilmemiş saf aseton bulabilirsen (Tekne marina polyester işi yapan dükkan ve fabrikalardan 1 litre rica edersen seve seve verirler yoksa saf halini alamazsın şahsa satmazlar.)
    Bi deneyebilirsin ayrıca boyaya daha az zarar verir. Pasta yaparlarsada şöyle bir zararı var eğer pasta yapan kişi boya çıkmıyor diye kalın pasta kullanırsa ve ileridede 3 4 kez kalın pasta yapılınca araçta boya mikron derecesinde incelir ve aracına komple boyalı diyebilir experler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zift&Tar remover
    Gazyağı veya Mazot
    IPA(isopropolin alcohol)

Bunlari denediniz mi ?
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam öneriler için. Mikron kalınlığı fabrikasyon 170-190 arası tahminimce pasta cilayı kurtarır önce ince pasta kullanmalarını söylerim. Aseton buralarda bulmam imkansız. Boya, yağlı boya aracın neredeyse tamamında var el sürüldüğü zaman hissediliyor.
  • Hocam dün yapmışlar bu sabah fark ettim. Henüz bir şey denenmedi cumartesi günü oto kuaföre götüreceğiz. Yeni bir araç değil Vw Bora aslında pasta cila bana daha mantıklı geliyor siz ne dersiniz ?
  • Önce bir demir tozu temizliği. Üzerine kil ile temizlik. Pasta ve cila ile fabrika ayarına geri döner. Oto kuaföre götürük halleder.
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt
    Pasta ile boyayı verdiğe gömersiniz.
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt
    İnce pasta ile alamazlar büyük ihtimal. genelde cizikleri ve sizin gibi durumda kalan kişilerin araçlarını kalın pasta üstüne parlatmak için ince pasta geçerler. ilk bir kaç pasta mikronu etkilemezde uzun süre kullanımda farklar yaratır. saygılar :)
  • Hocam kendin deneyeceksen Magic Sponge diye beyaz bir sünger var.Her türlü leke ve boyayı parlak yüzeylerden çıkarıyor.Yaşadığım yerde sokaklar dar ayna aynaya sürtüp geçiyorlar,şimdiye kadar diğer arabadan benim arabaya geçen boyaların hepsini çıkardı. Scotch-Brite Easy Eraser ismi ile çıkarmış,3M markalı olanı metro marketten almıştım,sonra çinden aldım malum siteden aralarında da bir fark yok.
  • Ben ıslak mendille çıkarmıştım ama tavi kırmızı üstüne beyazdı seninkinde hepsini görmek sıkıntı yıkamaya ver durumu anlat ışıkla baksınlar her yere olanları çıkarırlar büyük problem değil yani...
  • Hocam eğer çok zahmet olmayacak kadar fazla alanda yoksa bir bez parçasına tiner (seyreltilebilir veya mazot da olabilir) döküp silip sonrada durulayabilirsin. Boyaya karşı baya etkili oluyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.