Meraba Arkadaşlar Öncelikle konu hakkında bilgisi olup yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler bilgisayarım 3-4 yıllık çok iyi özellikleri olmasada iyi bir masaüstü sürekli bilgisayar oyunları oynuyan biri degilim arada sırada yazılım programları çok nadir photoshop kullanan biriyim
sorunuma gelecek olursak genelde takılıp donmalar google chrome da oluyor veya 1tb harddiski taktıgımda oluyor sorun yaşadıktan sonra bilgisayarımı formatladım tüm parçalarını söküp çıkarttım bilgisayarımı dün formatladım windows 10 yükledim şimdi sorunlarım eskisi kadar olmasada yine takılmalar devam ediyor google chrome ve normal kullanımda
Bıos driver ımı güncelledim
sıcaklık degerleri
Bilgisayarımın Özellikleri Anakart: Asus m5a97 r2.0 diger özellikler resimlerde
6 gb ram im var neden 1.89 usable diyor anlamış degilim
Yardımcı olacaklara tekrardan teşekkürler
dostum senin sorunun voltaj kaynaklı olabilir. güç kaynağından sabit diske takılan 2 tür kablo var diye biliyorum. biri düşük volt veriyor diğeri yüksek. düşük olanı takınca takılmalar olabilir. kesin çözüm budur diyemem ama denemekten zarar gelmez.
melo06
kullanıcısına yanıt
Selamın aleykum o anakarttan bende de vardı dostum seni çok iyi anlıyorum o donma sebeplerini kuzey çipseti ısınma problemınden dolayı donmalar yaşıyordum garantiye gödnerdim değiştirttim zorla bende artı ses çıkı arıza yaptı ram yuvalarında bile sorun vardı ama donmaların sebebi kuzey çipseti ile alakalı
Erol YILDIZ
kullanıcısına yanıt
aynen kuzey güney köprüsü hız ve veri işlemesi için çok önemli. dünyanın en iyi donanımına sahip olsanda kuzey güney köprüsünde bir arıza varsa sıkıntı olur. bu da anakart arızası demek. en kötüsü Allah kimsenin başına vermesin
melo06
kullanıcısına yanıt
teşekkürler cevabın için
benim sabit diske taktıgım kabloların volt degerinin yüksek veya düşük oldugunu nasıl ayırt edebilirim?
m_a_l__iM
kullanıcısına yanıt
güç kaynağının modeline göre değişebilir. bende 2 tane kablo var. biri doğrudan sabit disk için siyah bir kablo. diğeri ucu beyaz uyumlulaştırıcıyla takılan bir kablo. ben doğrudan siyah kabloyu diske takıyorum sorun yok. bir dene belki de ondandır. güç kaynağının kullanma yordamına bakarsan çözüm bulabilirsin.