Şimdi Ara

bilgisayarı klavyede herhangi bir tuşla açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
14.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biosta bi ayardan POWER ON BY KEYBOARD seçeneğini açınca bilgisayar kapalıyken klavyeden açabiliyoruz.Fakat benimki açılmıyor.Hafta sonu gigabyte anakartta uyguladım ve oldu.Fakat kendi anakartımda açıyorum fakat olmuyor.Bunun nedeni nedir?Yapmamam gereken başka bişeyde varmı?
    bu arada anakart ASUS P4PE800SE

Hoşçakalın

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klavyeden Bilgisayar Açma

Günümüz bilgisayarlarında, klavyeden bilgisayarı açma özelliği yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu özellik, bilgisayar kasasını manuel olarak açma zahmetini ortadan kaldırır ve pratik bir kullanım sunar.

Klavyeden Bilgisayar Açma Tuşu

Klavyeden bilgisayarını açmak için genellikle "Power" tuşu kullanılır. Bu tuş, genellikle klavyenin sağ üst köşesinde veya F tuşlarından birinde yer alır. "Power" tuşunun üzerinde, güç sembolü ( ) veya "PWR" yazısı bulunur.

Klavyeden Bilgisayarı Açma Adımları

• Klavyendeki "Power" tuşunu bul.
    • Bilgisayar kapalıyken "Power" tuşuna bas.
    • Bilgisayar açılmaya başlayacak.

Farklı Klavyelerde Klavyeden Bilgisayar Açma Tuşu

Bazı klavyelerde "Power" tuşu farklı bir konumda bulunabilir veya farklı bir etiketle işaretlenmiş olabilir. Örneğin:

• Bazı dizüstü bilgisayar klavyelerinde "Power" tuşu, klavyenin sağ üst köşesinde bulunabilir.
    • Bazı mekanik klavyelerde "Power" tuşu, F12 tuşunun yanında bulunabilir.
    • Bazı oyun klavyelerinde "Power" tuşu, klavyenin üzerinde özel bir düğme olarak bulunabilir.

Klavyenden bilgisayarını nasıl açacağını öğrenmek için cihazının kullanım kılavuzuna başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fonksiyon tuşuyla oluyor sanırım Ctrl veya Şhift tuşu yardımıyla.

örnek ctrl +f1 gibi
  • jumper ayarlarından yapman gerekir.. klavye ve maus girişlerinin yakınında biryerde jumper var onun konumu 1 2 dir.. bunu 2 3 yaparsan pc yi klavyeden çalıştırabilirsin... ancak anakartın kitapcığına bakmadan deneme sakın.. benim anakartta asus A7V600-X pcyi açmadan müzik bile dinleyebiliyorum...
  • kitapçığı yok be köksal.Yinede saol yardımın için.
  • internetten indir kitapçığını http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us adresinden bulabilirsin
  • köksal inan yardımların için çok tşk edr.manuali indirdim burada hangi özelliğe bakmam gerekiyor?Bunuda söylersen hallederim bu işi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jumper ayarlarının değiştirildiği sayfa var oaraya bakarsan çözersin işi yalnız dikkatli ol kolaygelsin.. tahminim anakartın üst sol tarafında olması gerekiyor jumper ı 1+2 kunumunu 1+3 olarak değiştirirsen bu işi çözersin manueli iyi incele mıtlaka vardır kolaygelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köksal -- 20 Ekim 2006; 20:27:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: köksal

jumper ayarlarından yapman gerekir.. klavye ve maus girişlerinin yakınında biryerde jumper var onun konumu 1 2 dir.. bunu 2 3 yaparsan pc yi klavyeden çalıştırabilirsin... ancak anakartın kitapcığına bakmadan deneme sakın.. benim anakartta asus A7V600-X pcyi açmadan müzik bile dinleyebiliyorum...

Bu olay nasıl oluyor biraz bilgi verebilirmisin. Bildiğim kadarıyla bu işlem için biostan İnstand Music yazan ayarı Enable ediyoruz ama devamında ne yapmamız gerekiyor, bilgi verirsen sevinirim
  • Evet anakartın bios ayarlarında, şayet destekleniyorsa pc yi açmak için tuş kombinasyonu atayabiliyorsunuz. fakat tam ayar adını hatırlayamıyorum, bir müddet sonra sıkıyor yalnız. Ha klavyeden açmışsın ha kasadan. Üstelik klavyeye atayabilmek için 1 tuş olmaz, 2 tuşlu kombine şart.
  • JUMPER AYARLARINI DEĞİŞTİRDİKTENSONRA BİOS A GİRİP ORADAN İNSTANT MUSİC ÖZELLİĞİNİ ENABLE YAPIYORUZ... BU ÖZELLİĞİ PC KAPALIYKEN ''ESC'' TUŞUNA BASARAK KULLANA BİLİRSİNİZ... SONRA POWER ON BY KEYBOARD MENÜSÜNE GELİP ORADANDA KLAVYE VEYA FAREYİ AYARLAYIP İSTER KLAVYEDEN İSTER FAREDEN PC NİZİ ÇALIŞTIRABİLİRSİNİZ KOLAY GELSİN
  • bunu yaptım ama pckendi kendine açılıo :D
  • SonKatip kullanıcısına yanıt
    benim pcde asus ancak biosta hiç bi şekilde power alanı yok bulamıyorum biosta sadece boot advendcet main var başkada seçenek yok yardım ederseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.