Şimdi Ara

Bilgisayarım kendiliğinden tekrar başlıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar.Son 2 gündür bilgisayarım arada tekrar başlıyor.İlk olduğunda tekrar başlamasına izin verdim ve tekrar tekrar başladı.Masaüstüne gelemeden,XP hoşgeldinizi görüp tekrar başlıyordu.Sonra fişi çekip taktım düzeldi.Bugün tekrar aynısı oldu.Fişi takıp gene çıkardım.Problem neyden kaynaklanıyor olabilir?Güç kaynağından şüpheleniyorum.Şimdiden ilginize teşekkürler.Saygılarla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Ozzy@ -- 19 Ocak 2008; 21:04:10 >

• overclock var mı makinada?
  • Yok.Sıcaklık problemi de yok.Saygılarla...
  • güç kaynağı markası modeli ve sıcaklarınızı everest ile ss verirmisiniz
  • [img=http://img84.imageshack.us/img84/1061/adszpr8.th.jpg]
    Sıcaklıklar böyle.Güç kaynağı ise casecom kasanın kendi güç kaynağı.420 Watt sanırsam.Saygılarla...

Bilgisayarım kendiliğinden tekrar başlıyor!
  • güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir o zaman casecom kalitesiz çünkü
  • ramdan da olabilir yeni pc toplamıştım ocz nin ramı problem çıkardı bilgisayar sürekli restart atıyordu ramları değiştirdim sorum kalmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende arkadaşlara ilave olarak; anakart'ın için bios güncellemesi yapmanı öneririm.
  • merhaba arkaaşım bende de aynı sorun vardı.

çözüm ; işlemci fazla ısınıyor yani işlemcinin üstündeki fan işlevini kaybetmiş ve sistem hasar görmüştür.önce fanına bak eğer fan soğutmuyor ise fanı degiştir. son olarak kesinilkle hardiske format at ve yeniden kur..

olması gerekiyor.kolay gelsin.
  • Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkürler.İşlemcide ısınma problemi yok.Güç kaynağını en kısa sürede değiştiricem.RAM konusunda ise 5-6 aydır hiç problem yaratmadı.Şimdi yaratması biraz saçma olmaz mı?Bu arada bugün 3-4 kez tekrarlandı resetlenme.Mavi ekran da çıkmıyor.Masaüstüne geldiğinde sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı ibaresi görünüyor.Saygılarla...
  • Up.Lütfen yardım edin.Tekrar reset atmaya başladı.Hiç mi bilgisi olan yok?Saygılarla...
  • Sonuçta elektronik 5 6 ay sorun çıkarmadı diye ram bundan sonra çıkarmıycak diye sorun yok ya güç kaynagı yetersız yada ramde arıza var
  • Cevap için teşekkürler.Ram için memtest86 uyguladım.Pek uzun süre bırakamadım ama hata çıkmadı.Sanırım güç kaynağında problem var.İlgilenen herkese teşekkürler.Saygılarla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: @Ozzy@

Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkürler.İşlemcide ısınma problemi yok.Güç kaynağını en kısa sürede değiştiricem.RAM konusunda ise 5-6 aydır hiç problem yaratmadı.Şimdi yaratması biraz saçma olmaz mı?Bu arada bugün 3-4 kez tekrarlandı resetlenme.Mavi ekran da çıkmıyor.Masaüstüne geldiğinde sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı ibaresi görünüyor.Saygılarla...

Bende de aynı sorunlar vardı.Kullandığın psu yani güç kaynağı kalitesiz olabilir yetmiyordur veya fanla ilgili bir sorun vardır.Büyük ihtimal bunlardan kaynaklanıyordur.Aşırı ısınmadan kaynaklanıyor bu resetleme.Sen o değerlere çok bakma.Senin yapacağın iki şey var.Güzel Tagan veya oocz marka en az 500 w lık bir psu al.Bir de işlemci fanını değiştir.Al bir zalman 9500 veya 9700 led.Hem reset sorunun çözülür hem de overlock bile yapabilirsin.Benim bilgisayar bırak reset atmayı açılmıyordu bile.Yetersiz geliyormuş psu.Zaten birkaç marka hariç diğer psular üzerlerindeki değerleri sağlamıyorlar.Gerçek değer yazılanın çok çok altında oluyor.Tagan kullanıyorum ben.Fan olarak da zalman 9700led aldım.Yanında da bir macun verdiler.Sürüyorsun işlemci nin dış yüzeyine ince katman halinde.Ondan sonra tak zalman fanı keyfine bak.E6750 2600 mhzi bile zor görürken şuanda 4000 mhz e dayandı.% 45 e yakın overlock yapıyorum.Gelecek ayda inşallah iyi bir kasa alırsam overlock da daha başarılı olacağımı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.