< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bilgisayarım kullanırken donuyor ve kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
-
-
Laptopun marka modelini ve özelliklerini yazın.
Donma olurken hoparlörden veya kulaklıktan ses geliyor mu? Tırrrr diye sabit bir ses varsa ve laptopta harici ekran kartı varsa sorun ekran kartında olabilir. Amd veya Nvidia, hanisiyse devre dışı bırakıp dahili olan grafiğe geçmeyi deneyin.
-
Öncelikle yanıtın için çok teşekkür ederim. Lenovo B570 model dizüstü bilgisayar i5-2410 işlemci 2x2gb ram ve intel hd graphics 3000 ekran kartını kullandığını biliyorum sadece. Donma eğer video izliyorsam veya şarkı açıksa yani evet ses gelirken donarsa dediğiniz ses geliyor. Dahili ekran kartı bu olmalı sanırım devre dışı bırakmayı bir deneyeyim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/lenovo-b570-i5-2410m-ram-4gb-hdd-500gb-graphics-1024mb--88266862
Şu ürünse içinde harici grafik var sanıyorum. En doğru bilgiyi laptopun alt kapağı açarak görebiliriz, bazı laptoplarda konfigürasyon farklı olabiliyor. Eğer Nvidia kart varsa ve yazılımı yüklü değilse internetten ugun sürüm bularak yüklemeyi deneyin. Yazılım yüklüyse kaldırın. İşletim sistemi Windows 10 ise daha eski sürümleri deneyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 30 Ekim 2022; 16:22:41 > -
Söylediğinizi şimdi deneyeceğim ayrıca intel grafik kartını devre dışı bıraktığımda gene aynı donma olayı yaşandı ve söylediğiniz gibi ses çıktı. Bu ürünü pek çok yerden araştırdığımda nvidia ekran kartı olması gerektiğini görüyorum bu bilgisayara sahibim ama benimkinde sanırım bu ekran kartı yok bilgisayarı açabilirim fakat bunu nasıl anlayabilirim orasını bilmiyorum. En iyisi dediğiniz yazılımı yüklemeyi denemek.
İşlemci soketinin sol üstteki çip Nvidia çipi. Sizde böyle bir çip varsa harici kart vardır.
ebayLaptop Motherboard For Lenovo B570 B570E 48.4PA01.021 LZ57 HM65 PGA989 DDR3 410M | eBayhttps://www.ebay.com/itm/193481963908 -
Çip var mı yok mu emin olmadan yüklemeyelim. Eğer çip yoksa yapılabilecek fazla bir şey yok; yakınlarınızda işinin ehli bir tamirci varsa belki (belki diyorum %100 emin değilim) işlemci değişirse içindeki dahili çip normal çalışabilir. İllaki tamirciye gidip durumu anlatırsınız ona göre belki başla bir sorunu varsa çözer.
2. olarak bilgisayarın disk sağlığı nasıl? Hdtune ile tam, uzun tarama yapın diskte bad sector var mı yok mu diye, bu da soruna yol açabilir.
-
Çip sanırım benimkinde yok, çünkü benim anakartım resimdekiyle birebir aynı değil ya da yanlış hatırlıyorum. Elimden gelen her şeyi deneyeceğim en kötü ihtimal bir tamirciye gösterebilirim. Diskte sıkıntı olduğunu sanmıyorum 3 ay evvel SSD almıştım bu sorunun düzeleceğini düşünerek fakat aldığımdan beri durum aynı SSD durumu hiç değiştirmedi, ben yine de tarama yapayım.
-
Bununla ilgisi yokmuş donmaya devam ediyor.
Yardımcı olabilecek olan yok mu? Up
Sıcaklık durumları nasıl, laptop aşırı ısınıyor mu? Cihazı masada mı kullanıyorsunuz, yatak gibi yerlerde hava girişleri kapandığı için ısınınca da kapanıyor olabilir. Sıcaklıkla alakalı bir problem yoksa bu tür sorunlar genelde uyumsuz ram veya arızalı vramlerden kaynaklı olur laptopun bataryası sağlam mı? sadece kabloyla kullanıyorsanız aynı değerlerdeki farklı bir güç kaynağıyla da aynı problemi yaşıyor musunuz?
Sıcaklık durumları normal, masada kullanıyorum hava çıkışlarında bir problem olmuyor. RAMlerden dolayı arıza olduğunu anlamak için bellek testi yaptım ne kadar doğru bilmiyorum ama bir sorun olmadığı sonucuna ulaştım. Bataryası çok eski cihazın ama zaten şarja takılı kullanıyorum. Bataryayı çıkartıp sadece şarjda kullanmam yararlı olur mu?
Bataryası çıkıyorsa eğer sadece adaptörle kullanmayı deneyebilirsiniz
Değişen bir şey olmadı maalesef. Birkaç gün içinde bir tamirciye vermekten başka çarem yok sanırım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X