Şimdi Ara

Bilgisayarım sürekli kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan yaklaşık 4-5 ay önce acemiliğimden dolayı gforce fx5500 almış bulundum. Anakartım çok eski bi via idi. agp 2x'ti. Ben de hem buna uyum sağlayayım hem de yeni yongalı bi anakartım olsun diye gittim piyasada son kalanlardan MSI 865PE Neo2-V aldım. Bu anakartın da 400 mhz FSB desteği olmadığını farkettim ve elimde 1.9 Ghz işlemcimi 2.4 prescott'la değiştirmek zorunda kaldım. Bu sırada monitörüm pembe renk vermeye başladı. Yakın zamanda A4 tech'in kablosuz klavye-fare setini aldım ve bunun bazı tuşları da formattan sonra 2 yeniden başlatmadan sonra çalışmıyor. Ekran kartının ne kadar dandik olduğunu farkettiğimde o/c yapiym dedim, üzerine büyük bir fan bağladım. Hız kontrol ünitesi falan da taktım kendi çapımda... Bir süre sonra bilgisayar durduk yerde kilitlenmeye başladı. Hiçbirşey yokken kilitlenip duruyor. Bir süre sonra 80gb samsung ide harddiskim bozuldu (6 yaşında, geçen ay low level denememden sonra hepten gitti). Gitmeden önce de acaba güç kaynağından dolayı bir problem mi var diye başka bir tane denedim o da olmadı. Bugün yeni monitörüm (artık pembe görüntüden kutuldum) geldi ve de yeni harddiskim (250 gb Seagate SATA2 NCQ). NCQ ve SATA 2 desteğim olmadığını biliyorum ama daha önce edindiğim bilgilere göre problem olmayacağını öğrendiğim için aldım. Çok güzel formatımı attım. Herşeyi kurdum. Kullanmaya başladım. Tam bir oyun oynuyordum ki... YİNE KİLİTLENDİ. Yok canım dedim bi daha başlattım. YİNE KİLİTLENDİ.

Sonra bunu farkettim...
     Bilgisayarım sürekli kilitleniyor

Gittim arkadaşımdan cooler master 350 watt güç kaynağı aldım. Değerler değişmedi.

Bilgisayarımda 1 dvd-rw, 1 dvd/cd-rw, 1 cd-rw, 1 hdd, thermaltake polo 735 fan, 2.4 prescott işlemci var.

Ram'im ucuz bir ram. Kaliteli bir ram takıp denedim. Yine kilitleniyor...

Yardım lütfennnnn.

• öncelikle speedfanın verdiği voltaj değerlerine güvenme. en sağlam bilgiyi biosa girip oradan voltaj değerlerini alabilirsin.
    2. bence sen ekran kartını overclockla haşlamışsın ondan kilitlenip duruyor.
    3. power supplyın nedir? dandik bir power sa o sistemine zarar vermiş olabilir. hdd nin bozulma nedeni de bu bence.
    4. anakartın arızalı olabilir. elinde 2 sistem varsa onlarla parçaları değiştirip teker teker denemen ve hangi parçanın arızalı olduğunu bulman gerekebilir.
    5. birde biosunu resetle. overclockla uğraşayım derken ram voltajını falan yükselttiysen ondan kilitlenir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0033CBEA5 -- 18 Mayıs 2006; 10:16:14 >
  • kaerdeşş senin yazdıkların çok karışık ama sana bi önerim var
    1-psu üstünde dur
    2-ram
    3-makina çok ısınıyormu özellkleri geçç
  • 1. Farkettim karışık olduğunu yazdıktan sonra, kusura kalmayın, aceleye geldi biraz
    2. Ekran kartına o/c yapamadım (işlemci ya da ram'e kesinlikle yapmadım)
    3. İyi bi psu denedim (350 Watt Cooler Master) yine kilitlendi
    4. Biosu yeni update ettim

Sanırım ram ve psu kötü, ama şunu anlamadım, iyi bi psu taktığımda dahi kilitlendi...

Makine çok ısınmıyor. Arada kuzey köprüsü çok ısınıyo ama, onun da nedenini bilmiyorum...

Umarım anakart arızalı değildir. 478 pin kalmadı piyasada ya..

Edit: Artık 2. sayfaya düştü. sanırım pek cevap gelmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0cko -- 18 Mayıs 2006; 22:07:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.