Şimdi Ara

Bilgisayarım Kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç aydır bilgisayarımda eskiden olmayan kasıntı problemleri yaşıyorum.Şöyle ki; normalde sistem gereksinimllerinin altındaki oyunları çok rahat oynamam gerekirken acayip şekilde kasıyor.Örnek vermek gerekecek olursa benim bilgisayarım özellikleri şöyle

• Intel Pentium D CPU 3.00 GHz
    • 2.0 Gb Ram
    • Radeon x1650 512 mb ekran kartı

Heroes of Newerth adında bir oyun oynuyorum sistem gereksinimleri şu adreste yazılı:http://www.heroesofnewerth.com/specs_pop.html

Normalde benim analdığım kadarıla bilgisayarımın kaldırması gerekiyor fakat,en düşük özelliklerde bile akıcı oynayamıyorum.Bunun dışında Call of Duty 4 oynarkende kasıyor.Warcraft 3 oynarkende arasıra kasıntı olsada çok farketmiyor

Yazılımsal bir sorununm olduğunu düşünmüyorum çünki bir çok kez virüs taraması yaptım,format atıp bütün disklerimi temizledim vb.Biraz etki etsede yinede düzgün performans alamadım.Benden daha düşük özellikteki pclerde bu oyunlar daha iyi çalışıyor.Sorun büyük ihtimal donanımsal.Ama nerde hangi parçada anlayamadım,aklıma birkaç şey geldi

• İşlemcinin macunu eskimiş olabilir ve ısınmadan kaynaklı olabilir
    • Herhangi parçada bir bozukluk olabilir ama bunu nasıl anlarım?
    • İçindeki parçalar haddinden fazla ısınıyor hele yazın nerdeyse elle değilmiyecek kadar ısınıyordu acaba bu normalmi?Normal değilse soğutma eksik olabilir gibi şeyler

Hepiniziin tavsiyelerini bekliyorum sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim?

Şimdiden teşekkürler...

• cevap yokmu?
  • Sorunun ne olduğunu öğrenelim öncehttp://forum.donanimhaber.com/m_3918296/tm.htm. Belki yararlı olur, aklıma başka birşey gelmedi dostum özür dilerim.
  • İlgilendiğin için sağol.Link neyle alaklı acaba bende açılmadı.
  • önceden oynuyorum demişsin ama birde directx 9 un son sürümünü yükle...
  • Böyle durumlarda acımadan direk formatlarım hiçbir sorun kalmaz.
  • Sistemin çok ısındığını zaten yazmışsın. Demek ki fanların yeterli gelmiyor ya da powersupply yeteri kadar güç üretmiyor. Değişmesi lazım. Ayrıca fan temizliği de faydalı olacaktır. Ramlerin yeterli ama ben ne kadar çok ram o kadar performans derim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım Açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Böyle durumlarda acımadan direk formatlarım hiçbir sorun kalmaz.

Defalarca yaptım.hiç bir fayda vermedi

quote:

Sistemin çok ısındığını zaten yazmışsın. Demek ki fanların yeterli gelmiyor ya da powersupply yeteri kadar güç üretmiyor. Değişmesi lazım. Ayrıca fan temizliği de faydalı olacaktır. Ramlerin yeterli ama ben ne kadar çok ram o kadar performans derim...

Evet aklımda Termal macunun eskiyebilmiş ihtimali geliyor.Müsait olduğumda denicem.İnş macun ve fan temzliğiyle sorunum çözülür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delisken -- 1 Kasım 2009; 2:24:06 >
  • hayrettin bişey bu sefer çak formatı gitsin dememişsin gelişme var sende
    quote:

Orijinalden alıntı: RebeL_SouL

Sorunun ne olduğunu öğrenelim öncehttp://forum.donanimhaber.com/m_3918296/tm.htm. Belki yararlı olur, aklıma başka birşey gelmedi dostum özür dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.