Şimdi Ara

Bilgisayarım hakkında sorular...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Size bir kaç soru sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim...Yeni katıldım foruma ve çok beğendim.Bu konuda bana yardımınızın dokunabileceğini düşündüm...Şimdiden sadece kafa yoranlar için bile teşekkürler

Kasayla monitörü bağlayan kablonun, kasaya giren dişlileri yamuldu, bozuldu.Bu kablonun yenisini bulabilir miyim?
    Bilgisayarım çok yavaş.256MB DDR1 2 tane RAM'im var.Bana yetmiyor.Bunun 1gb a bana yeterli diye düşünüyorum.DDR2 ile DDR1 arasında performans bakımından çok fark var mı?Anakartım DDR2 yi desteklemiyor sanırım,anakartımı değiştirirsem ne kadara mal olur?
    Mikrofonumu düzgün kullanamıyorum.Kayıtta ve konuşmada çok cızırtı oluyor.Ne yaptıysam çözemedim sanırım ses kartında bir bozukluk var...Ses kartım entegre.Sorun burdan mı kaynaklanıyordur?Ne yapsam çözülür?
    Ram konusunda aslında tam emin değilim.Şöyle açıklayayım.Bir virüs programını (tercihen avast) her zaman açık tutabilmeyi , aynı anda müzik dinleyebilmeyi ve (şu andaki bilgisayarımı) tek başına açıldığında bile sürekli kasan,takılan bir programı(photoshop,wow,dreamweaver yada bir oyun gibi) kullanabilmem lazım.Bunun için acaba ne gerekir?Yardımınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim :)

• Monitör kablosunun monitör tarafı da aynı şekilde dişliyse iş kolay, yeni kablo almak gerekir. Fakat kablonun diğer ucu monitörden sökülemiyorsa, yetkili servise götürmek ve monitörün içini açmak gerekebilir.

RAM takviyesi yada diğer parça ilaveleri için öncelikle , bilgisayarın ve özellikle anakartın teknik özelliklerini TAM olarak öğrenin, ve bize yazın.
    Bu çok önemli... Çünkü , desteklemiyor zannettiğiniz parçaları anakart destekleyebilir, yada bu durumun tam tersi de başınıza gelebilir.

Mikrofon sorunu genelde kolay çözülür. Entegre olduğuna göre, anakartın sürücüleri ve yazılımları tam olarak yüklenmemiş yada eksik yüklenmiş olabilir. Yada en kötü ihtimalle mikrofon bozuktur, 10-15 YTL fiyata yenisini alırsınız.

Bahsettiğiniz programlar (photoshop,wow,dreamweaver) hususunda sıkıntı yaşamamak için, öncelikle bilgisayarınızın özelliklerini bilmemiz gerekiyor maalesef.

• Hızlı cevap için öncelikle teşekkür ederim :)

Everest'ten aldığım rapordan buraya bilgisayar özelliklerimi aktarıyorum

Bilgisayar Türü :ACPI Tek işlemcili Bilgisayar
    CPU Türü :Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133)
    Anakart Adı :MSI 651M-L (MS-7005) (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti :SiS 651
    Sistem Belleği :512 MB (DDR SDRAM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laconda -- 25 Aralık 2007; 0:36:12 >
  • simdi.......

eyer donanim cazgini oyunlar oynamiyorsan (ki gorunuse gore butunlesik ekran kartin var) 512 mb sana her uygulama icin havada karada yeter.....

yalniz butunlesik ekran karti ram den 128 goturuyorsa 64... 64 goturuyorsa 32.. yapmakta fayda var (eyerki sonradan harici ekran karti takilmissa oyle

bir sorun yoktur)

bilgisayarindaki yavasligin donanimsal bir darbogazdan oldugunu dusunmuyorum (oyunlar haric zaten elindeki sistem suanda piyasada bulunan hic bir

oyunu kaldirmaz).......

bana gore yapman gerekenler......

1.bios un guncel deyilse guncelle (daha once yapmadiysan yada bu konuda bilgin yoksa unut gitsin)

2.hardisk in primary master olup olmadigini biostan kontrol et.. deyilse onu primary master yap

3.bilgisayarinda bulunan optik okuyucunun secondary master olup olmadigini kotrol et... deyilse secondary master yap

4.windows xp service pack2 li temiz bir kurulum gerceklestir...

5.internete baglan ve butun guncellemeleri yap...

6.yazinin sonunda verdigim linkte senin anakartinin suruculeri var ve guncel ilgili olanlarin hepsini kur...

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=559&maincat_no=1&cat2_no=170&cat3_no=4

• Şimdi özellikle ben bu bilgisayarımı WoW için güncelliyorum...Çünkü WoW oynarken çok kasılmalar yaşıyor bilgisayarım.WoWun dışında (WoW arkada çalışırken)çoğu zaman internete, msne ve ventrilo(mikrofonla konuşma programına) girmem gerekiyor) hal böyle olunca bilgisayarın ekran donuyor 2 dakikalık aralarla erken geliyor gidiyor.Geforce fx 5500 (256 mb) bir ekran kartım var...Onun yeterli olduğunu düşünüyorum.Bios dışında söylediklerinin hepsini yapabilirim ancak,sizce hiç uğraşmadan yeni bir bilgisayar mı toplatayım , yada bu bilgisayarın biraz da olsa ağzını yüzünü mü düzeltmeye çalışayım?Ayrıca benim istediğim nitelikte bir bilgisayarı piyasada kaçtan satın alabilirim...(Sadece kasa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laconda -- 25 Aralık 2007; 1:13:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Laconda

Selam arkadaşlar

Size bir kaç soru sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim...Yeni katıldım foruma ve çok beğendim.Bu konuda bana yardımınızın dokunabileceğini düşündüm...Şimdiden sadece kafa yoranlar için bile teşekkürler.
    bende diyorum bu kadar yanık yağ kokusu hangi topikten geliyor :D

Kasayla monitörü bağlayan kablonun, kasaya giren dişlileri yamuldu, bozuldu.Bu kablonun yenisini bulabilir miyim?
    evet bulabilirsin satılıyor. mon.tör girişi soketsiz ise arızalı yeri kesersin yeni aldığın soketin fişini ona monte edersin. veya monitörü ve aldığın kabloyu elektrikçiye götür o halleder. garantiye veda edersin ama :D

Bilgisayarım çok yavaş.256MB DDR1 2 tane RAM'im var.Bana yetmiyor.Bunun 1gb a bana yeterli diye düşünüyorum.DDR2 ile DDR1 arasında performans bakımından çok fark var mı?Anakartım DDR2 yi desteklemiyor sanırım,anakartımı değiştirirsem ne kadara mal olur?
    512 den 1 e upgrade farkedecektir. boardının desteklediği ram tipini öğrenmeden ram alma, elinde patlar :D anakartını değiştirmekle uğraşma, illa değiştirmek istersen desteklediği ram ve işlemciye dikkat et. bu sefer işlemci de elinde patlayabilir :D

Mikrofonumu düzgün kullanamıyorum.Kayıtta ve konuşmada çok cızırtı oluyor.Ne yaptıysam çözemedim sanırım ses kartında bir bozukluk var...Ses kartım entegre.Sorun burdan mı kaynaklanıyordur?Ne yapsam çözülür?
    evet onboard ses kartı kullanırsan ram iyi değilse bilgisayarın yavaşlayacaktır. cızırtıyı halledebilmek için ses ayarlarını kurcala, bir tek klik ile cızırtıyı halletmek mümkün olabilir. halledemezsen pci bir ses kartı tavsiye ederim. audigy ;-)

Ram konusunda aslında tam emin değilim.Şöyle açıklayayım.Bir virüs programını (tercihen avast) her zaman açık tutabilmeyi , aynı anda müzik dinleyebilmeyi ve (şu andaki bilgisayarımı) tek başına açıldığında bile sürekli kasan,takılan bir programı(photoshop,wow,dreamweaver yada bir oyun gibi) kullanabilmem lazım.Bunun için acaba ne gerekir?Yardımınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim :)
    mümkünse 2gb ram kullan derim. yalnız boardın eski tip ise ram fiyatları da yeni tiplere göre pahalı oluyor haberin ola. çok istemiyorsun diyeceğim ama ekran kartın da düşük ise 2 gb ram bilgisayarı oldukca rahatlatır.

olay ne ben kavrayamadım

yeni üyemize kutlama partisi yapıyoruz da. fazla yağ motor bozar şeklinde hatırlatmada bulunmak icap etti yağ yakmasına gerek yok diyoruz, bu forumda her zaman cevap bulunur.

afiyet^2 olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 25 Aralık 2007; 1:49:52 >

• wow un uc farkli versiyonu var ben ilk versiyonu oldugunu dusunerek sistem gereksinimlerini buldum oda bu

Minimum Sistem Gereksinimleri:
    P3 800 mhz işlemci, 256mb ram, 32mb T&L özellikli ekran kartı (geforce2 ve benzeri), 4GB hdd alanı, directX9.0c, internet bağlantısı

harici ekran karti kullandigina gorede 512 mb yi sirf sistem kullaniyor demektir hani sistem oldukca rahat.....

malesef bilgisayarin agzi yuzu duzelmez cunki anakart en fazla agp 4x i destekliyor... 8x olsaydi birseyler dusunulebilirdi yani ne yaparsan yap sistem ekran karti bariyerine takilacak.....

bu arada bios a gir ve ordan ekran kartinin veriyolunun 2x deyilde 4x oldugundan emin ol belki bununla ilgili bir sorun vardir....

yeni sistem toplamani simdilik tavsiye etmiyorum neden diyecek olursan... birincisi alacagin sistem windows vistayi cok rahat bir sekilde calistirmali oda en az 2 gb lik ramlik bir sistem ister.. 4 gb ideali... ikincisi crysis diye bir oyun var ve gercekten cok iyi bir oyun ve ayni zamanda cok iyi bir sistem istiyor yani 2000$ lik bir sistem dahi o oyunu normal oynatiyor.. ve yeni cikacak oyunlarda o oynun izinden gidecek... yani simdi alacagin sisteme yazik olacak bir yil icinde eskiyecek.. sana tavsiyem yazi beklemen olacak hem sistemler ucuzlayacak hem directx 10 oyunlarini hemde windows vista yi cok rahat bir bicimde oynatacak sistemler cikacak...

son olarak sunu soyleyeyim ekran kartinin en guncel surucusunu indir ve kur adres bu

http://www.nvidia.com/object/winxp_169.21_whql.html

birde directx 9 c nin en son surumunu kur adress bu....

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1a2393c0-1b2f-428e-bd79-02df977d17b8&DisplayLang=en

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kalitesi hakkında soru
    2 ay önce açıldı
    Facebook oyunları hakkında soru.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: The souls migration

quote:

Orjinalden alıntı: Laconda

Selam arkadaşlar

Size bir kaç soru sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim...Yeni katıldım foruma ve çok beğendim.Bu konuda bana yardımınızın dokunabileceğini düşündüm...Şimdiden sadece kafa yoranlar için bile teşekkürler.
    bende diyorum bu kadar yanık yağ kokusu hangi topikten geliyor :D

evet bulabilirsin satılıyor. mon.tör girişi soketsiz ise arızalı yeri kesersin yeni aldığın soketin fişini ona monte edersin. veya monitörü ve aldığın kabloyu elektrikçiye götür o halleder. garantiye veda edersin ama :D

512 den 1 e upgrade farkedecektir. boardının desteklediği ram tipini öğrenmeden ram alma, elinde patlar :D anakartını değiştirmekle uğraşma, illa değiştirmek istersen desteklediği ram ve işlemciye dikkat et. bu sefer işlemci de elinde patlayabilir :D

evet onboard ses kartı kullanırsan ram iyi değilse bilgisayarın yavaşlayacaktır. cızırtıyı halledebilmek için ses ayarlarını kurcala, bir tek klik ile cızırtıyı halletmek mümkün olabilir. halledemezsen pci bir ses kartı tavsiye ederim. audigy ;-)

mümkünse 2gb ram kullan derim. yalnız boardın eski tip ise ram fiyatları da yeni tiplere göre pahalı oluyor haberin ola. çok istemiyorsun diyeceğim ama ekran kartın da düşük ise 2 gb ram bilgisayarı oldukca rahatlatır.

afiyet olsun.

olay ne ben kavrayamadim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.