Şimdi Ara

Bilgisayarı yükseltmek için donanım önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba. Öncelikle, bilgisayar donanımları hakkında pek bir bilgim yok. Sıfırdan biraz fazlayım. Önceden laptop kullanıyordum. Kısa bir süre önce dayımdan eski masaüstü bilgisayarını aldım. Bilgisayarın ne zaman alındığını bilmiyorum fakat biraz eski. Bu yaz tatilinde finallerden sonra 2-3 ay çalışmayı planlıyorum. Maaşımın bir kısmıyla da bu bilgisayarı yükseltmek istiyorum.

Bilgisayarı kullanma amacım, genelde kripto para takip etmek. Web site tasarlama konusuna da ilgim var. Genelde kullanım amacım bu. Kardeşim bazen lol oynuyor fakat bilgisayar şu an bile 60fps oynattığı için (pek kasmıyor, bence yeterli) bunu pek dikkate almanıza gerek yok. Bilgisayarda bazen donmalar oluyor, bazı programlar ve dosyalar yavaş açılıyor. Bir de kasanın kendisi de biraz eski. Sanırım bir noktada onu da değiştirmem gerekli.

Bu ön bilgilerden sonra soracağım soru şu; bu bilgisayarın parçalarını yükseltirken hangi sırayı takip etmeliyim? Önce hangi parçayı yükseltmeliyim? Bunun dışında toplam bütçem muhtemelen 6-8k civarı olacak. Yaklaşık bu civarlarda olacak şekilde de donanım önerilerine açığım(Eğer performansımı ve bilgisayar kullanım ömrünü açık ara artıracaksa 2-3k yukarı çıkabilirim). Bilgisayarın şu anki donanımları aşağıda verildi;

İşlemci: Intel Pentium E6700 3.2GHZ

Anakart: Pegatron IPM41-D3

Ram: Corsair cmx4gx3m1a1600c9 - 4 gb'lık ram

Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5450 512mb

Depolama: Samsung HD322HJ 320GB HDD

Güç Kaynağı: FSP250-60HSN 250 WATT

• Yükseltilebilir bir sistemin yok. Bu sistemi tamamen satıp yeni bir sisteme geçmen gerekiyor.

İ5 10400+uygun anakart+16gb ram+500gb m2 ssd+uygun bir kasa+ tamamen yeterli olur. Kullanım senaryosuna göre ekstra ekran kartına hiç gerek yok. 10400 içindeki dahili gpu yeterli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • boşa para harcamak gibi olur.

• @forvet09 @LaciRomantik Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Birkaç foruma daha yazmıştım ve çok fazla sizin de dediğiniz şekilde cevap geldi. Bilmediğim için sormak istiyorum da neden yükseltilemez acaba? Darboğaz denilen bir olay varmış sanırım. Sebebi bu mu yoksa başka bir şey mi?

• Helazimus H kullanıcısına yanıt

yükseltilir, yükseltme değecek bir uğraşı olmayabilir.

anakartın desteği var ise q6600-q9400 gibi bir işlemci bakılır.

8 gb ram eklenir

ssd takılır.

power da değişmesi gerekebilir.

belli bir güncelleme yapılmış olur. ama o kadar eski bileşenler ki, değer mi?

bence uğraşmaya değmez. senin için gereklidir orası ayrı bir konu.

• yeniden sistem toplaman gerekir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.