Şimdi Ara

Bilgisayarım ısınıyor ve virüs silinmiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yani anasayfa ile ısınmanın alakası yok diyorsun?
    antimalware kaç kez tarattım kurtulamadım.

ben mozilla kullanıyorum, aynısını denedim, olmadı. @avare31
  • Böyle çok daha uğraşırsın dostum.. Arkadaşların bilgisayarına bağlanıp yardımcı olmalarına izin vermelisin..
  • Hocam peki başlangıçta sistem gelmeden virüs taraması yaptınız mı? Yani başlangıç diski oluşturup sistem gelmeden tarama yapmayı dener misiniz? Kaspersky nin ve diğer güvenlik firmalarının ürünleri var deneyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlkhan -- 31 Mart 2014; 11:04:17 >
  • onu nasıl yapıyoruz hocam?
  • matrax-zkc M kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğim linkten kaspersky rescue disk i indirip cd dvd ye ya da flasha yazın. Başlangıçta eğer cd ye yazmışsanız başlangıç olarak- bios ekranından 1. olarak cd DVD seçin- cd DVD aygıtını seçin birincil olarak. Daha sonra sistem baştan başlayacak ve ayarlar ve cd DVD yazma işlemi doğru ise karşınıza bu programa ait yönergeler gelecek ekrana göre sizi yönlendirir, seçimlerini yaparsınız. Daha fazla bilgi-nasıl kullanılacağını kurulumu ekrana gelme vs- araştırma yapılarak bulunabilir. Ben kaspersky i öneriyorum ama farklı güvenlik firmalarının farklı çözümleri var. Bu arada biraz dikkatli olun neyi sildiğinize sistemden bir dosya da silinebilir ve sonuç daha da kötü olabilir. Bir not daha bu yöntemin amacı açılmayan ya da sistem açık olduğunda silinmeyen virüsler vb şeyleri silmek için. Ama yine de bilginiz olsun. Araştırmanızı iyi yapın lütfen.
    Kolay gelsin
    http://www.kaspersky.com.tr/tr/virus-scanner

• kaç kez denedim, ayrı ayrı 3 cd'ye çektim ama beceremedim vallahi.
    başka bir yöntem var mıdır arkadaşlar, şu an ufaktan ufaktan yedeklemeye başlayacağım, sanırım format geliyor ://
  • Başka yöntem olarak da yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun derim. Bazı programlar kullanıcı hesabı dışında aktif olmuyor yeniden kurmak çalıştırmak gerekiyor diye biliyorum.Bir arkadaşım da virüs var demişti ve bir türlü silemedim demişti.Yeni kullanıcı hesabı oluşturduktan sonra da sorunum kalmadı demişti. Deneyin bi derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrax-zkc

avast,kaspersky denedim olmadı. heralde olmaz diğerleriyle de. fanları değiştireyim mi kesin?
    bir de windowsu baştan kurmak zahmetli bir iş mi? dosyalarım silinir mi?

format dan bahsedıyorsan hayır evet sılınır
  • quote:

yani anasayfa ile ısınmanın alakası yok diyorsun?
    antimalware kaç kez tarattım kurtulamadım.

ben mozilla kullanıyorum, aynısını denedim, olmadı. @avare31

anasayfa sorunları program yüklerken bazı tikleri kaldırmamaktan veya farkında olmadan gereksiz eklentiler kurmaktan kaynaklanır. Virüs spyware filan saymıyorum tabi.

görev çubuğundaki ve masaüstündeki kısayolları silin. denetim masasından size yabancı sonradan çıkan programları kaldırın.
    program files içindeki tarayıcınız neyse artık onun exe sini masaüstüne göndererek kısayok oluşturun. sonra kısayola sag tık- ozellıkler penceresinde hedef bölümüne bakın örneğin; program files/internet Explorer/iexplorer.exe yazmalı
    iexplorer.exe den sonra bir adres veya yazı varsa silin.

aşırı ısınma sorununun virüsten kaynaklandığını düşünüyorsanız;

görev yöneticisinde yabancı olan ve aşırı sayıda aynı adlı işlemleri adını not alarak işlemi sonlandırın bunu yaparken sistem işlemleri olmamasına dikkat edin bazen sürücü uygulamaları bile yabancı gelebiliyor. genelde bunlar kendını yenıden başlatır ama sıkıntı yok elle virüs silmeyi anlatıyorum :)

işlemin adını Windows arama da önce gizli dosyaları da dahil ederek aratıyoruz.

bulduğunuzda shift+delete ile siliyoruz. eger erişim engellenirse o anda çalıştığı içindir. görev yöneticisinden tekrar işlemi sonlandırıp maximum 2 sn de silmeniz gerek yani işlem tekrar başlamadan.

bazen silemiyorum ama o dosyayı bulduğumda c diskinde olduğu için masaüstüne attığımda taşınmış oluyor. bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve masaüstü görünür görünmez masaüstüne taşıdığım virüs exe sini hemen silebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil89k -- 3 Nisan 2014; 15:40:51 >

• Merhaba arkadaşlar ne yazıkki artık format atmaya karar verdim. Sırf anasayfa değişmiyor diye format atacağım saçmalığa bak!! Çok sinirliyim!!
    Her neyse...
    Samsun rv-520 laptopum var. Format için neler yapmam gerekli, hiç bilgi sahibi değilim. Yardım eder misiniz.
  • matrax-zkc M kullanıcısına yanıt
    hocam bildigin üzere aynı sorun bendede vardı 2-3 gün kafayı yicektim
    halen düşünüyorum acaba neden diye
  • quote:

Merhaba arkadaşlar ne yazıkki artık format atmaya karar verdim. Sırf anasayfa değişmiyor diye format atacağım saçmalığa bak!! Çok sinirliyim!!
    Her neyse...
    Samsun rv-520 laptopum var. Format için neler yapmam gerekli, hiç bilgi sahibi değilim. Yardım eder misiniz.

Samsun rv-520 laptopun kuracagın işletim sistemi için drıver leri varsa ve format olayını bilmiyorsan netten videolara bakman tavsiye olunur
  • Samsung Recovery Solution diye bir şey var, buradan CD'siz format atılabiliyor mu? Ne işe yarıyor bu
  • Sistem Kurtam Ortamı diye bir CD buldum, alınırken vermişlerdi. Bununla mı format atacağım?
  • Bazen dll hatasından dolayı ram kullanımı artabiliyor buda ısınmaya neden oluyor.dll hatalarını düzenleyen bir program bulursan Bi dene istersen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format

• feelmywave kullanıcısına yanıt
    araştırdım ama tam bulamadım, formatı nasıl atacağım?
    recovery'yi falan kurcalıyorum şu an
  • virüs programı iyi mi
  • quote:

araştırdım ama tam bulamadım, formatı nasıl atacağım?
    recovery'yi falan kurcalıyorum şu an

Acılırken cd takcan format ekranına gelcen ayarları yapcan oyle ıste

• tamamdır arkadaşlar, bilgisayarı recovery ile taa ilk günkü haline getirdim. sorun çözüldü. şu an yedeğimi yeniden bilgisayara atıyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.