Şimdi Ara

Bilgisayarım yanacak yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • işlemci sogutucunu sök .. ayakların kırık olmadıgına dikkat et.. termal macununu temizle yeniden kaliteli termal macun sür.. sogutucuyu temizle.. bacakları kırmadan saglam bir şekilde oturt.. tam bassın işlemciye.. yüksek ihtimal düzelecektir ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Bulunduğun şehirde sıcaklıklar yüksekse sistemin de sıcaklıklar çok düşük olamaz. Şu durumda sıcaklıklar normal gözüküyor.

İçimi rahatlattın hocam teşekkürler... Ancak ekran kartı biraz can sıktı onunda normal olduğunu söyledin 9600 GT kullanıyorum...

@électronic hocam arkadaşlar o tavsiyelerde bulundu gerçekleştirdim... 75 dereceden 30 dereceye düşürdük ısıyı sağolasın
  • another happy customer.
  • Hava akışı oluşturmak için fan da eklediniz mi, yoksa termal macun-temizlik çözdü mü işi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Hava akışı oluşturmak için fan da eklediniz mi, yoksa termal macun-temizlik çözdü mü işi?

Temizlik ve macun çözdü... Özellikle macun zaten bi çıkardım işlemci fanını işlemci ayna gibi parlıyordu nerdeyse bi elimi sürdüm eski macun döküldü resmen...
  • sorununu el birligi ile cozduk sen de bize bir sey soyle biz de bir sey ogrenelim tam forum isi olsun.islemci yuzeyi ayna gibi parliyordu dedin.islemciyi 2000 numara su zimparasi ile zimparalamis miydin yoksa macun tas olmus islemci sifirken surulmus ve dokulunce islemciyi sifir gibi ortaya mi cikarmis?ben x2 3600'u zimparaladim yazi mazi kalmadi harbi ayna oldu ama kuzene verdim ne yapti bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 12 Ağustos 2011; 15:45:48 >
  • Slm
    Arkadaşın yazdığı gibi bendede aynı sorun vardı. sürekli pc kapanııyordu. sonra akıl aldık tabiki arkadaşların yazdığı gibi işleciyi falan söktüm temizledim . bende işlemciyi karışmasın diye yönünü aynen bıraktım evdeki ahaliden biri gelmiş bu ne diye işlemciyi tersçevirmiş. bende iki bacağını kırdım tabiki işlemcinin . en sonunda bi tanesi ben yaparım dedi ve yaptıda yapıştırdı bacakları çalışıyor . fakat ne varki aha bu kapanma işini hala çözemedim . amd işlemci falan diyorlarya benim üzerime sanki sıcak su dökülüyor şimdi . netten inceliyom bu seferde amd işlemciler hem hız oyun vs hemde övüyorlar . ya biraz kısa yazdım ama idare edin hem zaman geçer sizede ... yani arkadaşlar amd lerde bu sorun varmı ısınma problemi bi daha pc toplarsam ben işlemci ve anakart olarak amd alayım mı bilgilerinize ihtiyacım var tşk ederim şimdiden
  • arkadaşlar ben amd 3000 kullanıyordum en eski işlemcilerinden biri hiç ısınmıyordu.
    Bu arada uykucu ekran kartında fan var mı ? fan varsa onuda sök temizle yağla termal macun sür. Fan yoksa pasif soğutma varsa zaten 55-60 derece arası çöalışır boşta. Eğer fan yoksa bilgisayarcıya götür onlar ekran kartına fan takarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ifluzay

Slm
    Arkadaşın yazdığı gibi bendede aynı sorun vardı. sürekli pc kapanııyordu. sonra akıl aldık tabiki arkadaşların yazdığı gibi işleciyi falan söktüm temizledim . bende işlemciyi karışmasın diye yönünü aynen bıraktım evdeki ahaliden biri gelmiş bu ne diye işlemciyi tersçevirmiş. bende iki bacağını kırdım tabiki işlemcinin . en sonunda bi tanesi ben yaparım dedi ve yaptıda yapıştırdı bacakları çalışıyor . fakat ne varki aha bu kapanma işini hala çözemedim . amd işlemci falan diyorlarya benim üzerime sanki sıcak su dökülüyor şimdi . netten inceliyom bu seferde amd işlemciler hem hız oyun vs hemde övüyorlar . ya biraz kısa yazdım ama idare edin hem zaman geçer sizede ... yani arkadaşlar amd lerde bu sorun varmı ısınma problemi bi daha pc toplarsam ben işlemci ve anakart olarak amd alayım mı bilgilerinize ihtiyacım var tşk ederim şimdiden

kuyumcular lehimle tutturabilirler ama eskisi gibi olmayabilir.kapanma sorunu yazilimsal olabilir.amd islemcilerde 754 pinden bu yana yani 6 senedir isinma sorunu yok.biraz dandik stok fan veriyorlar ses sorunu var.stok fan yuksek devirli dondugu icin ses oluyor haliyle ve o amd sisteme fan alan arkadaslarimiz sicaklik yuzunden degil ses yuzunden fan aliyorlar.bir de overclock meraklisi arkadaslar var benim gibi ama ben bosta devri dusuruyorum fan kontolcusu var.amd sistem alabilirsiniz 34 liraya bir de xigmatek 1284 fan alirsiniz mutlu mesut kullanirsiniz.oyun icinse phenomII serisi tavsiye ederim ama ekran kartina biraz daha oncelik olsun derseniz athlon da alabilirsiniz ama iyi ayarlamaniz lazim 5850 alip athlon alirsaniz karttan verim alamazsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-d1284-hdt-d1284-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45734

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.