Şimdi Ara

Bilgisayarı uzaktan nasıl açarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. Ben elektronikten fazla anlamam. Bazen işyerinden evdeki bilgisayarıma bağlanmam gerekiyor. Tabii bağlanmam için bilgisayarı açmam lazım ilkönce :) Sizin bildiğiniz bir yöntem varmı Wake On Lan olayı hariç o olmuyor :)

Benim aklımda bi proje var ama olur mu olmazmı bilmiyorum... Bilgisayarın donanım olarak nasıl açıldığını bilmiyorum ama boşta bi cep telefonum var Acaba diyorum cep telefonunu bilgisayarın ilgili yerine bağlayıp arama yaptığım zaman elektrik verip açılabilirmi?? Bildiğim kadarıyla arama anında 7 voltmu watmı bilmiyorum güç geliyormuş.. Kısacası böyle bişiii mümkün mü??

• PC'nin açılması için arada bir devre tamlaması türünde bişey olmalıdır.Tıpkı butonlar gibi 1 sn'lik falan.Telefondan bu nasıl olur bilmem ama olursada güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanunal01

PC'nin açılması için arada bir devre tamlaması türünde bişey olmalıdır.Tıpkı butonlar gibi 1 sn'lik falan.Telefondan bu nasıl olur bilmem ama olursada güzel olur
    ewet mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***alper***

ewet mümkün.

Alıntıları Göster
    Hocam telefonun hoparlör çıkışına basit röleli bir devre bağlayacaksın. Rölenin uçlarını da bilgisayarın power butonunun yerine bağladın mı olay tamamdır. Ama dikkat et telefonu senden başkası aramasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Hocam telefonun hoparlör çıkışına basit röleli bir devre bağlayacaksın. Rölenin uçlarını da bilgisayarın power butonunun yerine bağladın mı olay tamamdır. Ama dikkat et telefonu senden başkası aramasın.

Alıntıları Göster
    profesyonel bir şey olsun istiyorsan, en basitinden ethernet-seri çevirici ile yapacağın bir devre ile internet üzerinden bilgisayarı açıp kapatabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: controller_

profesyonel bir şey olsun istiyorsan, en basitinden ethernet-seri çevirici ile yapacağın bir devre ile internet üzerinden bilgisayarı açıp kapatabilirsin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: controller_

peki bu söylediğini nasıl yapıcam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: maytere

bu mantıklı ama kullanılmayan bir hat bulman gerekli zırt pırt telefon çalarsa röle kontakları kapanır bilgisayar açılmış olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

quote:

Orjinalden alıntı: maytere

bu mantıklı ama kullanılmayan bir hat bulman gerekli zırt pırt telefon çalarsa röle kontakları kapanır bilgisayar açılmış olur

Alıntıları Göster
    Wake On LAN çalışır. En iyi çözüm odur.
    http://gsd.di.uminho.pt/jpo/software/wakeonlan/mini-howto/

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

bide modem olan için var bağla hattı çaldır hattı açılsın..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

bunun için sabit ip almak gerekiyor.. ve bu hiç işime gelmiyor ;) modem olarakta airties rt105 var

• quote:

Orijinalden alıntı: redheat

quote:

bunun için sabit ip almak gerekiyor.. ve bu hiç işime gelmiyor ;) modem olarakta airties rt105 var

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: redheat

quote:

Hayır gerekmiyor. dyndns.org adresini inceleyin :)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: redheat

quote:

Hayır gerekmiyor. dyndns.org adresini inceleyin :)

Alıntıları Göster
    bence sen direkt telefondan gir olaya kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

bence sen direkt telefondan gir olaya kardeşim

Alıntıları Göster
    bilmediğimden soruyorum diyelim sabit ipmiz var lan kartıda wake desteği var nasıl olcak landan açılması wan ip si belli lan ip si otomatik yada sabit modemden geçip pc ye nasıl gidiyoz bilen anlatabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

bilmediğimden soruyorum diyelim sabit ipmiz var lan kartıda wake desteği var nasıl olcak landan açılması wan ip si belli lan ip si otomatik yada sabit modemden geçip pc ye nasıl gidiyoz bilen anlatabilirmi.

Alıntıları Göster
    Airties'in DDNS desteği olması lazım. Hazar'ın dediği siteden olur.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kadircitak

sana katılıyorum :) bilen birisi anlatabilirmi ve lan kartı dediğin ethernet sanırım wake desteği olup olmadığını nasıl anlıcaz??

• quote:

Orijinalden alıntı: redheat

quote:

Orjinalden alıntı: kadircitak

sana katılıyorum :) bilen birisi anlatabilirmi ve lan kartı dediğin ethernet sanırım wake desteği olup olmadığını nasıl anlıcaz??

Alıntıları Göster
    Bilgisayar açılırken [Del] tuşuna basarak SETUP'a girdikten sonra Power Management bölümünden "Power On By Ring" seçeneğini "Enabled" yap.

Bilgisayarın modem girişine bağlı bir telefon varsa telefon çalarçalmaz bilgisayar açılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: lakiska

Bilgisayar açılırken [Del] tuşuna basarak SETUP'a girdikten sonra Power Management bölümünden "Power On By Ring" seçeneğini "Enabled" yap.

Bilgisayarın modem girişine bağlı bir telefon varsa telefon çalarçalmaz bilgisayar açılır.

Alıntıları Göster
    WAKE ON LAN çalışır fakat modemini bridge mod ta çalıştırman gerekir kendi bilgisayarının ip adresine modemin aldığı ip adresi otomatik olarak yazılır bunun dezavantajı ağda tek bilgisayar bulundurma zorunluluğun vardır
    fakat modemin aşırı kaliteli ise Mac forward ayarı ile gelen paketleri kendi bilgisayarının mac adresine yönlendirmen gerekir bu menü modeminde mevcut ise Wake online portu UDP paketinin 9. portudur
    basitce
    MAC forwarding yöntemi
    external ip 0.0.0.0 udp 9 to internal udp 9 mac 00-73-05-17-57-92

Bridge yöntemi

modemin içinde NAT , ROUTE , BRIDGE diye 3 seçenek olur bridgeyi seçip DHCP relay açık tutman gerekir bilgisayarın ip adreside otomatik ip olması lazım kolay gelsin

( inşallah anlatabilmişimdir ve inşallah anlıyabilmişsinizdir :S )

• quote:

Orijinalden alıntı: Baybety

WAKE ON LAN çalışır fakat modemini bridge mod ta çalıştırman gerekir kendi bilgisayarının ip adresine modemin aldığı ip adresi otomatik olarak yazılır bunun dezavantajı ağda tek bilgisayar bulundurma zorunluluğun vardır
    fakat modemin aşırı kaliteli ise Mac forward ayarı ile gelen paketleri kendi bilgisayarının mac adresine yönlendirmen gerekir bu menü modeminde mevcut ise Wake online portu UDP paketinin 9. portudur
    basitce
    MAC forwarding yöntemi

Bridge yöntemi

modemin içinde NAT , ROUTE , BRIDGE diye 3 seçenek olur bridgeyi seçip DHCP relay açık tutman gerekir bilgisayarın ip adreside otomatik ip olması lazım kolay gelsin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Baybety

basitce
    MAC forwarding yöntemi

Bridge yöntemi

wake lan için modemde portmu açıyoz pcnin ipsine...benmi yanlış anladım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Baybety

basitce
    MAC forwarding yöntemi

Bridge yöntemi

wake lan için modemde portmu açıyoz pcnin ipsine...benmi yanlış anladım.

Alıntıları Göster
    bu anlattıklarım DSL, ADSL, VDSL, G.HDSL, gibi internet hizmetlerinde modemlerin içine leased line , Frame relay, Metro Ethernet için ise routerin içine yazılması gerekiyor
    ip adresinizin statik olması gerekir

PSDN (çevirmeli bağlantı) olanına wake on modem denir anakartınızın içinde wake on modem ayarı olanlar var onlarda sorun yok telefon numarasını çevirmeniz yeterli. Dünyanın neresinde olursanız olun telefonu çaldırmanız yeterli bilgisayar açılır internete gereksinim duymadan iki bilgisayar arası görüşme sağlıyabilirsiniz.

windows 98 bilgisayarlarda biz eskiden PC anywhere programını kullanıyorduk şimdi windows 2000 xp ve üzeri işletim sistemlerinde linuxta 50 yıldır var hala var
    ben çok kullanılan windows xp yi anlatmaya çalışayım
    ilk öncelile çevirmeli bir modem external yada internal hiç farketmez internal daha makbul bilgisayarınızdada on modem yada wake on modem ayarının açık olması gerekir .
    çalıştıracağınız bilgisayara telefon etmeniz yeterli bilgisayarınız açılacaktır açılınca
    windows xp de daha önceden ayarlamanız gereken bazı adımlar var sırası ile başlat > ayarlar > denetim masası > ağ bağlantılarım > yeni bir bağlantı oluştur> çıkan pencerenin adı yeni bağlantı sihirbazı > gelişmiş bir bağlantı kur > gelen bağlantıları kabul Et > kurulu olan modemi seç > şifre işlemleri ve kullanıcı ayarlarını yap > artık internete gereksinim duymadan biri bu bilgisayara bağlanabilir.
    bağlanacak bilgisayarı anlatmama gerek varmı bilmiyorum ama
    ondada yeni bir çevirmeli bağlantı oluştur deyip kullanıcı ayarları ve şifreyi girip bağlanmak istediğiniz bilgisayarın telefonunu yazmak yeterli

yaw ammada yazdın beeee diyosanız daha kolayı var
    bilgisayarın wake on modemini açıp yoksa bile internal modemlerde (wake-on) jumperi mevcut yoksa bile wake-on lu bir modem rahatlıkla temin edebilirsiniz burada yapılması gereken wake-on jumperine kablo takıpğ kablonun diğer ucunuda anakartın üzerindeki on power jumperine takmanızdır
    telefonu bir kere çaldırdığınızda bilgisayar açılır anakarttada wake on modem wake on lan gibi şeyleri kurcalamanıza gerek yok

bilgisayar açılınca ADSL vb bağlantılarınız varsa internet üzerinden çeşitli brogramlar vasıtası ile bilgisayarınızı açabilirsiniz

Yukarıda bir bios war "power on by ring" wake on modem ile eş anlamlıdır bilginize....

(DIKKAT = modemsiz telefon kablosunu powere takmayın telefon çaldığında çok yüksek elektrik akımı alır anakartınıza yazık )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baybety -- 8 Ekim 2008; 23:38:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baybety

bu anlattıklarım DSL, ADSL, VDSL, G.HDSL, gibi internet hizmetlerinde modemlerin içine leased line , Frame relay, Metro Ethernet için ise routerin içine yazılması gerekiyor
    ip adresinizin statik olması gerekir

PSDN (çevirmeli bağlantı) olanına wake on modem denir anakartınızın içinde wake on modem ayarı olanlar var onlarda sorun yok telefon numarasını çevirmeniz yeterli. Dünyanın neresinde olursanız olun telefonu çaldırmanız yeterli bilgisayar açılır internete gereksinim duymadan iki bilgisayar arası görüşme sağlıyabilirsiniz.

windows 98 bilgisayarlarda biz eskiden PC anywhere programını kullanıyorduk şimdi windows 2000 xp ve üzeri işletim sistemlerinde linuxta 50 yıldır var hala var
    ben çok kullanılan windows xp yi anlatmaya çalışayım
    ilk öncelile çevirmeli bir modem external yada internal hiç farketmez internal daha makbul bilgisayarınızdada on modem yada wake on modem ayarının açık olması gerekir .
    çalıştıracağınız bilgisayara telefon etmeniz yeterli bilgisayarınız açılacaktır açılınca
    windows xp de daha önceden ayarlamanız gereken bazı adımlar var sırası ile başlat > ayarlar > denetim masası > ağ bağlantılarım > yeni bir bağlantı oluştur> çıkan pencerenin adı yeni bağlantı sihirbazı > gelişmiş bir bağlantı kur > gelen bağlantıları kabul Et > kurulu olan modemi seç > şifre işlemleri ve kullanıcı ayarlarını yap > artık internete gereksinim duymadan biri bu bilgisayara bağlanabilir.
    bağlanacak bilgisayarı anlatmama gerek varmı bilmiyorum ama
    ondada yeni bir çevirmeli bağlantı oluştur deyip kullanıcı ayarları ve şifreyi girip bağlanmak istediğiniz bilgisayarın telefonunu yazmak yeterli

yaw ammada yazdın beeee diyosanız daha kolayı var
    bilgisayarın wake on modemini açıp yoksa bile internal modemlerde (wake-on) jumperi mevcut yoksa bile wake-on lu bir modem rahatlıkla temin edebilirsiniz burada yapılması gereken wake-on jumperine kablo takıpğ kablonun diğer ucunuda anakartın üzerindeki on power jumperine takmanızdır
    telefonu bir kere çaldırdığınızda bilgisayar açılır anakarttada wake on modem wake on lan gibi şeyleri kurcalamanıza gerek yok

bilgisayar açılınca ADSL vb bağlantılarınız varsa internet üzerinden çeşitli brogramlar vasıtası ile bilgisayarınızı açabilirsiniz

Yukarıda bir bios war "power on by ring" wake on modem ile eş anlamlıdır bilginize....

(DIKKAT = modemsiz telefon kablosunu powere takmayın telefon çaldığında çok yüksek elektrik akımı alır anakartınıza yazık )

Alıntıları Göster
    modemi olmayan için network kart ile ne yapılabilir :sade adsl modem+lan ile biliyosan onu anlat...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.