Şimdi Ara

Bilgisayarım film veya dizi izlerken kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bilgisayarım sony vaio VGN- CS31S Funda olusan bır sorundan dolayı garantısı bıttıgı ıcın arkdasımın iş yerınde yenı fan takmaları için tamıre vermiştim. Orjınal olmayan bır fan takmıslardı. Orjınalı cok cok pahalı olduugudan tek care olarak görmustum. Bir süre cok ıyı kullandıktan sonra aşırı ısınmadan dolayı PC kapanmaya baslamıstı. Tekrar götürdüm Fan'ın içi çok tozluydu. Tozu temızlendı macun suruldu. Yapıldıgında artık hıc kapanmaz dendı. 2 hafta kadar daha PC yı cok rahat kullandım taki şimdiki sorununa kadar. Video izlerken film izlerken bir kaç dk sonra kapanıyor. Ama onları izlemezsem rutın işlerimi yapabiliyorum. Internete gırme msn falan filan.. Tekrar goturmeden önce sebebı hakkında bılgılenmek ıstıyorum. Sebep ne olabılır arkdaslar. Fan saglam temız. Çok fazla ısınmada olmuyor. Çalıştıgınıda anlıyabılıyorum. donanım testı gıbı programlar oluyor mu? Ekran kartından dolayı bır sorun olabılır mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIREMM -- 28 Ocak 2011; 17:29:21 >

• Everest gibi programlarla video izlerken ekran kartınızın sıcaklığını izleyebilirsiniz.
  • bilgisayarinla film izlerken altlik ya da sogutucu kullan bunlarda bilgisayarinin isinmasini onleyecektir,ayrica ara sira da fanin bulundugu bolumu supurge ile cekebilirsin bu da fanin bi nebze de olsa temizlenmesini saglayacaktir.
  • Sogutucu kullanmak şart oldu galıba. Bilgisayarımın fan 'ı toz almaya musaıd olabılır dedıler. Öncekı temızlettırdıgımde cok fazla toz kapmıstı. O zaman aşırı ısınma olması gerekmıyor muydu? ufff..
  • eğer çok toz alıyor dediyse ara sıra süpürgeyle fanın oluduğu kısımı çek etkili olacaktır,
    ısınmadan kapanması konusunda ise pek bir bilgim yok ama birkaç arkadaşımda video izlerken sıkıntı yaşadığını söylemişti ve farklı playerlar kullansada sorunu çözemediler,ama benim fikrimce fanın çalışmaması durumda bilgsayar otomatik olarak kendisini kapaması olacaktır.
  • büyük ihtimalle fandan gibime geliyor ..2 haftada temizlenmiş yerlerin çabuk tıkanacağını sanmıyorum.kapanmadığı zamanlarda bile yuksek sıcaklıkta çalışıyor olabilir .belki fazla macun sürmüşler ve ısıyı iletemiyor olabilir . yada şansına fan değişimden sonra başka bir sorunun çıkmıştır ..

cpuid.com sitesinde hwmonitor var sıcaklık icin aklıma ilk gelen

fan kısmını söküp takmak kolaydır şimdiye gördüğüm laptoplarda kolayca ulaşılabilecek şekilde tasarlanmıştı...2-8 vida arası kablo sökmeden bakabilirsiniz ..(pil ve elektrik takılı olmasın)
    süpürge ise tavsiye etmem çekemeden çıkışta birikmeye sebep olabilir ..
  • geçen bir arkadaş fanını açacaktı toplayamadı her bilgisayarın fanına ulaşmak kolay olmayabiliyor yine de dikkatli ol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler bügün bilgisayarımı bir teknik servise gönderdim. Fanını ve içini temizlemişler. Artık bir sıkıntı lmaz dedıler. Pisti falan filan.. Açtım 15 dk bır dizi izliyerek deneyebiliyorum artık tabi kapandı. Tekrar aradım bana chipsetinde sıkıntı var sizin bilgisayarın dedi adam.Ne olduğu hakkında fikrim yok.Açıkçası tanımadığım birine göndermek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Fanı düzgün çalışıyormuş. Temizde. Bana akıl verin lütfen.
  • evet aynı sorunu bnde yaşıyorum internetten tam ekran film izleyemiyorum 20 dk dedi mi kapanıyr bilgisayar herkes aynı seyleri söyledi fan falan hikaye gibi geliyo artk bilgisayarmın ömrü dolduğunu düşünüyorm.. siz bi çözüm bulabildiniz mı peki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.