Merhaba arkadaşları, Bilgisayarımı uzaktan açabilmek için bir akıllı priz aldım, biostan resume after power loss gibi bir ayar vardı onu açtım. Şimdi elektirik gelince bilgisayarım açılıyor fakat bilgisayarı kapattığımda elektiriği kesmemiş olduğum için hemen tekrar açılıyor. Bilgisayarı elektirik gidip gelene kadar açılmayacak şekilde nasıl ayarlayabilirim, yada bu tekrar açılma olayına bir gecikme koyabilir miyim? Bilgisayar tekrar açılana kadar ben o arada akıllı prizi kapatırım. Wake on lan kullan diyecek arkadaşlar için, wake on lan değil wake on wan lazım bana onu da openwrt'den ayarlayamadım, beni aştı. Anarkartım Asrock b450m pro4 |
Bilgisayarı uzaktan açma
-
-
Wake on LAN'ı WAN'ize etmek için modem/router'ınızda port yönlendireceksiniz.
Onun dışında... 220/230/240 V röle/kontaktörü kontrol edecek bir Pi/Arduino projesi lazım ki... modem/router arayüzünden daha karışık.
-
Merhaba;
Bilgisayarınız Wake on LAN olarak açılıyorsa sadece bilgisayarınıza Anydesk programı kurup başka bir PC veya mobil cihazdan yine Anydesk programı ile uyandırabilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
Aslında bir kere ayarlamıştım Wake on Lan'ı, geçenlerde tekrar bir uğraştım openwrt için ama yapamadım. Bios reset falanda yapmıştım. Bu işi akıllı priz ile çözmenin bir yolu yok mu acaba?
-
Merhaba;
Yukarıdaki yazdıklarım kısmen işini görürdü (elekrik kesildiğinde PC ni açamazdı..) ama illa akıllı prizi kullanmak istiyorsan;
Bios ayarlarında; AC Power Loss, AC Back, Power On State, Restore on AC Power Loss, Power Fail Status gibi anakartınıza göre değişen menülerden ayarını yapmanız gerekiyor.
Bu ayardan sonra elektrikler geldiğinde (akıllı prizin uygulaması ile priz uyandırıldığında) PC açılacaktır.
Not : Bios ayarlarını yaptıktan ve kaydettikten sonra yine bios ayarları ekranında PC nin fişini çekip takarak test edebilirsin.
Kolay gelsin.
-
Hocam zaten akıllı priz almamın sebebi wake on lan'ı yapamamış olmamdı, şimdi tekrar uğraştım fakat sonuç gene hüsran. Akıllı prize gelince "Restore on AC Power Loss" ayarı var diğerleri yok bunu da açtığımda konunun ilk mesajına yazdığım gibi bilgisayarı kapatıyorum ama prizde hala elektirik olduğundan bilgisayar hemen geri açılıyor.
-
Merhaba;
Sorununuzu iki aşamada çözmek gerekiyor;
- Bilgisayarınız elektrikler geldiğinde otomatik olarak açılması.
Bunun için BIOS tan "AC Power Loss, AC Back, Power On State, Restore on AC Power Loss, Power Fail Status gibi anakartınıza göre değişen menülerden ayarını yapmanız gerekiyor."
"Not : Bios ayarlarını yaptıktan ve kaydettikten sonra yine bios ayarları ekranında PC nin fişini çekip takarak test edebilirsin."
2. Akıllı prizinizin istediğiniz zaman enerjiyi kesip geri vermesi.
Marka ve modelinize göre uygun bir uygulama üzerinden bu istekleri yapabiliyor olması gerek.
Kolay gelsin.
Benzer içerikler
- kişisel bilgisayarınız görüntüyü başka bir ekrana yansıtamıyor
- kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor
- windows 7 fotoğraf görüntüleyicisi indir
- freedos laptop alınır mı
- reboot and select proper boot device
- zyxel modem kurulumu
- internetim çok yavaş
- video boyutu küçültme
- silinen dosyaları geri getirme
- telefon neden ısınır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X