Şimdi Ara

Cpu kullanımı artıyor ve pc kasmaya başlıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptopumda yeni bir sorun meydana geldi 3-4 gün önce.Çalışır durumdayken Fan dan sesler geliyor ve bir anda pc kasmaya başlıyor.Bir 10 saniye falan donmalar oluyor ve sonra açılıyor eskisi gibi oluyor.Başlangıçta açılan programları kapattım fakat sorun devam ediyor.Özellikle oyunlarda bir anda bilgisayar komaya giriyor sanki.

Laptopun fanını saç kurutma makinesinin soğuk üfleme bölümüyle temizledim fakat sorun devam ediyor.Fanlar yeterince hava alıyor fakat bu sorunun nedeni nedir çözemedim.

Bilgisayarda 4 gb ram 1 gb ekran kartı var.2.13 ghz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efege -- 8 Nisan 2011; 13:04:37 >

• virüs olabilir büyük ihtimalle işlemciyi aşırı kullanan virüsler vardır kaspersky eset gibi antivirüslerle bi taratın sisteminizi
  • Bunlar ücretli programlar değil mi?
  • evet ama sitelerinde 30günlük deneme sürümleri bulunuyor indirin temizleyin sisteminizi daha sonra kaldırırsınız.30 gün boyunca tam sürüm gibi ve güncelleyerek kullanabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

evet ama sitelerinde 30günlük deneme sürümleri bulunuyor indirin temizleyin sisteminizi daha sonra kaldırırsınız.30 gün boyunca tam sürüm gibi ve güncelleyerek kullanabilirsiniz

Eset Nod32 Antivirüs 4 indirdim taratıyorum.Bakalm ne çıkacak sonuç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

virüs olabilir büyük ihtimalle işlemciyi aşırı kullanan virüsler vardır kaspersky eset gibi antivirüslerle bi taratın sisteminizi

tarattım 3 adet virüs buldu onları temizledim fakat problem hala çözülmedi.Acaba fandan mı kaynaklanıyor anlayamadım ki.
  • Geçmiş olsun ..Virüs programları bilgisayardaki virüsleri en az seviyeye indirir ne kadar tarama/temizleme yapsanızda malesef bu virüslerden kurtulamayabilirsiniz, sisteminizi tazeleyerek gözden geçirmenizi tavsiye ediyorm.İkinci problem olarak tavsiyem şu yönde;
    İşlemci sıcaklıgınız bıostan gözden geçirin büyük ihtimal ile yüksek ısı ve kapanma problemi oluşuyor masaüstü ve kullanımda zorlanma da sıcaklık test edeceğiniz programlar var bunlarla bi gözden geçirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bu[R]aK

Geçmiş olsun ..Virüs programları bilgisayardaki virüsleri en az seviyeye indirir ne kadar tarama/temizleme yapsanızda malesef bu virüslerden kurtulamayabilirsiniz, sisteminizi tazeleyerek gözden geçirmenizi tavsiye ediyorm.İkinci problem olarak tavsiyem şu yönde;
    İşlemci sıcaklıgınız bıostan gözden geçirin büyük ihtimal ile yüksek ısı ve kapanma problemi oluşuyor masaüstü ve kullanımda zorlanma da sıcaklık test edeceğiniz programlar var bunlarla bi gözden geçirin.

Cevabınız için teşekkür ederim.Koyu ile belirttiğim sistem tazelemekten bahsettiğiniz şey format mı?
  • Bugünlerde foruma bu tür mesajlar sıklıkla gelmeye başladi. Hatta böyle bir durum benim başımada geldi.

Fan sürekli çalişyor ve RAM kullanımı gereksiz yere yükseliyor ise, bilgisayarda arka planda çalişan programlari bulun, daha sonra o programlari kaldirabiliyorsaniz kaldirin ve Norton Antivrus ile "Full Tarama" yapin.. Bilgisayarınızdaki trojen ve virusleri temizleyebilirsiniz.

Donanımsal sorun olabilir aynı zamanda.. FAN bölümünde aşırı tozlanma sistemin sogumasina engel olacaği gibi Fan fazladan çalişacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: johonwayni

Bugünlerde foruma bu tür mesajlar sıklıkla gelmeye başladi. Hatta böyle bir durum benim başımada geldi.

Fan sürekli çalişyor ve RAM kullanımı gereksiz yere yükseliyor ise, bilgisayarda arka planda çalişan programlari bulun, daha sonra o programlari kaldirabiliyorsaniz kaldirin ve Norton Antivrus ile "Full Tarama" yapin.. Bilgisayarınızdaki trojen ve virusleri temizleyebilirsiniz.

Donanımsal sorun olabilir aynı zamanda.. FAN bölümünde aşırı tozlanma sistemin sogumasina engel olacaği gibi Fan fazladan çalişacaktir.

Arka planda çalışan bir şeyde yokki.Sadece oynamakta olduğum 1 oyun ve arkasında google chrome.Daha önce hiç problem çıkmıyordu.3-4 gündür böyle.

• O zaman sisteminizi testlerden gecirmeniz gerekiyor olabilir, eğer donanimsal oldugunu düşünmüyor iseniz virus ve zaten sisteminizde bir oyun ve internet tarayıcısı varsa format atarak makinanizi sıfırlayabilirsiniz.
  • Sanırım öyle olacak.fakat fandan da ses geliyor.Fan dan ses gelmesi fan ın kirliliğiyle mi alakalı? Yoksa sistem bozukluğuyla da ilgisi var mı?Pc kastığında çünkü fandan gelen değişik bir hırlama sesi gibi bir ses geliyor.
  • Sistem cekirdegi aşırı ısındıgı için fan devreye giriyor ve fan son hızında çalişirken bazen ses oluşabiliyor fakat her fanda bu sesler oluşmaz. Süpürge makinesi ile fanı temizlemeye çalişabilirsiniz.

Format işleminden sonra fan hala aynı ise donanım sorunu olabiir.
  • quote:

Sistem cekirdegi aşırı ısındıgı için fan devreye giriyor ve fan son hızında çalişirken bazen ses oluşabiliyor fakat her fanda bu sesler oluşmaz. Süpürge makinesi ile fanı temizlemeye çalişabilirsiniz.

Tamam öyle deneyeyim birde.Teşekkürler
  • Bendede yeni jenerasyon bir HD laptop var. Aynı sorunu yaşıyordum. İçinin ne kadar kirli ve hava almakta zorlandığını gördüm temizledim. Şimdi 2010 2011 oyunlara merhaba dedim. Sorununuz bundan büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efege

quote:

Sistem cekirdegi aşırı ısındıgı için fan devreye giriyor ve fan son hızında çalişirken bazen ses oluşabiliyor fakat her fanda bu sesler oluşmaz. Süpürge makinesi ile fanı temizlemeye çalişabilirsiniz.

Tamam öyle deneyeyim birde.Teşekkürler

Umarim eski düzenine yeniden kavuşur. Rica ederim.
  • Bilgisayar eski düzenine kavuşmuştu fakat bugün yine kasmaya başladı gibi oldu.Açıp tekrar süpürge ile temizlemeyi deneyeyim dedim.İlk açışımda elektrik süpürgesi tuttuğumda hızla dönen fan bu sefer çok yavaş dönüyordu hatta dönemiyordu.Acaba fan da problem mi oldu?Akşam laptopu kapatırken hiç bir problem yoktu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.