modemi olmayan için network kart ile ne yapılabilir :sade adsl modem+lan ile biliyosan onu anlat...
sen bana yapmak istediğini anlat bende ona göre çare bulayım kullanacağın cihazlarıda söyle markaları ile beraber
birlikte bir çalışma yaparız....
basit evde adsl modem + pc var kapalı iken açmak istiyorum harici modem yada pci modem bağlayamacam pcye..
Elektronikten anlamıyorsan bu iş zor. Şöyle çok basit bir alternatif önereyim. Bilgisayarın belirleyeceğin bir zamanda otomatik çalışması için bios'ta bir ayar var. Onu kullanabilirsin. Bilgisayar çalışınca da bağlanırsan işin bitince kendin kapatabiliyorsundur sanırım, bağlanmazsan da sistemi hiç giriş olmazsa mesela 1 saat içinde kapatacak bir şekilde ayarlayabilirsin (böyle bir ayar yok mu yoksa? ) Bu şekilde hiç olmazsa belli bir zaman aralığı için bir fırsat yaratmış olursun.
quote:
Orjinalden alıntı: Liu Kang
Elektronikten anlamıyorsan bu iş zor. Şöyle çok basit bir alternatif önereyim. Bilgisayarın belirleyeceğin bir zamanda otomatik çalışması için bios'ta bir ayar var. Onu kullanabilirsin. Bilgisayar çalışınca da bağlanırsan işin bitince kendin kapatabiliyorsundur sanırım, bağlanmazsan da sistemi hiç giriş olmazsa mesela 1 saat içinde kapatacak bir şekilde ayarlayabilirsin (böyle bir ayar yok mu yoksa? ) Bu şekilde hiç olmazsa belli bir zaman aralığı için bir fırsat yaratmış olursun.
yanlış anlama ama elektronikle bilgisayar farklı konular şükürki ikisindende anlarım ve yukardaki msjları okumamışsın + her bilgisayar otomatik açılım bulunmuyor ve kapatma zaten yok .... benim bilmedim canımın istediği zaman internet yolu ile pcyi açmak lana ping atma ile örnek modem bağlayım telefon çaldırmakla oluyo ama ben modemsiz nasıl olur diyorum.....
İyi hadi tamam. Peki wake-on-lan özelliğini kullanmaktan niye çekiniyorsun? Herşeyi kitabına uygun yapmışsan ama yine de çalışmamışsa problem yetersiz donanım olabilir.
Benim anakartın kitapçığında bu özelliğin kullanılabilmesi için PSU'nun +5VSB ucunun en az 1 A sağlayabilmesi gerektiği yazıyor.
Problem IP numarasının belirsizliğiyse arkadaşların da bahsettiği dyndns.org yöntemini kullan ama modem desteklemiyor olabilir. O zaman sabah IP adresini not edip gidersin. Kullanacağın program mac adresini de soracak. Bu program sıfırıncı porta (? daha iyi araştırmak lazım)bir "magic packet" (udp) yollayacak. Modemle ethernet devresi arasında router varsa bunu yönlendirmelisin. Emule veya torrent için nasıl yapıldığını anlatan bir sürü yazı var.
Bu mesaj nokia 6630 ile operamini kullanılarak yazılmıştır :)
zaten bende wake on lanı kullanacam şimidi adsl sabit ipsi var arada swiçde var 10 yakın pc var ağda ben istediğim pc yi açmak istiyorum port açmasınıda biliyorum sonrasında nasıl yada ne gibi komut vercem evden onları bilmiyorum onlar lazım bana..
Bilgisayarda veya cep telefonlarında çalıştırabileceğin programların yanısıra web sitesi uygulamaları da var:
Orda parantez içinde yazana dikkat et, udp port 9'un ulaşılabilir olması gerekiyor. İş sadece port yönlendirme değil firewall'a da dikkat etmek gerekir.
tamam bunlar lazımda şimdi denemek gerekiyor.
ben becerdim yardımcı olabilirim
Sayın arkadaşım. Sana önerebileceğim bir iki yol var hangisini seçeceğin sana kalmış.
1- Ev ile işyerin arası çok fazla mesafede değilse RF alıcı verici kitler var sanırsam 200-300 mt ye kadar çalışırlar veya dect telefonlar.
2-Eğer mesafe uzaksa telefondan DTMF tonlarla aynı santrallerde olduğu gibi evdeki elektrikli aletlerini kontrol edebileceğin devreler var. Bunlardan araştırınız.
İkinci kesin çözüm, ama mesafe kısaysa birinci maddedekilerde işinizi görür
evde kimse yok mu hiiç onlar açsa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme