Şimdi Ara

Bilgisayarı Kumanda ile açabilirmiyim????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben power düğmesini iptal edip direk kumanda ile açmak istiyorum böle bişey mümkünmüdür bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum

• neyin kumandası ile açacan peki
  • tv kumandası normal de pc ye kumanda bağlayıp kapatabiliyorsun ama açamıyorsunn ben açmak ta istiyorum ama nasıl yapacam bilmiorumm illa tv kumandası olmasada olurr
  • açmak tabi ki mümkündür... biz de uzuaktan kumada ile bilgisayar kontrol etme projesi hakkında çalışıyorduk ama şimdiik erteledik... kumandayı da biz rf modül ile gerçekleştirecektik....

açmak için en basit mantık bir röle kullanmak... açma/kapama (power) düğmesine gelen kabloları rölenin anahtarı açık olan uçlarına bağlayacaksın ve röleyi kısa bir süre tetiklediğin zaman sanki açma/kapama düğmesine basılmış ibi bilgisayar açılmaya başlayacak...

kolay gelsin...
  • Elektronikcilerde IR alıcı verici kitler var.Alıcı kısmını biraz değiştirerek açmak mümkün olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamitco

açmak tabi ki mümkündür... biz de uzuaktan kumada ile bilgisayar kontrol etme projesi hakkında çalışıyorduk ama şimdiik erteledik... kumandayı da biz rf modül ile gerçekleştirecektik....

açmak için en basit mantık bir röle kullanmak... açma/kapama (power) düğmesine gelen kabloları rölenin anahtarı açık olan uçlarına bağlayacaksın ve röleyi kısa bir süre tetiklediğin zaman sanki açma/kapama düğmesine basılmış ibi bilgisayar açılmaya başlayacak...

kolay gelsin...

projenize katkıda bulunabilrim bi arkadaşla biz onu yaptık pc yi kapatabiliyoruz herşey yapılabiliyor ama sadece açamıyoruz röle bizimde aklımıza geldide nasl tetiklicez işte onu bilmiyorummm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarı uzaktan açma
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Örn:http://www.teknokits.com/urunler/urunler/k40/4_kanal.htm

ilgilendiğin için teşekkürler çook büyük yaa o nasıl bi değişiklik yapabiliriz ona yada direk almadan biz oluşturamazmıyız kiii

valla bunu yapmam lazım kasayı modifiye edecem power düğmesinin yerinide kestimmmm başka biyerede koymak istemiyorummm
  • Psu kapalı iken bile bir pinden +5V 500ma verir.Zaten açma tuşuna basıp psuyu çalıştırmayı sağlayan ana karttaki devre bu akımla çalışıyor.Yani bu +5V gerekli alcının çalışmasını sağlayabilir.Böylece bilgisayar kapalıyken ama alıcı açıkken açılma yapılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Psu kapalı iken bile bir pinden +5V 500ma verir.Zaten açma tuşuna basıp psuyu çalıştırmayı sağlayan ana karttaki devre bu akımla çalışıyor.Yani bu +5V gerekli alcının çalışmasını sağlayabilir.Böylece bilgisayar kapalıyken ama alıcı açıkken açılma yapılabilir.

valla en mantıklısı röle gibi gözüküyor işte tek eksiğimiz röleyi nasıl tetiklicez bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: er_yigit

quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Psu kapalı iken bile bir pinden +5V 500ma verir.Zaten açma tuşuna basıp psuyu çalıştırmayı sağlayan ana karttaki devre bu akımla çalışıyor.Yani bu +5V gerekli alcının çalışmasını sağlayabilir.Böylece bilgisayar kapalıyken ama alıcı açıkken açılma yapılabilir.

valla en mantıklısı röle gibi gözüküyor işte tek eksiğimiz röleyi nasıl tetiklicez bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim

Yiğit hangi devre için tetkleme yapıcaksınız?yani devreyi gösterin ona göre bizde röle sürücü katını yapmana yardımcı olalım

• merhaba arkadaşlar kontrolle ilgili bitkaç şey söliyim bende

ankaradaki bir firmanın ürettiği (adını şuan hatırlamıyorum garaj kapısı araç alarm vs gibi alanlar için kullanılıyor) ATX-34 ve ARX-34 isimli alıcı verici var ve boyutları da ufak bunları kullanarak kontrol yapabilirsiniz. kontrole gelince alıcı devreyi bir rölenin bobinleri elektrikliyecek şekilde düzenlersek ve normalde açık ucuyla ortak ucu pc nin açma tuşu yerine bağlarsak pc yi açabilirsiniz.

kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: er_yigit

quote:

Orjinalden alıntı: hamitco

açmak tabi ki mümkündür... biz de uzuaktan kumada ile bilgisayar kontrol etme projesi hakkında çalışıyorduk ama şimdiik erteledik... kumandayı da biz rf modül ile gerçekleştirecektik....

kolay gelsin...

projenize katkıda bulunabilrim bi arkadaşla biz onu yaptık pc yi kapatabiliyoruz herşey yapılabiliyor ama sadece açamıyoruz röle bizimde aklımıza geldide nasl tetiklicez işte onu bilmiyorummm

teşekkürler... yardım lazım olursa sana forumdan ulaşırız... biz vaktimiz olmadığı için projeyi rafa kaldırdık...

***alper*** arkadaşın dediği udea firmasına ait rf modülleri kullanacağız... sen yaptığınız işi tam olarak açıklarsan biz sana transistörlü tetikleme devresini çizer programdaki mantığını açıklarız...

kolay gelsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.