Şimdi Ara

Bilgisayarım düzgün çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Son zamanlarda farkettiğim bir sorun hakkında yardıma ihtiyacım var.

Bilgisayarımın özellikleri

Ekran Kartı : NVIDIA Geforce GTS 450
    İşlemci : Intel Core 2 Quad CPU Q6700 @ 2.66GHz
    RAM : 3 GB
    Sistem Türü : 32 Bit / Win 7

Bilgisayarda çok nadir oyun oynuyorum ve oynadığım oyunlar her zaman çöküyor. Misal, League Of Legends. Çok sistem özelliği isteyen bir oyun değil. Bilgisayarımın özellikleri oyunu rahatça kaldırmaya yetiyor gibi gözüküyor. Oyunun ilk 10 dakikası sabit 60 fpsyle oynuyorum. Ama sonradan bilgisayara bir yavaşlık çöküyor ve fps aniden dramatik bir şekilde iniyor. 20nin üzerine çıkmıyor. Ne oynadığımı anlayamıyorum. Üstüne üstlük oyun her zaman ama her zaman çökme potansiyeline sahip. Alakasız bir şekilde oyun birden bire çökebiliyor. Yavaşlığın üstüne bu da tuzu biberi oluyor.

League Of Legends Önerilen Sistem Gereksinimleri
    3 GHz işlemci
    2 GB RAM (Windows Vista ve 7 kullanıcıları için 4 GB ya da daha fazla RAM)
    12 GB boş sabit disk alanı
    GeForce 8800 ya da eşdeğeri ekran kartı (Paylaşımlı GPU’lar için en az 512MB Ekran Kartı Belleği (VRAM))
    DirectX v9.0c veya daha üst sürüm desteği
    En güncel service pack yüklü Windows XP (Service Pack 3), en güncel service pack yüklü Windows Vista, en güncel service pack yüklü Windows 7, Windows 8 veya Windows 10.

Bu 1. örnek. 2. örneğim ise Payday 2. Onun da sistem özelliklerini şöyle bırakayım(Minimum).

İşlemci (CPU): 2 GHz Intel Dual Core Processor
    RAM: 4 GB
    İşletim Sistemi: Windows 7
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8800/ATI Radeon HD 2600 (512 MB VRAM)
    Ses Kartı: Evet

Bu oyunu çökmeden oynamamın imkanı yok. Olabilecek en düşük ayarlarda oynuyorum. Yine aynı şekilde ilk dakikalarda oyun gayet güzel akıyor. Sonrasında aynı olaylar. Yavaşlık, sonrasında kaçınılmaz son : çöküş. Bunun benim sistem özelliklerimden çok başka bir şeyden kaynaklandığını düşünüyorum. Misal, kasanın temizliği, macun eksikliği vb. Sizlerin yardımını bekliyorum bu konuda. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihanb -- 17 Haziran 2017; 22:27:16 >

• Bilgisayarın işlemci, ram, vs. gibi parçaların herhangi birini yükseltmem gerekebilir mi? yardımlarınızı rica ederim.
  • Ekran kartınız hakkında pek bir bilgim yok. Ona yorum yapamayacağım.

Ram yükseltilip işletim sistemini 64bit yapın. 32bit max 3gb görüyor zaten.

Overclock işlerinden anlıyorsanız işlemciyi overclock edin. Benim Q6600 ım 3.6 da stabil çalışıyor. Sizinki 3.4 üstünü rahat gòrür bence.

Ankartınız izin verirse modlanmış X5460 veya E5450 de alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bir çok sebebi olabilir.

bilgisayar bakımını en son ne zaman yaptın? işlemci,ekrankartı,(anakart?) termal macunu ne son ne zaman değişti? Kasa en son ne zaman tozlardan arındırıldı? Windows stabil ve temiz mi?

overclock olmazsa olmaz bizim quadcore işlemciler için ama bunu tavsiye edebilmek için önce anakartın marka modelini bilmek gerekir, sonra işlemci fanı yeterliliği, psu yeterliliği ele alınır. Tabi ilk söylediğim bakım işlemlerinin yapılmış olması gerekir, eğer anakartta veya anakartta bakımsızlıktan ötürü bir problem oluşmuşsa yapılabilecekler yine kısıtlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.