Bilgisayarım 1 aydan beri kendi kendine kapanıyor rutin fan temizliğini yaptım termal macununu sürdüm,ekran kartım oyundayken max 60 derece oluyo işlemcim ise 45/70 arası gidip geliyor,yani sıcaklıktan sıkıntı yaşamıyorum.Bilgisayarcıma danıştığımda hardiskinde badsector olabilir dedi sürekli onarımını yapıyorum,oda sağlıklı çalışıyor,sorun neyden kaynaklandığını bulamadım, kafayı yicem artık,örnek veriyorum CS GO ya girdiğimde Loading ekranı dolarken çat diye kapatıyo,Başka oyunlara girerken'de loading ekranından oyuna geçiş sırasında kapatıyor,Oyuna girse bile 5dk sonra mutlaka kapanıyor,normal dizi seyrettiğimde yada eski oyunları oynadığımda sıkıntı olmuyor ama son çıkan oyunlara girdiğimde örn:Dayz,Rust,CS GO gibi oyunlarda kapatıyor, AIDA64 Extreme progragramıyla Sitress testi yaptım tek tek işlemciye ram'e ve ekran kartına 30dk tam zorladım hiç kapanmıyor bilgisayar işlemcimde ekran kartımda max 70 dereceye çıkıyor ama oyuna girince kapatıyor sorun neyden kaynaklı lütfen yardım edin
Aida ile degil de 3dmark ile test yap. Buyuk ihtimal psu dan olabilir. Imkan varsa baska bir ekran karti ile de deneyebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bilgisayarcının dediği doğru olabilir. CrystalDiskInfo ile HDD'nin SMART değerlerine bir bak.
Psu olabilir güç fazla geldiğinden, sağlıklı çalışıyor mu denemek lazım, elinizde başka psu varsa deneyin derim.
hocam 3Dmark ile test ettim fakat kapanmadı yıne,online score olarak 18.865 puanını verdi, 1 senesi bile dolmadı PSU nun,bu durum acayip canımı sıkıyor,vatandan almıştım değişim yaparlarmı ?