Arkadaşlar merhaba.Benim bilgisayarım şu an hiç açılmıyor. Fan bile çalışmıyor.
Daha önceden şöyle bir sorunum vardı. Bilgisayarımı kapatınca ya da elektrik gidince power düğmesine basıyordum fakat en az 10 dk beklemem gerekiyordur. Daha sonra açabiliyordum.
Dün ise bilgisayarımı normal açtım fakat biraz yavaştı ve firefox durduk yere kitlenmişti, bende normal shut down yaptım. Daha sonra hiç açılmadı.
Biraz araştırdım power supply ya da ana kartdan kaynaklanıyor olabilirmiş. Bazıları benze sorunlara biosu güncelle filan demiş. Bunun faydası olabilirmi ve biosu nasıl güncelleye bilirim acaba.
Birde sorun power supplydan kaynaklanıyorsa bunu anlayabilmemin bir yolu var mı acaba?
Çok teşekkür ederim, iyi günler
Power supply'den kaynaklandığını anlamanın yolu; iyi bir power supply getirir takarsın bilgisayar problemsiz çalışıyorsa demek ki power supply'denmiş dersin. Benim tahminim anakart arızası. Tabi bunu denemeden kesin olarak bilemeyiz.
power tuşuna basınca hiç ses gelimiyor ve fanlar çalışmıyorsa kesin power supply dan dır..
quote:
Orjinalden alıntı: mirza41
power tuşuna basınca hiç ses gelimiyor ve fanlar çalışmıyorsa kesin power supply dan dır..
Yok hiç ses gelmiyor, hiç birşey çalışmıyor
Sorun güç kaynağında değil gibi geldi bana.
Güç kaynağının bütün kablolarını çıkartın, anakarta, ekran kartına, sabit disklere olan bütün bağlantılarını kesin. Güç kaynağı fişe takılıyken, anakarta bağlanan büyük soketi (20 veya 24 pinli olan) alıp, bir tel parçası yardımıyla yeşil kabloyu ve herhangi bir siyah kabloyu birbirine değdirin. Çalışmıyorsa güç kaynağı sorunudur.
Güç kaynağı çalışmaya başladıysa;
Yine hiçbir bağlantı yapmadan sadece o büyük soketi anakarttaki yerine takın, başka hiçbir bağlantı yapmadan bilgisayarın açma düğmesine basın.
Güç kaynağı çalışmazsa suçlu kesinlikle anakarttır, şayet çalışırsa, suçlu güç kaynağı da dahil olmak üzere herhangi bir parça olabilir, deneme yanılma yöntemiyle bulmaya çalışın.
quote:
Orjinalden alıntı: Egguzel
quote:
Orjinalden alıntı: mirza41
Yok hiç ses gelmiyor, hiç birşey çalışmıyor
Büyük ihtimal güç kaynağından kaynaklanıyo sorun.Ama gene de siz bıos pilini çıkarıp takmayı bi deneyin.Bizede de benzer bi sorun olmuştu,bu işe yaradı.Ama arkadaşların da dediği gibi sorun büyük ihtimal güç kaynağından!
Merhaba, cok tesekkur ederim herkese. Dun aksam eve gidince dediginizi yaptim. Guc kaynaginin fani donmeye basladi. Bu sanirim calisiyor demek. Voltaj cikislarini kontrol etmedim, aslinda onada bakabilirim.
Bu asamadan sonra dediginizi tam anlayamadim, bu iki kablo kisa deve ikenmi borda baglanti yapiyim, yoksa o kisa devre yapan kabloyu cikartip bordami baglanti yapiyim.
Birde guc kaynagi calisir durumdayken bord baglantisi yapmak zararli olabilirmi bord ici (tabi bord saglamsa). Ya da bord baglantisini yaparken elektrigi kesmelimiyim. Cok tesekkur ederim, iyi gunler
quote:
Orjinalden alıntı: inshroud
Sorun güç kaynağında değil gibi geldi bana.
Güç kaynağının bütün kablolarını çıkartın, anakarta, ekran kartına, sabit disklere olan bütün bağlantılarını kesin. Güç kaynağı fişe takılıyken, anakarta bağlanan büyük soketi (20 veya 24 pinli olan) alıp, bir tel parçası yardımıyla yeşil kabloyu ve herhangi bir siyah kabloyu birbirine değdirin. Çalışmıyorsa güç kaynağı sorunudur.
Güç kaynağı çalışmaya başladıysa;
Yine hiçbir bağlantı yapmadan sadece o büyük soketi anakarttaki yerine takın, başka hiçbir bağlantı yapmadan bilgisayarın açma düğmesine basın.
Güç kaynağı çalışmazsa suçlu kesinlikle anakarttır, şayet çalışırsa, suçlu güç kaynağı da dahil olmak üzere herhangi bir parça olabilir, deneme yanılma yöntemiyle bulmaya çalışın.
Eğer Borda diğer elamanları takacaksan her ihtimale karşı kısa devre iken çalıştırma,zarar verebilirsin. Kapat bağlantılarını yap sonra tekrar aç.
Arkadaş özel mesajla da yazmış, ben de oradan cevapladım, böyle bir sorunla başka birisinin de karşılaşması durumunda yapılacakların tam olması için gönderdiğim özel mesajı hemen şu aşşağı da iliştiriyorum
quote:
Günaydın
Güç kaynağının çalışmasına sevindim. Anakarta bağlarken kısa devre yaptırmayacağız, normal bir şekilde anakarta bağlayın sadece, yani güç kaynağı çalışır durumda değilken. Bir de söylemeyi unutmuşum, güç kaynağından direkt anakarta giden ekstra güç girişi varsa onu da bağlamanız gerekiyor. Başka hiçbir bileşeni güç kaynağına bağlamadan açmayı deneyin. Burada amacımız sadece biz güç butonuna basınca anakartın kendini açıp açmadığını görmek. Şayet bu durumda açılmıyorsa sorun anakartımızdadır.
Eğer açılıyorsa;
Bilgisayarı kapatın, elektriğini de kesin (ya da anakarta yaptığınız güç bağlantılarını çıkartın) Bu durumdayken anakartın üstündeki bios pilini çıkartıp 5-10 saniye bekledikten sonra yeniden takın. Daha sonra minimum konfigürasyonla bilgisayarı açmaya çalışın. Minimum konfigürasyon derken, sadece anakart, ekran kartı ve ram takılı olsun, diğer bileşenleri takmayın. Bilgisayarı açtığınızda, ekranda yazıyla ya da bilgisayarın speakerından sesle bir uyarı alabiliriz. Bu uyarı biz sorunun hangi parçada olduğunu söyleyecektir, unutmayın bu hatayı. Eğer herhangi sir sorun olmadan bilgisayar açılır ve siyah ekranda kalırsa, bu sefer bilgisayarı kapatıp hard diski de bağlayın. Açılırsa sorun yok, açılmazsa sorun hard diskte diyebileceğiz.
Kolay gelsin :)
Sanirim board bozuk, cunku dedilenleri yaptim fakat guc kaynagini boarda baglayinca guc kaynagi calismiyor. umarim uygun board bulbilirim cunku bilgisayarim 4 yillik. Cok tesekkurler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme