Bilgisayarda oyun oynarken bilgisayar kendini restart ediyo. Yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum.2 senedir kullanıyorum ve ilk kez böyle bi sorunla karşılaşıyorum.Sebebin psu olduğunu zannediyorum ama 2 senedir bu olay olmuyorken nerden çıktı bu olay . Sorunumu yeni psu almadan nasıl halledebilirim ? Windows Xp professional kullanıyorum , ramim 512 , ekran kartım geforce mx440 256mb işlemcim p4 2.4.
o/c yaptinmi bu aralar? ama buyuk ihtimal psu cd rom eksoz fani cdrw falan sok bunlari ole dene bakalim psu yetersizligimi yani psudanm1 oldugunu anlarsin b1,ircok nedeni olabilir psudan deilse
o/c yapmadım . ama senin dediğin gibi yaparım. benim çözemediğim ilk adlığımda bu olayın başıma gelmemesi ve 2 sene sonra bu olayın başıma gelmesi.
arkadasın dedikleri fayda etmez ise bi arkadasindan felan ram bul degistir oyle bi dene
her oyundami yapiyor?
kesinlikle psu derim.başıma gelmişti
quote:
Orjinalden alıntı: aress3382823
arkadasın dedikleri fayda etmez ise bi arkadasindan felan ram bul degistir oyle bi dene
Arkadaşın dediği mantıklı Ramler sorun çıkartabiliyor bide bilgisayarinda ne yuklu service packlerden ? SP2 Donanım uyuşmazlığı yaratip restart attirabilir bilgisayarına bi bak derim...
ram veya psu den olabilir ama büyük ihtimalle güç yetersizliğnden banada oluyor bazen
bence ramlerden ben de W3 oynarken bilgisayar restart atıodu durup dururken ram ayarları ile oynadım direk düzeldi ama 2 senedir ilk defa yapması garip tabi hiç bi ayar değiştirmeden
Ekran kartının sürücüsünü değiştir olmazsa eski bişeyler kur düzelir belki
kımse ekran kartı ısınıyo falan dememıs. o ekran kartları cok ısınır ondanda yapabılır
soğutma sistemini kontrol et, kasanın içini bir güzel temizle.
Soğutma ile ilgli bir problem olabilir.
256ddr400 makineme 512daha ram taktım 768mb oldu win2000 kullanıyorum fakat bazı oyunlardan oyundan çıkarıyo Sanal bellek miktarı düşük diye bi hata veriyo 400mb sanal bellek belirttim aynı acaba, makineye hiç reset atmadan günlerce açık kalıyo ondanmı?
banada oluyodu ekran kartını soğuttum düzeeldi
quote:
Orjinalden alıntı: aress3382823
+1
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme