Şimdi Ara

Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 ay önce falan oyunlarda hiç kasmadan en yüksek grafikte oynuyordum. sonra pes 2015 i yükledim ilk gün kasmadı ve sonra kasmaya başladı silip kurdum olmadı ekran kartını sildim kurdum ama gene 1 gün sonra aynısı oldu format attım kasayı temizledim fanları ekrankartını aralarındaki tozları falan aldım sonra gene denedim ama gine 1 gün sonra aynısı oldu format attım gene aynı başka oyunu denedim fifa 14 ü pes 2013 ü ama bunlardada kasma başladı önceden en yüksek grafikte bile hiç kasmıyordu bilgisayarın cpu ısısıda normal mi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum

• hd tune kurup healt sekmesinde sarı yada kırmızı bir ibare varmı bakabilirmisiniz..

Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    var altta healt status diye bişey var : kırmızı yazı ile failde diyor bide health sekmesinde spin un time kırmızı yazı ile status failed diyor diğerlerinde aşağıdakinlerde ok yazıyor resmide şöyle yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkk28

var altta healt status diye bişey var : kırmızı yazı ile failde diyor bide health sekmesinde spin un time kırmızı yazı ile status failed diyor diğerlerinde aşağıdakinlerde ok yazıyor resmide şöyle yazıyor
    Hdd ömrünü tamamlamış gibi duruyor hdd değiştirirseniz eski performansınıza kavuşursunuz muhtemelen

Kolay Gelsin..

peki diski değiştirmeden başka yolu yokmudur veya diski çıkarsam tek diskle devam etsem bu dahili değil harici disk e yani c değil bişey olur mu
    tam olarak bilmiyorum ama bu disk harici mi dahilimi nasıl öğrenicem ömrü biten hangisi ona göre
  • quote:

tam olarak bilmiyorum ama bu disk harici mi dahilimi nasıl öğrenicem ömrü biten hangisi ona göre
    80 gb lik olan samsung hdd testi bu.. Tabi düzgün olan bi hdd ile devam edilebilir yanlız onarmak mümkün değildir bozulan hdd i.

Kolay Gelsin..
    o zaman bu harici dir zaten ben bunu 2.el almıştım peki bunu çıkarsam tek diskle devam etsem sorun düzelir mi ben bunu yaklaşık 1 sene kadar kullandım o zamanlar sorun çıkarmadı şu 2 ay önce oyun yüklediğimde anladım ama oyunlarda o diskte kurulu değil c de kurulu
  • quote:

o zaman bu harici dir zaten ben bunu 2.el almıştım peki bunu çıkarsam tek diskle devam etsem sorun düzelir mi ben bunu yaklaşık 1 sene kadar kullandım o zamanlar sorun çıkarmadı şu 2 ay önce oyun yüklediğimde anladım ama oyunlarda o diskte kurulu değil c de kurulu
    Harici diski usb den çıkarın daha sonra hd tune çalıştırın healt kısmına bakın eğer bu alanda kırmızı yada sarı uyarı görürseniz dahili hdd nizdir. Harici değildir.

Kolay Gelsin..
    peki sorun devam ederse ne yapayım 1 hafta önce kasayı temizledim acaba ondan mı oldu kabloları çıkarıp taktım ekran karıtnı sildim saç kurutma makinesiyle hava verdim tozlar çıktı pamuk ve bezle temizledim yeğladım hardisklerin kablolarını çıkarıp taktım fanlarıda ama öncedende vardı bu sorun kasayla alakası yok
  • quote:

peki sorun devam ederse ne yapayım 1 hafta önce kasayı temizledim acaba ondan mı oldu kabloları çıkarıp taktım ekran karıtnı sildim saç kurutma makinesiyle hava verdim tozlar çıktı pamuk ve bezle temizledim yeğladım hardisklerin kablolarını çıkarıp taktım fanlarıda ama öncedende vardı bu sorun kasayla alakası yok
    Mekanik donanım sonuç olarak bir ömrü var ve bu ömrünü tüketmiş yaptığınız şeylerle alakalı olduğunu düşünmüyorum kullanımla alakalı ömrü bukadarmış. Geçmiş olsun..

Kolay Gelsin..
    anladım hardiski çıkarmadan sürücülerden devre dışı bıraksam olur mu o zaman yani kasayı sökmeden çıkarsam
  • darkk28 D kullanıcısına yanıt
    hardiski söktüm sildim tek hardiskle devam ediyorum ama oyunlarda gene kasıyor format attım diğer diskimin resminide atıyım
     Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı

• quote:

hardiski söktüm sildim tek hardiskle devam ediyorum ama oyunlarda gene kasıyor format attım diğer diskimin resminide atıyım
     Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı Bilgisayarım sonradan oyunlarda kasmaya başladı
    Hdd min değerleri çok kötü bu hdd sorun olmasa bile başka bir sıkıntısı var ya çok eski bir model yada alınmicak bir hdd imiş zamanında değer 0.6 demek 600kb sn demek avarage kurtarmış bu testi pc ile hiç bir şey yapmadan mı aldınız? yani chrome bile açmadan yada oyun oynamadan.. Bana pek gerçekçi gelmedi sonuçlar. Advanced system care indirin bir düzeltin hataları pc hdd yide bir birleştirin bakalım düzelicek mi yoksa başka sorun aramamız gerekiyor.

Kolay Gelsin..

• Bu dahili diskin hatalı olanı söktüm diski birlestircem programla hataları düzeltcem olmazsa ne yapayım pcim çok iyisi yani her şeyde oyunlarda 10 snyde açılıyor halada öyle neyse hata olabilir ekran kartıda yeni ama biz pcyi 2007 de aldık sonra tekrardan kasayı topladık sıfır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkk28 -- 21 Aralık 2014; 14:18:16 >
  • Açılış ve kapanış hızı 10 snye nete 2 snyede giriyor donanımda mı sorun var acaba
  • quote:

Açılış ve kapanış hızı 10 snye nete 2 snyede giriyor donanımda mı sorun var acaba

HOCAM BENİMDE DİSK SENİN GİBİ ESKİ 80 GB HDTUNE TESTİNİN SONUCLARINI ATAYIM BİR BAK İSTERSEN SNN HDD GERÇEKTEN SORUNLU GÖRÜNÜYOR.

• Bilgisayarına bir iyilik yap SSD (solid state driver) al.
  • Peki bunları yapsam SSD disk alsam bu diski atsam olur mu başka çözüm yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkk28 -- 21 Aralık 2014; 18:55:46 >
  • hesenika21 kullanıcısına yanıt
    bu ssd diks harici diks mi yani bu diski söküp windows u c yi ona kurabiliyor muyum yoksa harici disk mi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.