Şimdi Ara

bilgisayarım da problem var yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim bilgisayarımda ciddi derecede problem var

Intel(R) 4CPU 3.00GHz 3.00GHz 512MB RAM
    Rodeon x1650 series 512 mb ati ekran kartı
    foxconn anakart agp version

bunlar benim sistem özelliklerim 2 yıl önce aidata mağazasından sıfır almıştım (aldığımda ekran kartı yoktu
    sonradan aldım) ama pc yi ilk açtığım dan beri yaklaşık 1 dk de açılıyor açıldıktan sonra 1 dk da kendine geliyor oyunlarda minimum performans sürekli donuyor sistem özelliklerimin ii olmasına rağmen 2 yıldır hep böyle
    virüs falanda yok sürekli taratıyorum format atınca bile aynı bu şekil oluyor çokkk yavaş lütfen yardım edin

• anakartının desteklediği en hızlı ramlerden, desteklediği maksimum GB kadar al ve tak, 512MB ram winxp için minimum gerekli zaten(64MB ramde de xp çalıştırdım ama, işkence çekmekten pek farkı yok birde ofis, antivürüs falan filan yeni programlar artık bir bilgisayarda 2GB altında hafıza işkence) anakart modelini yazmamışsın ama tüm ram yuvalarını maksimum alabildikleri ram miktarınca doldur. ram fiyatları ucuz zaten olmadı 2. el al ramlerde bozukluk fazla olmaz.
  • İşlemcinin fanına bir göz at büyüimalle sorunu göreceksin k iht
  • öncelikle sistemin özellikleri iyi filan değil. Hatta oldukça eski sayılır. XP zaten 512 MB altında sağlıklı çalışmıyor, birde oyun filan açarsanız yavaşlamaşar kaçınılmaz. Ekran kartı x1650 AGP, günümüzdeki onboard ekran kartlarından az biraz daha iyi ama sonuçta zayıf.

Windows un ilk yüklenmesi harddisk ve ram ile alakalı. HDD ne kadar hızlı ve RAM miktarı ne kadar çoksa o kadar hızlı açılır. Masaüstü geldikten sonra sistemin tamamen kullanılabilir hale gelmeside hdd-ram ve senin yüklediğin programlar ile alakalı. Oyunlara gelince önem sırası ekran kartı-RAM-CPU diye gider. Sende 3 ü de zayıf. Ne tarz oyunlar oynuyorsun bilmiyorum ama o sistemle Half-Life 2 / Crysis (1) i bile zor oynarsın. Günümüzdeki oyunları düşünme bile.
  • bence pc min özellikleri süper olmasada ii bence çift çekirdek toplam 6.00 ghz işlemci intel pentium 4 benden daha düşük pc si olanlar var ama ne bir kasma var nede yaklaşık 1 dk de açılıp kapanıyor pc yi ilk açtığımdan beri böyle
  • arkadaslar be de foruma yeni üye oldum yeni konu acmayı beceremedim buraya yazıorum k.bakmayın.Benim hp marka laptobumda şarjla alakalı bir sorun var.Normalde bilgisayarı şarja taktıgımız zaman ekran parlaklığı artarken ben de şarjdan cıkarınca artıyor.Ayrıca klavye üzderindeki ışıklar da yanmıyor..Bunun nedeni ne olabilir ayarlarından yapmaya çalıştım olmadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekardede

arkadaslar be de foruma yeni üye oldum yeni konu acmayı beceremedim buraya yazıorum k.bakmayın.Benim hp marka laptobumda şarjla alakalı bir sorun var.Normalde bilgisayarı şarja taktıgımız zaman ekran parlaklığı artarken ben de şarjdan cıkarınca artıyor.Ayrıca klavye üzderindeki ışıklar da yanmıyor..Bunun nedeni ne olabilir ayarlarından yapmaya çalıştım olmadı...

Parlaklık ayarını klavyeden yapabilirsin. Fn+F8 galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 24 Ocak 2010; 17:47:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İki yıldır kaç kez format atıldı bilgisayara? En son ne zaman atıldı? Sistem şişmiş olabilir. Bilgisayarın iyi değil bence de. İşlemcin idare eder. Ben de P4 3.2 kullanıyorum hala da canavar gibi gidiyor işlemci kahramanca. Ama AGP grafik modülleri tarih oldu artık (1-2 yeni ürün de yok değil gerçi). 512 Ram çok az. Benim laptop'umun ekran kartında var o kadar ram. Bu sana bişeyler anlatıyor olmalı teknolojinin geldiği nokta hakkında. Ram çok pahalı bir bileşen değil. Gidip en azından 1GB'lık bir ram almanı kesinlikle tavsiye ederim. 1dk sistem açılışı için çok uzun bir süre değil. Bu bilgisayardan daha fazlasını beklemek gerçekçi de olmaz zaten. Windows ekranı geldikten sonra başlangıça yerleşen antivirüs, messanger, java, adobe updater, ıbıdık gıbıdık bir sürü programın açılması için de bir süre beklemek durumundasın. 512 Ram ve P4 işlemciyle bunun da biraz zaman alması kaçınılmaz.

• @rafielladasilva, ben yine medsajımı tekrarlim işlemci fanına bir göz at.
  • arkadaşım hiçbir şeye bakma senin sorunun çözülmez o makina o kadar hızlı çalışıyorsa yat kalk ona dua et ben kötü demiyorum ssitemine birkaç yıl önceye nazaran yüzyılın buluşu deniliyordu bu işlemcilere arakdaşların bazıları çözüm önerisi sunmuşlar ama bana göre yanlış bilgilerde vermişler işlemcinin fanı soğutma içindir ram hızı veya hdd sektör hızlarıda performans içindir ama açılma kapanma dersen işlemciye bakacaksın ve nazaran çok azda olsa rame sen şimdi git o makinaya ne kadar ram yuvası varsa hepsini doldur yine istediğin hızı alamassın dedeiğim gibi bilgisayarın açılma ve kapanma hızları sadece ve sadece işlemci cache belleği ile ilgilidrie.senin işlemcinin cache belleiği en fazla 1mb bu denli hızda çalışan bir işlemci için bundan daha fazla performans beklemek yanlış olur.makinanada hiçbir sorun yok ama bu hıza henüz alışamadıysan bu işin çözümü yok git kendine yeni makina topla ve bilgisayarın hızlı açılmasını istiyorsan işlemci alırken kendine cache belleği en azından 4bm veya 6mb veya 8 her neyse onalrdan alki öyle hızlı açılsın buda büyük para demek işlemcilerin ne kadar pahalı oldukalrıda cache belleklerinden anlaşılır.umarım açıklayıcı olmuşumdur.

• arıca eklemek istediklerimde var olduğu için bunları yazmakta yarar gördüm başlat_çalıştır_msconfig yaz entera bas çıkan pencerede en sonda başlangıç sekmesi olması lazım onu bul ve oradaki bütün programcıkların kullandığın antivirüs hariç hepsinin tiklerini kaldır ve kapat o pencereyi bilgisayarı yeniden başlatayımmı derse eeğr evet de ve makinayı yeniden başlat daha hızlı açıldığını göreceksin ve bu o makinanın makisimum açılış hızıdır buda aklında bulunsun hala yavaş diyorsan yukarıda da belirrttiğim gibi yeni ssitem toplama zamanın gelmiş.ve ayrıca 512 ram değilde 1gb ddr ise eğer 400 mhz hızında çalışa bir ram takarsan kapastesi 1 gb olacak şekilde çokta az olsa dahi bir hzlanma söz konusu ama yaklaşık 10 saniye akdar fark eder.unutma bilgisayarsa açılıp kapanmada en önemli parça işlemcinin cache belleğidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.