Şimdi Ara

Bilgisayarım Modem Yerine Acces Pointe Bağlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde bir adet zyxel vmg1312-b10d modemim ile internete bağlanıyorum. Bu modeme bilgisayarım 1. lan çıkışından ethernetle bağlı.
    2. modemi de acces point olarak kullanıyorum, acces point ana modemin 4. lan çıkışından ethernetle bağlı birbirine ve acces point interneti wifi olarak yayıyor.
    2.modemin(acces point) markasıda zyxel P-660HN.

Problem;
    Ana modeme reset atılması, veya anlayamadığım bazı durumlarda bilgisayarım lan üzerinden acces pointe bağlı gözüküyor ve internete giremiyorum. Acces Pointte dhcp kapalı. Bu problem yaşandığı anlar da bile başka cihazlarım wifi'den sorunsuz bağlantı sağlıyor.

Windows 7 kullanırken ethernet bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp, tekrar etkinleştirdiğimde genelde ana modeme bağlanıyor ve sorunu çözüyordum. Şimdi windows 10 da bu çözüm işe yaramıyor. Bu işlemden önce ek olarak acces pointe giden kabloyu ana modemden söküyorum anca öyle düzeliyor.

Bayağı araştırdım ama çözüm bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum.
    İyi forumlar

• bilgisayarına elle ip ver dostum acces pointden ip almasını engelle,
    modemlerin son portları yani genelde 4.port wan portu oluyor,acces pointi başka porta tak
    192.168.1.1 ana modem ise,bilgisayarını 192.168.1.9 yap,,acces point 192.168.1.10 yap
    modemde ayar var ise kablosuz ve lan ip ler için, şöyle ayarla ; Kablo ile bağlanan cihazlar 10-ile 99 arası ip alsın,acces pointin DHCP si kapalı oldugu için modem acces pointden bağlananlarıda kablo ile bağlanmış gibi görüyor büyük ihtimalle,sen bilgisayarına acces point'in dağıttığı ip aralığının dışında bir ip verirsen senin sorunun çözülür
    uzun lafın kısası acces point 192.168.1.10-1.99 arası ip dağıtıcak ama sen 192.168.1.9 ip aldıgın için hiçbir zaman acces pointe bağlı gözükmiceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

bilgisayarına elle ip ver dostum acces pointden ip almasını engelle,
    modemlerin son portları yani genelde 4.port wan portu oluyor,acces pointi başka porta tak
    192.168.1.1 ana modem ise,bilgisayarını 192.168.1.9 yap,,acces point 192.168.1.10 yap
    modemde ayar var ise kablosuz ve lan ip ler için, şöyle ayarla ; Kablo ile bağlanan cihazlar 10-ile 99 arası ip alsın,acces pointin DHCP si kapalı oldugu için modem acces pointden bağlananlarıda kablo ile bağlanmış gibi görüyor büyük ihtimalle,sen bilgisayarına acces point'in dağıttığı ip aralığının dışında bir ip verirsen senin sorunun çözülür
    uzun lafın kısası acces point 192.168.1.10-1.99 arası ip dağıtıcak ama sen 192.168.1.9 ip aldıgın için hiçbir zaman acces pointe bağlı gözükmiceksin
    Çok teşekkür ederim işe yaradı. Dediğin gibi 4. port wan portuymuş 3. ye taktım. IP ayalarını da aynen dediğin gibi yaptım üstad.

İyi günler dilerim. Sağolasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.