Şimdi Ara

Ram TAktım bilgisayarda kasma başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorun 1.) öncelikle merhaba arkadaşlar benim bilgisayarıma bi yerden 2. el ram buldum ve taktım bilgisayarda 2gb ram vardı (1+1) sonra buna 2gb daha ram ekledim 4 gb oldu ve en son 2 tane 2 gb ram aldım arkiden onuda takayım dedim taktım slot 4 adet olduğu için 2+2+2+1 şeklinde taktım top=7gb ram oldu pcde ve pcyi açtığımda büyük derecede kasmalr başladı
    Sorun 2.) ekran kartı buldum oda ikinci el marka model belli deil dx diagta cpuzde gözükmüyor ne boyutu nede modeli ama ekran kartı 2 gb onu biliyorum üstünde yazıyor o ekran kartını takınca pc belirli hatalr vermeye başladı oyun açılmıyor birde dirtex 11 yüklerkene sisteminizi yükseltmeniz gerekiyor buna benzer bi hata aldım

İşlemcim AMD Athlon x2 64bit 5000+ işlemcim bu arkdaşlar yardımcı olurmusnuz

• general003 G kullanıcısına yanıt
    anakart kaldırmıyor olabilir anakartın bi boyutu var ondan sonrasını almaz ankartı araştır bence biraz
  • kardeşim tamamda o zaman hiç açmaması lazım bilgisayarı hata vermesi lazım deilmi birde dxdiag fotosuna bi baksana
    @Kocael
  • ramlar seri olmalıdır parca ram takarsanız kasma yapar

frekanslar bir değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 23 Haziran 2014; 22:41:35 >
  • Kit halinde Ram degilse; zamanlama, CL ve Frekans onemlidir. Yoksa sikinti yasarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş ilk 3 ü yani 2 gb olan 3ü kingston kvr667d2e5/2gb aynı model herşeyi aynı yani tek farklı olan 1 gb olan o etkilermi
  • kardeş birde pcye format attım kasma nerdeyse yok dencek kardar azaldı ama hala var format atınca driverler otomatik yüklediği için ekran kartı bilgilerinide aldım altta fotoda var birde son olarak işlemci bu sistem için zayıfmı kalıyor yeterlimi idare edermi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

ramlar seri olmalıdır parca ram takarsanız kasma yapar

frekanslar bir değildir

Katılıyorum hocama

• Yani bu ramleri satıp tek 8 gb ram alcem veya 4x2 =8gb seklindemi alayım anakart ddr 2

• Her bulduğun remi takma pcye ve parça parça takma kit halinde 8 GB al sana yeter

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    emeeye geldim gidiyorum
  • 7gb olması sağlıklı olmamış. 2 nin katları olarak ayırsaydınız daha iyi olurdu. vede aldığınız ramlerin frekansları sizde bulunan ramlerin frekansları ile aynı değilse sorun yaşarsınız.
  • tek slot 8 gb ram alma sakın zaten ddr2 ye yoktur ddr3 lere var

1 tane 8 gb ram yerine 2 adet al biri bozulunca diğerini kullanırsın pcsiz kalmazsınız+veri yolu her ramden hızlıcaa veri alabilecek yani 2 rama dağıtabilecektir

bana kalırsa ddr2 bir anakarta yatırım yapmayın yeni bir sistem toplayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irou

7gb olması sağlıklı olmamış. 2 nin katları olarak ayırsaydınız daha iyi olurdu. vede aldığınız ramlerin frekansları sizde bulunan ramlerin frekansları ile aynı değilse sorun yaşarsınız.

hepinize çok teşekkür ederim ama ddr 2 bir sisteme para yatırmıyorum ram olsun ekran kartı olsun bana beleşe geldi arkadaş yeni pc aldı eskinin bazı şeylerini bana verdi ondan taktım bide 2gb 3 adet ram var marka model bellek hepsi aynı 1 gb olanı çıkarsam sadece bunlar dursa daha iyimi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: general003

quote:

7gb olması sağlıklı olmamış. 2 nin katları olarak ayırsaydınız daha iyi olurdu. vede aldığınız ramlerin frekansları sizde bulunan ramlerin frekansları ile aynı değilse sorun yaşarsınız.

hepinize çok teşekkür ederim ama ddr 2 bir sisteme para yatırmıyorum ram olsun ekran kartı olsun bana beleşe geldi arkadaş yeni pc aldı eskinin bazı şeylerini bana verdi ondan taktım bide 2gb 3 adet ram var marka model bellek hepsi aynı 1 gb olanı çıkarsam sadece bunlar dursa daha iyimi olur

marka model mhz değerleri aynı olmalıdır yoksa takamazsın
  • quote:

quote:

quote:

kardeşim saol saten yukarıda belirttim tam okursan gayet açık olarak yazdım bilgisayarda 4 adet ram takılı bunlar 2+2+2+1 şeklinde ilk üçü 2gb olanlar saten birbir aynı
    kingston kvr667d2e5/2gb modeli tek farklı olan 1gb olan sanırsam onunda mhz diğerleriyle aynı olması lazım ben kasmayı bitirmem için 1 gb yi çıkarsam belirli bi şonuç elde edebiliriyim

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardeşim saol saten yukarıda belirttim tam okursan gayet açık olarak yazdım bilgisayarda 4 adet ram takılı bunlar 2+2+2+1 şeklinde ilk üçü 2gb olanlar saten birbir aynı
    kingston kvr667d2e5/2gb modeli tek farklı olan 1gb olan sanırsam onunda mhz diğerleriyle aynı olması lazım ben kasmayı bitirmem için 1 gb yi çıkarsam belirli bi şonuç elde edebiliriyim

siz de emin değilsiniz işte cıkarın o 1 gb olan ramı değerine bakın eş değildir mhzleri o yüzden donma yapıyorlar.her bulduğunuz ramı takmayın

• arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim şu an işteyim eve gider gitmez tek tek deneyicem son olarak 7gb ram ,atı readon hd 5500 2gb ekran kartına = amd athlon x2 64 bit 5000+ işlemci yeterlimi yoksa yükseltmekmi lazım ?
  • quote:

Sorun 1.) öncelikle merhaba arkadaşlar benim bilgisayarıma bi yerden 2. el ram buldum ve taktım bilgisayarda 2gb ram vardı (1+1) sonra buna 2gb daha ram ekledim 4 gb oldu ve en son 2 tane 2 gb ram aldım arkiden onuda takayım dedim taktım slot 4 adet olduğu için 2+2+2+1 şeklinde taktım top=7gb ram oldu pcde ve pcyi açtığımda büyük derecede kasmalr başladı
    Sorun 2.) ekran kartı buldum oda ikinci el marka model belli deil dx diagta cpuzde gözükmüyor ne boyutu nede modeli ama ekran kartı 2 gb onu biliyorum üstünde yazıyor o ekran kartını takınca pc belirli hatalr vermeye başladı oyun açılmıyor birde dirtex 11 yüklerkene sisteminizi yükseltmeniz gerekiyor buna benzer bi hata aldım

İşlemcim AMD Athlon x2 64bit 5000+ işlemcim bu arkdaşlar yardımcı olurmusnuz

son taktığın rami çıkarıp oyle dene

• Arkadas cok tesekkur ederim son ramı cikardim kasma gitti ve islemcim yetersiz onu ogrendim gta 4 fullde kasma oluyo veryhigden hige dusurdum kasma kalmadı cok tesekkur ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.