Şimdi Ara

Bilgisayarım Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım hiç açılmıyor demem yanlış olur fakat bazen açılmaması gibi bir sorunla karşılaşıyorum.kasa çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor.bilgisayar açıldığında da fareyi hareket ettiremiyorum.bu genelde bilgisayar ilk açıldığında oluyor.bir kaç kere fişi çekip tekrar taktığımda yeniden açınca bilgisayarı ekrana öyle görüntü geliyor ve açıldığında yine fare hareket etmiyor.kasanın arkasından farenin kablosunu hareket ettiriyorum belki yerinden çıkmıştır diye fakat ekrandaki görüntü birden kayboluyor.güç kablosunu çekp tekrar taktığımda açıyorum anca öyle düzeliyor.bu sorunu sık sık yaşıyorum.sizce bunun sorunu ne olabilir.

teşekkürler...

• Çok yüksek ihtimalle harddiskinizde badsectorler var ve siz fişi çektikçe bu badsectorlerin sayısını her seferinde arttırıyorsunuz. Bilgisayarınız bir açıldıgında hd tune pro isimli programla bi taratırsanız (quick scan seçili degilken ) cıkan kırmızı noktaları kontrol edip mevcutsa ve çoksa sorununuzun mutlak sebebi olarak kabul edebilirsiniz
  • peki nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim?
  • Fiziksel badsectorlerle ilgili onarma tarzı bi çözüm malesefki mümkün degil anca o bad sectorlu alanları diskinizden ayırarak kullanılmamasını saglayacak ve o bölgeler kullanılmıyorken temiz bi format atacaksınız yada daha temiz bi çözüm yeni bi hdd alacaksınız.

Not : Butun bunları yapmadan önce belirttigim gibi hd tune pro isimli programla tarama yapıp bi kontrol edin belkide sorun daha farklı birşeydir her ne kadar düşük ihtimalli olsada
  • bu problem hdd problemine benzemiyor. Eğer ekrana hiç görüntü gelmiyorsa ise ilk açılışta muhtemelen bir donanım uyumsuzluğu olabilir. Sıkça karşılaşılan şeyler şöyle

İşlemci yuvasına oturmama
    Bios un güncel olmayışı
    Power supleyin şase koruması moduna geçmesi (fiş çekilir bilgisayar 1 dakika elektiriksiz bırakılınca çalışıyorsa)
    Pc nin ram seçebiliyor olması (bazı ana kartlarda sıkça yaşanan problem)

Tavsiyem;
    Bios updatesi yapmanızdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.