Şimdi Ara

BİLGİSAYARI MS-DOS KOMUT İSTEMİNDE NASIL AÇARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
43.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde disket falan yok ,bilgisayarı başka türlü ms-dos komut isteminde nasıl açarım acaba_windows üzerinden olsun istemiyorum ekran kartımın biosunu değiştireceğim için..şimddien teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarı MS-DOS Komut İsteminde Açma

Bilgisayarınızı MS-DOS komut isteminde açmak, belirli görevler için faydalı olabilir. İşte adım adım bir kılavuz:

Windows 10 Kullanıcıları İçin:

1. Bilgisayarı başlatırken F8 tuşuna defalarca basın.
    2. "Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri" menüsünde "Komut İstemi" seçeneğini seçin.

Diğer Windows Sürümleri İçin:

1. Sistem Konfigürasyonu'nu açmak için "msconfig" komutunu Çalıştır iletişim kutusuna yazın.
    2. "Önyükleme" sekmesine geçin ve "Güvenli Mod" seçeneğini işaretleyin.
    3. "Komut İstemiyle" seçeneğini de işaretleyin.
    4. Sistemi yeniden başlatın.

Bilgisayar Açılırken Komut İstemine Geçmek:

1. Bilgisayarı başlatırken sürekli olarak Shift tuşuna basın.
    2. Kurtarma moduna girmek için ekrandaki talimatları izleyin.
    3. "Sorun Giderme" > "Gelişmiş Seçenekler" > "Komut İstemi" yolunu izleyin.

MS-DOS'ta Yürütülecek Komutlar:

MS-DOS komut isteminde aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

• cd - Geçerli dizini değiştirmek için
    • dir - Dizindeki dosyaları ve klasörleri listelemek için
    • copy - Dosyaları kopyalamak için
    • del - Dosyaları silmek için
    • format - Diski biçimlendirmek için

Bilgisayarınızı MS-DOS komut isteminde açmak için yukarıdaki adımları izleyerek teknik sorunları giderabilir, sistem dosyalarına erişebilir veya gelişmiş komutları kullanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • açılışta alet edavat gösterip XP başlangıç ekranına geçerken F8 e bas bikaç defa sistem menüsünden komut istemi seçeneğini seç ve enter bas açılır
  • windows açılırken f8 e basılı tut seçenekler komut istemini seçç
  • quote:

Orjinalden alıntı: sherlockholmes_1980

windows açılırken f8 e basılı tut seçenekler komut istemini seçç

ben farklı bişeymi söyledim aynı şeyleri yazmanın ne anlamı varki adam denesin olmazsa yada ben yanlışsam doğrusunu yazın yapmayın böle arkadaşlar
  • arkadaşlar sizin dediğiniz şey windows içindeki dos kipi...XP yada Vista da gerçek DOS kipi yok....Arkadaş zorunlu olarak biryerlerden disket bulmak zorunda gibi geliyor..gerçi flash disk'e free dos yükleyip boot etmek mümkün diye okumuştum biryerlerde ama biraz araştırmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

arkadaşlar sizin dediğiniz şey windows içindeki dos kipi...XP yada Vista da gerçek DOS kipi yok....Arkadaş zorunlu olarak biryerlerden disket bulmak zorunda gibi geliyor..gerçi flash disk'e free dos yükleyip boot etmek mümkün diye okumuştum biryerlerde ama biraz araştırmak lazım

bak işte bu yazıya saygı duyarım
  • Disket sürücüsüne boş bir disket yok doluysada tak disket ikonuna sag tıkla bicimlendirde boylece disket bosalmıs olacak...

sonra yine disket ikonuna sag tıkla oralarda bir yerde baslangıc disketi yap diye bir secenek olacak o bolumde deilse disket ikonu sag tıkla ozellikler burdada deilse o bicimlendirme bolumunde mutlaka olmalı... kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.