Şimdi Ara

Bilgisayarım aniden kapanıyor[Laptop]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımdan bahsedeyim. Casperın A15fb nirvana modelinden. 4 5 yıldır beni üzmeyen teklemeyen arada oyun oynadığım öğrenci bilgisayarı.

Geçen yaz power girişine darbe aldı. Darbe almasıyla kapandı açtım normal olarak calısmasına devam etti. 2 3 ay, ayda 1 olmak üzere kapanırdı. Son 2 ay içerisinde ise haftada 1 kapanırdı ama şu sıralar artık 2 3 günde bir kapanmaya başladı. İçini söktüm baktım sadece o soketin vidası gevşemişti sıktım kapattım hala devam ediyor sorun.

köyde olduğum için şehre gidemiyorum. Normal bilgisayar tamircisine yollasam büyük olasılıkla parçasını calacak veya iyice bozacak. Sınava hazırlık sürecindeyim casper yetkili servisine yollasam 1 2 aydan aşağı gelmez.

Ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler

• Darbe alan yerin fotoğraflarını da eklerseniz iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

Darbe alan yerin fotoğraflarını da eklerseniz iyi olur.
    Hocam anakarttan bağımsız olarak monte edilmiş güç girişi. Güç girişinde ise herhangi bir şey gözükmüyor. Sapasağlam gözüküyor hocam.

Farklı bir şey soracağım. Laptop bataryasız çalışıyor farz edelim ki kısa devre olayı var. Batarya olsaydı kapanma yaşanır mıydı?
  • Darbe durumunu bilemem ancak ondan bağımsız olarak siz genede işlemci sıcaklığına bir bakin,eğer işlemci sıcaklığı çok yükselirse bilgisayar otomatik olarak kendini kapatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Risni -- 1 Mayıs 2018; 19:45:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Risni

Darbe durumunu bilemem ancak ondan bağımsız olarak siz genede işlemci sıcaklığına bir bakin,eğer işlemci sıcaklığı çok yükselirse bilgisayar otomatik olarak kendini kapatır.
    hocam ağır işler yapmıyorum. Video izliyorum dh de geziyorum.

Sürekli kayıt altına alan bir program var mı hocam? pc kapandıktan sonra açıp bakabileceğim?
  • Anlık olarak görebilirsiniz ama belki kaydedeni de mevcuttur bilmiyorum bir araştırın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Alfred Blalock

Hocam anakarttan bağımsız olarak monte edilmiş güç girişi. Güç girişinde ise herhangi bir şey gözükmüyor. Sapasağlam gözüküyor hocam.

Farklı bir şey soracağım. Laptop bataryasız çalışıyor farz edelim ki kısa devre olayı var. Batarya olsaydı kapanma yaşanır mıydı?

Alıntıları Göster
    Bataryayla 1 saat kullanınca kapanmıyorsa sorun güç girişindedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

Bataryayla 1 saat kullanınca kapanmıyorsa sorun güç girişindedir.

Alıntıları Göster
    hocam batarya ölü.

Şöyle bir şey var. Kapandıktan sonra 1 2 gün pcyi dinlendirince acınca gün boyu pcyi kullanarak 3 4 gün idare edebiliyorum. Kapanınca mesela hemen acarsam 2 3 dkika sonra kapanıyor
  • quote:

hocam batarya ölü.

Şöyle bir şey var. Kapandıktan sonra 1 2 gün pcyi dinlendirince acınca gün boyu pcyi kullanarak 3 4 gün idare edebiliyorum. Kapanınca mesela hemen acarsam 2 3 dkika sonra kapanıyor

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki programla sıcaklıkları kontrol etmek lazım. 70 derece üzerinde kapanır.

https://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.35.exe

• Diğer arkadaşımızın dediği gibi sıcaklık kontrolü yapın, termal macun yenileme gerekebilir. Soketin anakart üzerindeki lehimlerde kopma filan var mı bi kontrol edin darbe sonucu çatlamış lehim olabilir ve temassızlık yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 1 Mayıs 2018; 20:40:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Diğer arkadaşımızın dediği gibi sıcaklık kontrolü yapın, termal macun yenileme gerekebilir. Soketin anakart üzerindeki lehimlerde kopma filan var mı bi kontrol edin darbe sonucu çatlamış lehim olabilir ve temassızlık yapabilir.
    hocam merhaba,
    bir sorun daha vardı onu söylemeyi unutmuşum. Bu sorun ise şöyle yine normal kullanımdayken bilgisayar kendini derin uykuya alıyor. Normal olarak mesela uykuya aldığımda power tuşuna basınca pc kendini uykuya alır power tuşu üzerindeki ışık yanıp söner ama bu uyku biraz daha farklı. Önce ekran kapanıyor 5-6 saniye ekran kapalı bekleyip pc kendini uyutuyor. Uyurkende power tuşu üzerindeki ışıkta yanmıyor. Pcyi açtığımda ise oturumun kilitlendiğini söylüyor hesap resmine basınca da oturum açılıyor.
    Buda eskiden 1 defa olurdu sadece şimdi arka arkaya 3 4 defa oluyor.

Hatta bu uykudan hemen sonra sıcaklığını ölçtüm ss aldım hocam

• benim arkadaşımdada öyle oluyor eskimiş olabilir benim arkadaşımınkide 4 5 yıldır
    ve
    şarzında sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevval583214

benim arkadaşımdada öyle oluyor eskimiş olabilir benim arkadaşımınkide 4 5 yıldır
    ve
    şarzında sorun olabilir
    hocam diğer kısımlarnda sorun yok. İşimi gayet görüyor, hızlı pratik. Bu seviyede pc almaya kalksam şu an 3000 liradan başlar
  • quote:

hocam merhaba,
    bir sorun daha vardı onu söylemeyi unutmuşum. Bu sorun ise şöyle yine normal kullanımdayken bilgisayar kendini derin uykuya alıyor. Normal olarak mesela uykuya aldığımda power tuşuna basınca pc kendini uykuya alır power tuşu üzerindeki ışık yanıp söner ama bu uyku biraz daha farklı. Önce ekran kapanıyor 5-6 saniye ekran kapalı bekleyip pc kendini uyutuyor. Uyurkende power tuşu üzerindeki ışıkta yanmıyor. Pcyi açtığımda ise oturumun kilitlendiğini söylüyor hesap resmine basınca da oturum açılıyor.
    Buda eskiden 1 defa olurdu sadece şimdi arka arkaya 3 4 defa oluyor.

Hatta bu uykudan hemen sonra sıcaklığını ölçtüm ss aldım hocam

Alıntıları Göster
    Macun yenileme zamanınız gelmiş.. power ışığı normal şartlarda yanıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 2 Mayıs 2018; 17:7:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Macun yenileme zamanınız gelmiş.. power ışığı normal şartlarda yanıyor mu?

Alıntıları Göster
    normal şartlarda sorunu yok hocam. Dediğim gibi derin uykuya geçtiği zaman yanmıyor.
    Bilgisayarın kapanması power girişinden mi kaynaklanıyor sizce yoksa bu işlemcinin ısınmasından mı? Normal şartlarda işlemci hangi sıcaklıkta kapanır?

edit: hocam bu mesajı yazdıktan sonra o ısı programını tekrar açtım inceleyeyim bir daha diye. Garip bir şekilde gene uykuya geçti. Sabahta o programı her açtığımda uykuya geçiyordu. Programda açıktı zaten hemen bir ısı değerinin ss aldım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Alfred Blalock -- 2 Mayıs 2018; 17:19:10 >

• quote:

normal şartlarda sorunu yok hocam. Dediğim gibi derin uykuya geçtiği zaman yanmıyor.
    Bilgisayarın kapanması power girişinden mi kaynaklanıyor sizce yoksa bu işlemcinin ısınmasından mı? Normal şartlarda işlemci hangi sıcaklıkta kapanır?

edit: hocam bu mesajı yazdıktan sonra o ısı programını tekrar açtım inceleyeyim bir daha diye. Garip bir şekilde gene uykuya geçti. Sabahta o programı her açtığımda uykuya geçiyordu. Programda açıktı zaten hemen bir ısı değerinin ss aldım hocam

Alıntıları Göster
    Normalde 70 derece üstü kapanır, dc giriş yuvasında gözle görülen bir ters durum yoksa başka bir şeyde sorun vardır. Açmışken bir temizlik yapın derim fanı ve soğutucu bloğu temizleyin macunları yenileyin bakalım durum ne olacak bildirin.

• Şarj soket kablosunda soyulma, kopma vs nedenlerle kısa devre olabilir. Bu kısa devre yapınca batarya full olsa dahi kapanır.

(Şarj aletinin soketini taktığın yerden elektriği anakarta taşıyan kısım)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WonderCx

Şarj soket kablosunda soyulma, kopma vs nedenlerle kısa devre olabilir. Bu kısa devre yapınca batarya full olsa dahi kapanır.

(Şarj aletinin soketini taktığın yerden elektriği anakarta taşıyan kısım)
    hocam sokete baktım öyle gözle görülür bir darbesi yok. galiba ısıdan kaynaklı kapanma yaşıyorum. 55-60 civarında sıcaklık var. 65 dereceye cıkınca sıcaklık fan hızlı calısmaya baslıyor o anda da pcyi uyutuyorum soğuması için bugün kapanmadı :)
  • Sıcaklıktan da kapanır ama bahsettiğin sıcaklıklar normal zaten laptop fanları o sıcaklıkta çalışmaya başlar. Her ihtimale karşı macun yenileme bi de ucuzundan laptop soğutucu almanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sıkıntı bende vardı adaptör de çıktı sorun. Yakın çevrenizde varsa deneyin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.