Merhabalar Bilgisayarımı kullanırken herhangi bir anda(yük altındayken veya boştayken fark etmiyor) ancak genellikle programlar arası geçişte PC donuyor ve hiç bir işlem yapamıyorum kapatmak dışında. Bu sorun sonradan başladığı için yazılımsal olabileceğini düşündüm temiz kurulum yaptım ve tüm programlar orijinal olmasına rağmen hala devam ediyor. Neredeyse tüm stres testlerini yaptım ramleri test ettim işlem süresince herhangi bir hata almadım ve ısı değerlerinde absürt bir durum yoktu. Sorun adaptör takılıyken veya takılı değilken yapıyor. En son donduğu zamanki görev yöneticisi performans değerleri. Sistem Özelliklerim: ASUS TUF Gamin FX505DU Gaming Book AMD Ryzen 7 3750H 8 (CPUs) 2.3 GHz NVIDIA GTX 1660 Ti 16 GB RAM Not: Yeni formatladım, ekran kartı driverlarım ve ses driverlarım günceldir Windows 10 Pro kullanıyorum. Laptop olduğu için parça takip çıkararak deneyemiyorum. ___________________________________ Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için çözüm hakkında bilgi vermek isterim. Bu sorunun bir çok sebebi olabiliyor o yüzden bir çok denenmiş yöntem var fakat benim sorunun AMD nin driveriymiş PC yi formatladıktan sonra AMD nin sitesinden kurmak yerine sürücüleri Asusun sitesinden indirip kurdum ve sorun ortadan kalktı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ansystem -- 27 Aralık 2020; 19:28:32 > |
Laptop donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum[ÇÖZÜLDÜ]
-
-
Merhabalar laptop pilini çıkarıp şarjda iken laptopla oynamayı denermisiniz ama şarjdan çıkarırsanız laptop kapanır gene aynı sorun olursa yazılımsal sıkıntınız var fazla ayrıntı bilmediğim için çözemem -
Maalesef pil çıkmıyor yerinden format attığım halde yazılımsal sorunun devam etiyor olabilir mi merak ettiğiniz yerleri yazarsanız ekran görüntüsü alabilirim
-
Sorun disk ya da ram kaynaklı olabilir, ramlerinizi memtest86 ile test edin, diskin sağlığını ölçün ve mümkünse furmark benzeri bir program ile aynı sorunu yaşayıp yaşamadığınizi test edin, duruma göre buradan yazın çözüm bulmaya çalışalım -
Ramleri direk Windows bellek testi ile test ettim sorun çıkmadı , dediğiniz program ile test ederek sonuçları yazayim.
SSD kullanıyorum önerebileceginiz test programı nedir?
Furmark ile CPU ve GPU üzerinde 15 er dakikalık stres testleri yaptım ancak dediğim gibi herhangi bir kitlenme olmadı sistemde
-
Kardeşim babama 0 HP laptop aldım geçen sene, bilgisayar sürekli kitleniyor du 0 olduğu halde,bı ssd vardı elimde onu takip format attım sorun düzeldi HDD bozukmus,HDD yi masaüstü PC ne taktım depolama yapmak için,ama masaüstünü De kitledi hemen olmuyor ama,belki bı vakit sonra kitliyor,imkanin varsa başka bir disk takıp format at,veya ramlerini kontrol et
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 27 Aralık 2020; 8:23:8 > -
Aynı sorun bende de var. Tuf fx505dt 1650 ekran kartı. Çözüm bulamadım. Garanti dolmadan servise göndereceğim. -
Ürünün garantisi devam ettiği için donanımsal parçalar üzerinde pek oynamak istemiyorum bakalım garanti yolları gözüküyor anladığım kadarıyla :(
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dalgic2005
Aynı sorun bende de var. Tuf fx505dt 1650 ekran kartı. Çözüm bulamadım. Garanti dolmadan servise göndereceğim.Büyük ihtimalle aynı anakart kullanılıyor acaba kronik arızalı bir anakart mi?
Bunların fan sorunundan dolayı 1 kere gönderdim garantiye fan değişti geldiğinde PC yi açtım bakır borular bükük yollamışlardi şimdi birde bunun için yollarsam inşallah çalışan bir PC yollar Asus garantisi
-
Hard diskin iyi gözüküyor
Ram ve ekran kartın da öyle.
Sorun cpudan kaynaklı yüzde 70 arızalı olabilir. Garanti yolu gözüküyor gibi.
-
Ben dedim AMD Ryzen 7 4800H laptop donuyor dedim herkes güldü. Alin işte millet sorun yaşıyor. Hani AMD sorunsuz Intel ne ya diyordunuz. 9200 lira verdik şükür iade ettik kurtulduk. Yeni aldıysanız hemen iade edin AMD uğraşilmaz ben valla millete uydum az daha yanıyordum. Beğenmedim diye geri gönderin gitsin sorun var derseniz servis raporu vb uzar gider. -
İşlemciden olduğuna nasıl bu kadar emin oldun anlamış değilim.
-
Şimdi AMD nin eski driverlarini yüklemeyi deneyeceğim belkide son sürümlerde olan bir hatadır zaten amd radeon software sürümleri uyuşmuyor hatası alıyordum bu yüzden bir kaç kez ddu ile silip yeniden yüklemiştim sonrasında tekrardan bu sorunu vermisti sistem normal çalıştığı için umursamamistim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Locaste Siarnaq
Ben dedim AMD Ryzen 7 4800H laptop donuyor dedim herkes güldü. Alin işte millet sorun yaşıyor. Hani AMD sorunsuz Intel ne ya diyordunuz. 9200 lira verdik şükür iade ettik kurtulduk. Yeni aldıysanız hemen iade edin AMD uğraşilmaz ben valla millete uydum az daha yanıyordum. Beğenmedim diye geri gönderin gitsin sorun var derseniz servis raporu vb uzar gider.Evet AMD nin özellikle mobil islemcilerinde yazılım konusunda sanırsam sıkıntıları var performans konusunda şimdiye kadar memnundum donanımsal olarak yaptıklarından. İntel de zaten başarısını kanıtlamış bir marka ancak ülkemizdeki fiyatlar yüzünden başka bir şans tanımıyor bizlere.
-
quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyeHard diskin iyi gözüküyor
Ram ve ekran kartın da öyle.
Sorun cpudan kaynaklı yüzde 70 arızalı olabilir. Garanti yolu gözüküyor gibi.
İşlemci stres testinde 15 dk boyunca %100 yüzde çalıştı herhangi bir sıkıntı olmadı hala sorunlu olma ihtimali var mı
-
AMD mobil işlemcileri ya da anakartlari yazılımsal ya da teknik sorunlu. Hangi arkadaşım AMD laptop alsa Ufak da olsa sorun yaşadı. İyi denk gelirse mükemmel performansı oluyor. Ryzen 7 4800H ya mis gibi passmark skoru var kaç işlemciye bedel mükemmel işlemci diye hayallerle aldım. Sonuç ne oldu Chrome de 80-90 işlemci kullanımı vb. İdare etmelik güzel bir indirimle MSI GL65 GTX 1650 İ5 9300H aldım kafam rahat etti. Bana da yetiyor hem de 2 katı para da vermemiş oldum.
-
Bende de ayni model var hocam sorununuz buyuk ihtimal yazılımsal ya da islemciden kaynaklı. Amd radeon software surumleri ben de de uyuşmuyor. Dts audio hatası sarjda değilken İnternete baglanmama gibi sorunlarda var. Tavsiyem my asusa gidin oradan pc genel kontrol uyumsuzluk sorunları vs testler var onlari yapın belki ise yarar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apolyonn -- 27 Aralık 2020; 11:53:23 > -
quote:
Orijinalden alıntı: apolyonn
Bende de ayni model var hocam sorununuz buyuk ihtimal yazılımsal ya da islemciden kaynaklı. Amd radeon software surumleri ben de de uyuşmuyor. Dts audio hatası sarjda değilken İnternete baglanmama gibi sorunlarda var. Tavsiyem my asusa gidin oradan pc genel kontrol uyumsuzluk sorunları vs testler var onlari yapın belki ise yararGerçekten ucuz etin yahnisi yenmiyor 1660ti var alalım dedik her tarafından sorun akıyor bu serinin bir şey sormak istiyorum PC şarjda değilken açılma süresi 2 3 katına çıkıyor mu sizde de
Uyumsuzluk testlerini yaptım ancak hiç bir sorun gözükmüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ansystem -- 27 Aralık 2020; 11:58:36 > -
Evet biraz daha geç açılıyor hocam ben bu aleti 1660ti ekran karti ve 512gb ssd var diye aldim Asus markasına da güvendim ama islemci gercekten kotu beklediğimden oyunlarda darboğaz yapıyor. Ilk aldığımda Chrome youtube takılmalar office programlarında donmalar yapıyordu onlar güncellemelerden sonra geçti. Keşke o paraya i5 9300g gtx1650 modeli alsaymisim diyorum
Benzer içerikler
- lcd tv renk bozulması
- birim tanınan bir dosya sistemi içermiyor
- laptop ışığı yanıp sönüyor ama açılmıyor
- elektrik kesintisi sonrası modem çalışmıyor
- bios şifresi nedir
- telefon neden ısınır
- ekran kartı resetleme
- bilgisayar hızlandırma
- bağlantı sıfırlandı.
- silinen dosyaları geri getirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X