Şimdi Ara

Bilgisayarım durmadan kapanıyor..Kafayı Yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarıma yeni parcalar aldım..Xpimi de kurdum..Fakat şöyle bi sorun var..Oyun yüklemeye calısırken veya internette gezinirken vs aniden hiçbir hata raporu almadan bilgisayar kendini yeniden baslatıyor..

Kafama takılan bazı sorunlar da olmustu..İçerdeki bilgisayarda X2 5200 işlemci var..Dönüş hızı,2880 civarı..Sıcaklık 34 C..

Yeni parca aldıgım da X2 5200..Dönüş hızı,1880..sıcaklık 34C..Bir de pervanesi durmadan yavaslayıp hızlanıyor..Öteki Pcimde pervane gayet hızlı dönüyor..

Nedeni ne olabilir arkadaslar? Xp ile bi alakası var mı ? Yoksa donanımsal mı?
    İşlemci yüzünden kapanıyor olabilir mi?

Gigabyte MA770-UD3 Amd Phenom DDR2 G.Lan Soket 940 Anakart
    AMD Athlon 64 X2 5200
    3 GB 667 kingston ram
    Gigabyte 8600 GT 256 mb Ekran kartı
    400 W Boost Power Supply..

Acaba güç kaynagı kaldırmıyor mu ? Neden? Bilen biri lütfen yardım etsin..
    Simdiden tesekkurler

• kaliteli bir güç kaynağıu al en az 550 watt olanlardan.thermaltake,enermax,fsp,asus.
  • ramlerin durumu nasıl iki ayrı ramin varsa belki onlarda çakışıyo olabilir..eğer iki slottada ram kullanıyorsan onları da kontrol et derim; ama büyük ihtimalle powerdan kaynaklanıyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

kaliteli bir güç kaynağıu al en az 550 watt olanlardan.thermaltake,enermax,fsp,asus.

teşekkür ederim de..KEsin olarak güç kaynagından kaynaklanıyor degil mi? Çünkü donanım çok ısınıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Luccehese

ramlerin durumu nasıl iki ayrı ramin varsa belki onlarda çakışıyo olabilir..eğer iki slottada ram kullanıyorsan onları da kontrol et derim; ama büyük ihtimalle powerdan kaynaklanıyo...

ramlar kingston..ikisini de kontrol ettim.ikisi de aynı renkli slotta..

400W neden kaldırmıyor anlamadım..
  • bendede aynısı oluyor sorunu çözebilmiş değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coschun

quote:

ramlerin durumu nasıl iki ayrı ramin varsa belki onlarda çakışıyo olabilir..eğer iki slottada ram kullanıyorsan onları da kontrol et derim; ama büyük ihtimalle powerdan kaynaklanıyo...

ikisininde mhz leri aynı yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: coschun

quote:

ikisininde mhz leri aynı yani?

evet 667 Mhz..
  • power almadan önce everest programını indirip ekran kartının ana kartının vs gibi donanımların ısına bak istersen..çünkü bunlardan herhangi birinin ısınması da pcnin resetlenmesine neden olur..
  • quote:

power almadan önce everest programını indirip ekran kartının ana kartının vs gibi donanımların ısına bak istersen..çünkü bunlardan herhangi birinin ısınması da pcnin resetlenmesine neden olur..

Peki ısı sorunu oldu diyelim..Onu nasıl çözeceğiz ?
  • ne bilim mesela ekran kartı ısınıyorsa kartın fanını temizleyebilirsin vs vs anakartta ısınma varsa onuda garantiye vermen gerekebilir..Tabi bunların hepsi şimdilik birer varsayımdan ibaret kontrol etmen lazım..
  • quote:

ne bilim mesela ekran kartı ısınıyorsa kartın fanını temizleyebilirsin vs vs anakartta ısınma varsa onuda garantiye vermen gerekebilir..Tabi bunların hepsi şimdilik birer varsayımdan ibaret kontrol etmen lazım..

Erkan kartının fanı yok..:(

http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2515

şu model..Sorun ondan galiba..
  • ama daha önce de bu ekran kartını 300 W güç kaynagını ile kullanıyordum..Bi sorun olmuyordu..
  • Güç Kaynağınızın Yetmesi Gerekir Bu Sisteme Ancak Markası Pekte Kaliteli Gelmedi Bana Gerçek Güçlü Bir 400w Olmayabilir veya Güç Kaynağınızda Herhangi Bir Sorun Olabilir.

Yeni Bir Güç Kaynağı Takarak Deneyin,Sorunu Anlayın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.