MERHABA ARKADAŞLAR LÜTFEN BANA YARDIM EDİN PC DE 2 HAFTADIR YAVAŞLAMA SORUNU YAŞIYORUM İKİNCİ BİR İŞİ YAPAMIYORUM ÇOK YVAŞLIYOR MESALA MÜZİK DİNLERKEN BİR DOSYAYI KOPYLARKEN MÜZİKTE KESİNTİ OLUYOR İŞLEM BİTİNCE YİNE SES NORMALE DÖNÜYOR. MSN Yİ AÇARKEN MEDİA PLAYERİ İZLERKEN KISACASI BİRDEN FAZLA İŞ YAPINCA PC DE YAVAŞLAMA OLMAYA BAŞLADI LÜTFEN BANA YARDIM EDİN NE OLABİLİR...
PC NİN ÖZELLİKLERİ: P4 P800 3.00 GHZ FX 5200 GE FORCE 80 GB SEGATE HARD DİSK 1024 DD RAM
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR...
iyi bir virüs programıyla (güncel) tarat virüs vb... olabilir... olda olmazsa parçaların ısılarına bak fanlarda problem çıkmış olabilir (fanın yavaş dönmesi)... oda olmadı fortmat c:
%90 ihtimalle spyware veya virüs kapmışsın.Dma modunu etkinleştir diyeceğim ama 2 haftadır oluyormuş sorun,bilgisayarın ekran kartın hariç çok iyi Pentium 3'te bile senin dediğin sorun olmaz hemen panik yapma,adam gibi bir virüs tarayıcı ile tara sistemini(Avast tavsiye ederim)
KARDES BU SORUN ZATEN FORMAT YAPTIKTAN SONRA OLDU GEREKLİ DRİVERLERİ YUKLERKEN FARKINA VARDIM FANLAR ÇALIŞIYOR AMA KASA ÇOK ISINIYOR YAŞADIGIM YERDE ÇOK SICAK. EGER SICAKTAN OLMUŞSA HANGİ PARÇAYA ZARAR VEREBİLİRİM.
DMA MODU NEDİR VE NASIL YAPARIM?
Aynı anda bir çok lüzumsuz program çalışıyor olabilir..msconfig den gereksiz programları silebilirsin.. Bu arada sıcaktan ilk etkilenecek eh muhtemel parça işlemcidir..
önemli bir bilgin yoksa format at derim... ben bu windowsun yavaşladıktan sonra tekrar hızlandığına şahit olmadım... istediğin kadar temizle virüsden pek birşey değişmiyor...
format attıktan sonra dediğini görmedim... fanlar çalışabilir ama etkili bir şekilde soğutma sağlamaz hızı düşer... başıma geldi... fanları temiz nalburdan aldığın temiz bir fırça ile temizle... fön makinası ile hava tut en sonra ince yağ (makine yağı) ile 1-2 damla ile yağla...
maxu kardes msnconfig o işlemi ilk kurarken yaptım en az iki program şalışırken yapıyor mesala winamp çalışırken msn yi açarsam ses kesiliyor fazla bilgim yok ama kullandigim kadarıyla önceden bu sorun yoktu.
O işlemci ve RAM de bu yavaşlamalara bir anlam veremiyorum..Görüntülü uygulamalarda takılma oluyorsa o sisteme ekran kartın yetersiz geliyordur Bunun dışında driver yenileme ve virüs, spy bulaşmasından başka aklıma bişey gelmiyor..
Bana sorarsan muhtemelen virüs vya spy var gibi geliyor. Banada benzer birşey olmuştu. Bi bilgisayarımı açmak için bekliyodum. Bi virüs taradım dünyanın virüsünü temizlediştim. 30 tane falan vardı. Senin sistem yeni kurulmuş gerçi ama belli olmaz derim. Yine vi tarama yapmanı öneririm.
Sıcaklığını bi kontrol et. Önce ilk açıldığındaki sıcaklığa bak. Bide kesinti yaşarken ki sıcaklığına bak.
Everest Home Edition programıyla görebilirsin sıcaklığı. Tam siteyi hatırlamıyorum ama Google a Everest Home Edition yaz anında çıkıyor
panaroma everest prosu yuklu ama sıcaklıgını goremedım o proda ayrıntılı yazarsan sevınırm teşekkürler...
Algılayıcı bölümünde yazıyor sıcaklıklar. Bilgisayar başlığı altında yanlış hatırlamıyosam...
eger sıcaklık algılayıcı bolumda ise bende o kısım boş gözüküyor panaroma.
1-2 defa daha tıkla. Bi arkadaşımda da öyle olmuştu ama açtık sonunda
panoaroma buldum kardes yazdıgı gibi aktarıyorum degerleri
anakart 45 derece
cpu 75 dr
hardisk segate 49 derece normal mi birde bu voltaj düşüklüğünden olur mu
cayır cayır yanıyo o makina bence sebep sıcaklık eğer sen hala win den olmadığına eminsen
Evet anakart ve işlemci çok ısınmış işlemci fanını bir kontrol et derim ben.
PC kaç saattir açık. Herhangi oyun falan oynamıyorsan 75 derece çok fazla. Bi program çalıştırdığında bu çıkar 80 lere. Oda fazla yorar. Malum havalarda aşırı sıcak buda etkiler.
Dediğimiz gibi virüs olmadığına eminsen ve işlemcini kasacak birşey açık değilse 75 fazla. Bu havalarda ben PC yi ilk açtığımda 45 derece civarında. PC açar açmaz GTA SA yı açtığımda 10 derece farkediyor. PC uzun süre çalışınca normal sıcaklığı 50-53 arasında oynuyor. Bu halindeyken GTA yı açında 63-65 arasında oluyor. Yani 75 i artık sen hesapla...
Denedin mi bilmiyorum ctrl +alt+dele basıp işlemci kullanımına bir bakarmısın? Fake dosya çektiysen diğer partisyonların birine sen farkında olmadan o klasörü açsan dahi işlemciyi yoğun bir şekilde kullanmaya başlayacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme