arkadaslar f3jc kullanıyorum ve ısınma problemi yaşıyorum acılır acılmaz fan çalışmya başlıyor ve hiç susmuyor 15 dakika içerisinde iislemci 95 derecelere cikio.sizce ne yapabilirim bu isinma neden olabilir
yuuuhh eğer sıcaklığı ölçen programın yanlış göstermiyorsa durum sakat. bide işlemci hiç bişey yapmadan mı 95 lere çıkıyor?
hocam 95de işlemci çalışmaz emin misn??
eğer aşırı ısınıyosa yapacağın şey çok basit,fanı sök ve işlemci ile,eğer ekran kartın varsa onun çekirdeği ile de heatsink arasındaki termal macunu yenile ama eskisini de temizlemeyi unutma ayrıca sökmüşken fanın aralarını temizle belki tıkalıdır. bunun yanında arka planda işlemciyi yoran bir program çalışıyo olabilir task managerdan istenmeyen bi program çalışıyormu ona bak,gerekirse virüs tarattır ve emin olamazsan format at. bi bilgisayar aşırı ısınıyorsa bunlardan başka yapabileceğin şey yok...
hocam bi yanlışlık var naptın sen ayarlara bş bak biostan ama çok anlamıyosan bilen birine wer
quote:
Orjinalden alıntı: sepulturgay
hocam 95de işlemci çalışmaz emin misn??
Sen eminmisin? çalışmayacağına??
Benimki bazen geçiyor 95 i,100e bile ulaşmış olabilir ve kendini kapıyor ztn orda Çünkü kiritik(zarar verebilcek) sıcaklık 100dür
ama tabiki 80 i geçmemesi lazım (hiçbizaman) aslında
arkadaslar valla everest ile ölçtüm ve her zaman bu degeri gösterio...... bios ayarlarına felan nasıl bakılıyo biliyormusunuz
benimde entertaimenta alınca 70-80e çıkıyo hemen.eğer işlemciyi kullanan bi program veya oyun açarsam 92-93ü buluyo, daha yukarsını henüz görmedim ama zorlasam 95-96 olur sanırım,ekran kartındada geçen gün 97 yi gördüm.bişe olmaz inş
arkadaşım; eğer işlemcinin ısı sensörü bozuk değilse sana şiddetle FANLI NOTEBOOK SOĞUTUCU öneririm
quote:
Orjinalden alıntı: ciko44
arkadaşım; eğer işlemcinin ısı sensörü bozuk değilse sana şiddetle FANLI NOTEBOOK SOĞUTUCU öneririm
valla bukadar sıcaklıklara ulaşabilen bi bilgisayara bu soğutucu nekadar etki ederki en fazla 80 e falan düşürür tahminimce ama thermal macun sürme olayını mutlaka dene.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme