Bildirim
bilgisayarım çok sık donma yapıyor.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sisteminizi en son haliyle herhangi bir parça değiştirmeden ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? -
en son 1 ay önce 512 MB ddr aldım.RAM dan olabilir demişlerdi.unun dışında 2 yıldlr parça değişmedim.quote:
Orijinalden alıntı: huysuzihtiyar
Sisteminizi en son haliyle herhangi bir parça değiştirmeden ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
internet bağlantısı olmadan böyle bir sorun yoktu.İnternete girdiğimde donma oluyor. -
Sisteminde virüs olma olasılığı olabilir.Bunun dışında virüs olmasa bile yüklenen programlar işletim sistemini kasıyor olabilir.Farklı bir ram le dene bence.quote:
Orijinalden alıntı: eyinsan
en son 1 ay önce 512 MB ddr aldım.RAM dan olabilir demişlerdi.unun dışında 2 yıldlr parça değişmedim.
internet bağlantısı olmadan böyle bir sorun yoktu.İnternete girdiğimde donma oluyor.
Alıntıları Göster
-
Sadece internete girdiğinde donma oluyorsa büyük ihtimalle bir trojan veya worm gibi bir yazılımdır. Sistemini ad aware, kaspersky, spybot gibi antivirüs yazılımları ile temizle. Ayrıca modem bağlantılarını kontrol et.quote:
Orijinalden alıntı: 1sTLee
Sisteminde virüs olma olasılığı olabilir.Bunun dışında virüs olmasa bile yüklenen programlar işletim sistemini kasıyor olabilir.Farklı bir ram le dene bence.
Alıntıları Göster
-
ad-aware yle temizleme yaptım.modem bağlantılarında bir sorun yok.hiçbiri işe yaramadı.quote:
Sadece internete girdiğinde donma oluyorsa büyük ihtimalle bir trojan veya worm gibi bir yazılımdır. Sistemini ad aware, kaspersky, spybot gibi antivirüs yazılımları ile temizle. Ayrıca modem bağlantılarını kontrol et.
Alıntıları Göster
ekran kartından olabilir mi? -
Ekran kartından önce ramlere bir bak. Sisteminde birden fazla ram varsa sırasıyla tek tek dene. Ekran kartının sürücüsünü güncellemen de yararlı olabilir...quote:
ad-aware yle temizleme yaptım.modem bağlantılarında bir sorun yok.hiçbiri işe yaramadı.
ekran kartından olabilir mi?
Alıntıları Göster -
ram leri denedim.ekran kartının sürücüsünü güncelledim.sorun yine devam ediyor.quote:
Ekran kartından önce ramlere bir bak. Sisteminde birden fazla ram varsa sırasıyla tek tek dene. Ekran kartının sürücüsünü güncellemen de yararlı olabilir...
Alıntıları Göster -
işletim sistemi+ram+ekran kartı+hdd+anakartan olabilir hepsini test et bencequote:
ram leri denedim.ekran kartının sürücüsünü güncelledim.sorun yine devam ediyor.
Alıntıları Göster -
Modem bağlantın nedir? Usb mi eternet mi? Modemden kaynaklanan bir şey de olabilir... Eterneti kullan ve modemi de bir resetle...quote:
ram leri denedim.ekran kartının sürücüsünü güncelledim.sorun yine devam ediyor.
Alıntıları Göster -
modem bağlantım eternet.3 kişi ortak kullanıyoruz.Diğer 2 kişide herhangi bir sorun yok.tek sorun bende.quote:
Modem bağlantın nedir? Usb mi eternet mi? Modemden kaynaklanan bir şey de olabilir... Eterneti kullan ve modemi de bir resetle...
Alıntıları Göster -
Şimdi iş biraz değişti. Bağlantıyı nasıl sağlıyorsunuz, hub üzerinden mi? Eğer öyle ise IP çakışması olabilir. Diğer makineler açıkken otomatik IP al...quote:
modem bağlantım eternet.3 kişi ortak kullanıyoruz.Diğer 2 kişide herhangi bir sorun yok.tek sorun bende.
Alıntıları Göster -
modem 4 portlu.üçümüzde eternetten bağlanıyoruz.hub kullanmıyoruz.quote:
Şimdi iş biraz değişti. Bağlantıyı nasıl sağlıyorsunuz, hub üzerinden mi? Eğer öyle ise IP çakışması olabilir. Diğer makineler açıkken otomatik IP al...
Alıntıları Göster -
quote:
modem 4 portlu.üçümüzde eternetten bağlanıyoruz.hub kullanmıyoruz.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: eyinsan
Tamam farketmez. Otomatik IP almayı dediğim şekilde yani tüm makineler açıkken denediniz mi? -
Direk ekran kartındandır. Banada olmuştu sıfır bilgisayar donuyodu hemen geldiler ekran kartını değiştirdiler problem çözüldüquote:
Orijinalden alıntı: huysuzihtiyarquote:
Orjinalden alıntı: eyinsan
Tamam farketmez. Otomatik IP almayı dediğim şekilde yani tüm makineler açıkken denediniz mi?
Alıntıları Göster
-
PCI basit iletişim denetleyicisi hata veriyor.quote:
Orijinalden alıntı: byurt
Direk ekran kartındandır. Banada olmuştu sıfır bilgisayar donuyodu hemen geldiler ekran kartını değiştirdiler problem çözüldü
Alıntıları Göster
bununla bir ilgisi olabilir mi. -
ustad konuda soylenebilecek herşeyi soylemişsiniz ama ıp aynı oldugunda direk uyarı veriyor galiba(en azından bende boyle olmuştu.Ama yinede bakmakta yarar var bilgisayarımda donmuştu...quote:
PCI basit iletişim denetleyicisi hata veriyor.
bununla bir ilgisi olabilir mi.
Alıntıları Göster -
Arkadaşımda da aynı hata oluyordu ama win xp home edition kurduğunda .Şimdi xp pro kurdu ve sorun kalktı.quote:
Orijinalden alıntı: jamail
ustad konuda soylenebilecek herşeyi soylemişsiniz ama ıp aynı oldugunda direk uyarı veriyor galiba(en azından bende boyle olmuştu.Ama yinede bakmakta yarar var bilgisayarımda donmuştu...
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: 1sTLee
Sisteminde virüs olma olasılığı olabilir.Bunun dışında virüs olmasa bile yüklenen programlar işletim sistemini kasıyor olabilir.Farklı bir ram le dene bence.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: 1sTLee
bencede dostum
-
Hepsini denedin, yine de sorun varsa. İşlemcini ve boardunu değiştir(AMD işlemci al ).. Şıppadanak düzelir..quote:
Orijinalden alıntı: nemesis_01quote:
Orjinalden alıntı: 1sTLee
bencede dostum
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- ortak klasöre bağlanma
- whatsapp başkası kullanıyor mu nasıl öğrenirim
- sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
- ev telefonundan numara engelleme
- intel uhd graphics 620
- komut istemi
- telefon şarj olmuyor
- secure boot nedir
- telefon neden ısınır
- root kaldırma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X