Yakın zamanda bilgisayarıma DVD yazıcı ve 250 GB lık bir harddisk aldım. Eskiden bilgisayarımda 1 DVD ROM ve CD Writer vardı. DVD Writer ve CD Writer ı normal, eski DVD ROM umu ise raid slotuna bağladık. Bios menüden Gigaraid fonksiyonunu açtığım zaman bilgisayar bir arama yapıyor ve DVD ROM u görüyordu. Windows açılınca da problem yoktu.
Bilgisayarıma format atıp yeni bir başlangıç niteliğinde windowsu kurdum. Herşey tamam ama bilgisayar açılınca arama yapıyor ve DVD ROM u görüyor fakat windows da DVD ROM u görmüyor. Ve bu DVD ROM u BÜYÜK BELLEK DEPOLAYICISI mıdır nedir onun gibi birşey olarak tanımlıyor. Çok ilginçtir, aynı zamanda bilgisayarımda iken eğer DVD Writer ve CD Writer ı enterlarsanız hemen uygulama başlıyor fakat eğer sağ tuş ile tıklarsanız yaklaşık 30 saniye çakılı kalıyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
DVD de bir problem olabilir kablolarını tekrar kontrol etmeni tavsiye ederim eğer eminsen Raid için gerekli driverları yüklemelisin SP2 yüklemeni ve bütün Update dosyalarını kurmanı öneririm
kolay gelsin
Driver ve update eksiklerini tamamlaman faydalı olabilir......
Dvd rom ve Harddiskinin arkasındaki jumper ayarları doğrumu?Yada arkadaşın dediği gibi arızalı olabilir
Jumper ayarları ile hiç oynamadım. Format atmadan önce çalışıyordu. Service Pack 2 yüklü bilgisayarda. Driver konusunda nasıl birşey yapabilirim. Yani DVD ROM un driver ı diye birşey yok diye biliyorum ve hatta LG nin sitesine girdim. Orada da öyle birşey yok.
Bios görüyor bir türlü window görmüyor.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Ne yapacağım bilmiyorum.
Driver konusunda arkadaş daha ii yardımcı olabilir ama bence jumperların ayarlarının doğru olduğundan emin ol çünki buna benzer bişey benimde başıma geldi jumper ı slave getirdim düzelmişti..
biosta görüyorsan şuraya bak bilgisayarım özellikler/yönet/disk yönetimi burda görüyorsa üzerine sag tıkla belki tanıtabilirsin hdd lerde böyla ama cd için hiç denemedim sen bir dene