Şimdi Ara

Bilgisayarım soğumuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum benim işlemcim e8400 bilenler bilir biosta 2.4ghz hızda gözüküyordu ben bunu kendi ghz sine yanı 3.0 ghz ye getirdim pc boşta dururken işlemci ve anakart 35 ile 45 derece arası değişiyor oyuna giriyorum the hunter classıc left4dead2 felan 15dakikada 103derece işlemci 98 derece anakart oyunlardan çıkınca 54 derecelere kadar düşüyorlar fan temizliğini yeni yaptım termal macun malesef yok gerek duymuyorum 5-6 derece fark ediyor sadece lütfen yardım edin yoksa bilgisayarım yanacak diye korkuyorum teşekkürler baya uzun yazdım ama 🤣

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Termal macuna gerek mi yok? Trollemek için de ilk mesaj ilginçmiş...
  • Ssdece 5-7 derece fark ediyor diye

• Şuanki değerler bu

• Gayet iyi ama oyun sonrası cort bulunduğu oda sıcaklığı ise 29derece

Bilgisayarım soğumuyor

• Termal macun bir zorunluluk. Keyfi sürmemeniz sizi bağlar ama bu mantıkla o ısıyı soğutucu yüzeyine yayamazsınız. Ve böyle kullanmaya devam ederseniz ısıdan dolayı işlemcinizden olmanızda mümkün. Kaliteli termal macunlarla sıradan termal macunlar arasında bile 10-12 derece fark gözleniyor. Ama macunsuz bir işlemci kullanımındaki fark 50-60 dereceleri görüyor. Sürekli konu açsanızda termal macun kullanmayarak ısının nedeni siz oluyorsunuz? 40-50 TL harcayıp kaliteli bir termal macun alıp doğru şekilde sürdüğünüzde bahsettiğiniz ısılara Intel'in stok soğutucusu ile bile olsa çıkmanız mümkün değil.
  • ozgurrdunya kullanıcısına yanıt
    Peki ekran kartı onboard üzerinden o yüzdende olurmu bilgisayar zorlandığı için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Furkanreizz55 F kullanıcısına yanıt
    Onboard olarak kullandığınız için elbette ki özellikle yük altında işlemciniz daha fazla performans harcadığı için ısı artacaktır. Ancak işlemcinin stabil çalışması için gerekli şartları sağlamamışsınız. Termal macun edinip, işlemci soğutucusunu doğru oturtup sisteminizi kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • 103 dereceler riskli dereceler.Suyun kaynamöa derecesini geçmişsin daha ne olsun işlemcininerimesini mi bekliyorsun? Sogutma sistemin bu kadar overclock için uygun degil.Muhtemelen işlemci sogutucun stock fan.

E4300 ile bende bu kadar sıcaklıgı gördügümü hatırlıyorum.

İşlemcini eski degerlerine getir ve öyle kullan aksi halde masraf açarsın.Boşta sorun yok ama yüke bindiginse çok ısı ortaya çıkıyor.
    Bunun içiniyi bir kule tipi sogutucu yada sıvı sogutma lazım.Bunlar sende olsa zaten bu sıcaklıkları görmezdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 22 Nisan 2020; 23:41:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.