Şimdi Ara

Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle biraz bahsedeyim forumda SSD ile ilgili bir çok konu bulabilirsin ama biraz açayım
    Solid State Driver (SSD) yani kartı halli sürücü evet bunu sabit disk yerine kullanıyoruz SSD de hareketli parça yok sata dan direkt olarak bilgileri işliyor okuma yazma hızı sabit disk lere oranla 10 kart daha hızlı bu yüzden bunların fiyatıda sabit disk e oranla yüksek GB başına 1.5₺ geliyor ortalama şuan 306 tl ye vatan bilgisayardan 240 GB lık kingston SSD alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hesenika21 kullanıcısına yanıt
    anladım har kasaya takılıyor mu yani bende boş hardisk yerleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkk28 -- 23 Aralık 2014; 16:19:04 >
  • her kasaya takılmıyor daha doğrusu HDD ler 3.5 inç SSD ler 2.5 inç son çıkan kasalar da genellikle SSD için yuvalar oluyor ama senin kasa büyük ihtimalle 2.5 inç desteklemiyor ama 2.5 tan 3.5 inç e çeviriciler var bu aparatla sorunu çözersin.

bu 2.5 inç veya 3.5 inçi nerden anlıyoruz adaptörü nerden bulabilirim

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148095 bu benim kullandığım hardisk 3.5 inç kullanıyorum öyle diyor alacağım hardisk 2.5 inç bişey olur mu yani 3.5 inçten 2.5 inçe tekrardan çevirmemmi lazım adaptör ile 3.5 inç yuva varsa 2.5 yuva varmıdır sizce kasada bidaha çevirmemmi lazım ?
     Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı

• Hiç birisi yanlış anladın bunlar değil benim dönüştürücü dediğim bunlar kablo dönüştürücü biz 2.5 boyunu 3.5 boyuna çekicez yani bu tarz ürünhttp://www.vatanbilgisayar.com/sl-ssd15-ssd-sata-pc-kasa-ici--ekstra-hdd-yuvasi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesenika21 -- 23 Aralık 2014; 16:46:30 >
  • yani 2.5 inç SSD mizi 3.5 inç e yani kasamızda bulunan 3.5. inç yuvasına uydurmak için böyle bir aparatı kullanıyoruz

anladım bu yuva olmadan çeviremez miyiz yuva mı yapacak 3.5 inçi 2.5 inçe çevirmeyi
  • paşam herşeyi unut
    Bak şimdi ssd de hdd gibi aynı işi görüyorlar ama hdd3.5 ssd 2.5 boyunda otomatikmen 2.5 ssd yi yuvasına yerleştirmek için ki bu yuva senin kasa eski olduğu için büyük ihtimal 3.5 tir bu 2.5 inç ssd yi boyutunu 3.5 inç e çevirmek için bu aparatı kullanuyoruz.
    Dipnot: Gözünü seveyim anlamadım deme

anladım bu aparat ile 3.5 i 2.5 e uyum sığdıracağız peki bunu almasan hdd yerine taksam öyle takılıyor girmez mi büyük diye videoda adam direk takıyor vidalıyor ssd yi

orda mısın kardeşim soruma cevap vermedinde disk mi hatalı yani ekran kartında falan bişey olamaz mı nvdia a yı kurp sildikten sonra 1 gün kasmıyor sonra gene kasmaya başla
  • hocam ssd disk alırsam sorun çözülür mü nvdiayı kurup siliyorum 1 gün kasmıyor sonra tekrar kasıyor pes 2015 i yükledikten sonra anladım çıktığı zamanlar yükledim 2-3 ay önce sorun yoktu oyun oynamıyordum oyuna girince kasma yoktu 1 gün sonra kasma başladı ve devam etti pes 2015 ten sonra anladım sonra bütün oyunlar kasmaya başladı pes 13 pes 15 fifa 14 euro truck simulator 2 hepsini en yüksek grafikte oynuyordum pes 15 te ilk zaman kasmadı sonra küçük küçük top yerdeyken takılmalar format attım düzeldi 1 gün sonra gene aynısı oldu fifa worldü yükledim originden orjinal onuda oynuyordum ama şimdi adamlar donarak takılıyor ssd disk alsam sorun çözülür mü veya bi hdd denesem tanıdık var format atsam hdd ye tek hdd ile devam etsem zaten diğer hdd mi çıkardım hd tune programında failed diyordu kırmızı onu çıkardım bunda ok diyor sarı failed demiyor ama rapordada kalp ritmi gibi hep aşağı iniyorilk önce en yukarda sonra inmeye başlıyor yavaş yavaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkk28 -- 29 Aralık 2014; 17:18:16 >

• HDD nin bilgilerini yazarsan yardımcı olabilirim. Belkide sorun ekran kartındandır.

• hasarlı hdd mi çıkardım şu anki hdd min adı Seagate Barracuda 7200.9 80GB 7200RPM ATA-100 2MB Cache 3.5-inch Internal Hard Drive Mfr P/N ST380211A BUDA LİNKhttp://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1441952341 test sonuçlarıda şöyledir
     Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkk28 -- 30 Aralık 2014; 18:57:48 >

• bence ekran kartıyla alakalı olmadığını düşünüyorum fanlar çalışıyor ekran kartını silip kurduğumda sadece pes 2015 oluyor diğer fifa euro truck gta 4 falan aynı kalıyor önceden aynı değildi hangi donanımda sorun var bilmiyorum ama format atsamda gene aynı bilgisayarcıya götürcem sonunda yada ssd disk alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkk28

hasarlı hdd mi çıkardım şu anki hdd min adı Seagate Barracuda 7200.9 80GB 7200RPM ATA-100 2MB Cache 3.5-inch Internal Hard Drive Mfr P/N ST380211A BUDA LİNKhttp://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1441952341 test sonuçlarıda şöyledir
     Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı

Hocam bu işlemi yaparken bilgisayarda işlem yapma ve healty sekmesinin sonuclarınıda atarsan.. ekran kartından olacagını zannetmiyorum..

• bymustafa59 kullanıcısına yanıt
    Tm hocam ona göre bişeyler yapıcam sinir bozucu kasmalar takılmalar var önceden yoktu ama bana kimse inanmıyor healthda bi sorun yok ok diyor failed yazmıyor sarı ibre var boyalı acaba anakarta m8 bişey var veya ramde resimlerini atıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkk28 -- 31 Aralık 2014; 16:00:35 >
  • hocam resimleri atıyorum test sonuçları

• bymustafa59 kullanıcısına yanıt
    Hocam disk erro veriyor açılmıyormıyordu babam diski söktü fln 1 saat uğraştı sonra oldu ama hala takılmalar kasmalar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkk28 -- 2 Ocak 2015; 10:10:24 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.