Arkadaşlar bilgisayarım kendi kendine kapanıyor araştırdığım üzere bunun ısıdan kaynaklandığını öğrendim... Kasanın sağ-sol kapaklarını söktüm önceden 1-2 saatte kkapanıyorsa bunu 3-4 e çıkardım ancak yetmiyor ve tabi işlemci ömrü vs. kısalıyor... İşlemci fanını mı değiştirmeliyim yoksa power fanını işin içinden çıkamadım yardımcı olurmusunuz ? Birde power fanı bilgisayarı açtığımda çalışmıyor bi dokunuyorum veya çalıştığı istikamete itiyorum o zaman çalışmaya başlıyor...
İyi Günler
fanları temizle kasanı temizle işlemci soğutucusunu çıkar git termal macun al işlemcinin üzerindeki eski macunu sök sonra yeni olanı sürve kredi kartıyla ince bi tabaka yap en son soğutucuyu tak ve tekrar dene bide overclock varsa iptal et stok hızlara dön
quote:
Orijinalden alıntı: McGhoosT
fanları temizle kasanı temizle işlemci soğutucusunu çıkar git termal macun al işlemcinin üzerindeki eski macunu sök sonra yeni olanı sürve kredi kartıyla ince bi tabaka yap en son soğutucuyu tak ve tekrar dene bide overclock varsa iptal et stok hızlara dön
Hocam yeni fan almaya gerek yok mu diyosun ? Bu işlemler yeterlimidir ?
Fan almaya en azından şu an için gerek yok.Önce iyi bir temizlik yap.Hocamın dediği gibi Termal macunu yenile o.c yaptıysan stok hızlara dön büyük ihtimalde sorun çözülecektir.Eğer olmassa yeni bir işlemci soğutucusu ve takviye fan alırsın
quote:
Orijinalden alıntı: realstars
Fan almaya en azından şu an için gerek yok.Önce iyi bir temizlik yap.Hocamın dediği gibi Termal macunu yenile o.c yaptıysan stok hızlara dön büyük ihtimalde sorun çözülecektir.Eğer olmassa yeni bir işlemci soğutucusu ve takviye fan alırsın
overclock yapmadım hocam... Bu fan olayından anlamıyorum kahretsin ki... Sana Speedfan görüntüsünü atıyım bi yorumlarsan çok makbule geçer... Olay budur
Kasanın kapaklarını sökmek iyi değildir 2 tane 12 cm fan alın biri içeri versin biri dışarı .
Öncelikle kasanın içini güzelce temizle. Fanları söküp aynı şekilde onları da temizle. Kasa içinde dağınık duran kabloların hepsini toparla, ortalıkta kablo yığını olmasın. Kasa içinde en azından biri önde içeriye üfleyen, biri arkada dışarıya üfleyen iki fan olacak şekilde kasa fanlarını tekrar tak. İşlemci fanını geri takmadan önce macunu yenilemeni öneririm. Alacağın macunu herhangi bir kart ile ince bir tabaka oluşturacak şekilde işlemcinin üzerine sürdükten sonra fanı takman gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra yine sıcaklık sorunu devam ederse fan değişikliği gibi yollara başvurman gerekir.
Arkadaşlar Biostan Ayarlara baktığımda Cache L1:256KB Cache L2:1024KB Speed:2600 Mhz C.Fsp Multi.:13x Maximum FSP Multi:13x Cpu 73 derece mm temparature 43 derece cpu fan speed 3183 chassis fan speed 2884
Bios bu şekilde yazıyor herhangi bi sıkıntı var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: uykucu#19
Arkadaşlar Biostan Ayarlara baktığımda Cache L1:256KB Cache L2:1024KB Speed:2600 Mhz C.Fsp Multi.:13x Maximum FSP Multi:13x Cpu 73 derece mm temparature 43 derece cpu fan speed 3183 chassis fan speed 2884
cpu boşta çok sıcak
quote:
Orijinalden alıntı: McGhoosT
quote:
cpu boşta çok sıcak
Hocam o zaman arkadaşların dediği gibi iyi bi temizlik ve Termal Macun işimi çözecekmidir ? Kasa içinde içeri hava verek bi tane içeri hava üfleyen power da işlemcide ve ekran kartında fanlar mevcut
bu tip sorunlarda sisteminizi ilk mesaja detayli olarak yazmalisiniz.anakartinizin kondansatorleri patlamis olabilir makine bu yuzden de kapanir.sogutmayla 1 saatse 3 saat yapamazsiniz bu dedigimi ama ornek olarak verdim.gercekten sicaklik sorunu varsa yanlis bolumdesiniz hava sogutma bolumu mevcut.isterseniz tasitayim basligi ya da yeni dedigim gibi acin.
bu tip sorunlarda sisteminizi ilk mesaja detayli olarak yazmalisiniz.anakartinizin kondansatorleri patlamis olabilir makine bu yuzden de kapanir.sogutmayla 1 saatse 3 saat yapamazsiniz bu dedigimi ama ornek olarak verdim.gercekten sicaklik sorunu varsa yanlis bolumdesiniz hava sogutma bolumu mevcut.isterseniz tasitayim basligi ya da yeni dedigim gibi acin.
Teşekkürler hocam buralarda gezmediğim için konunun hangi bölüme açılıcağına hakim değildim... Ancak sorunun işlemcide olacağını düşündüğüm için buraya açmıştım...
hava sogutma bolumunde de islemci sogutma genelde.fan tavsiyesi yapilirsa tasitmak durumunda kalabiliriz o bakimdan.havalar cok sicak oldugu icin islemci bolumunde fan tavsiyelerine izin verdi yonetim ama simdi biraz serinleyecek havalar bu saatten sonra islemci bolumunde fan tavsiyesi almak zevke girer.siz kasa temizligini yapin baktiniz olmadi yeni bir baslik dedigim bolume oradaki arkadaslar konu hakkinda uzmandir buradaki arkadaslar da uzmandir ama islemci sorunu degil sizinki sogutma sorunu.islemci bozuk olsa garantiye gitme durumu olsa o zaman burasi olur ki islemciler yakmadiginiz surece ya da oc'de takoz olmadigi surece garantiye gitmez kolay kolay.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
hava sogutma bolumunde de islemci sogutma genelde.fan tavsiyesi yapilirsa tasitmak durumunda kalabiliriz o bakimdan.havalar cok sicak oldugu icin islemci bolumunde fan tavsiyelerine izin verdi yonetim ama simdi biraz serinleyecek havalar bu saatten sonra islemci bolumunde fan tavsiyesi almak zevke girer.siz kasa temizligini yapin baktiniz olmadi yeni bir baslik dedigim bolume oradaki arkadaslar konu hakkinda uzmandir buradaki arkadaslar da uzmandir ama islemci sorunu degil sizinki sogutma sorunu.islemci bozuk olsa garantiye gitme durumu olsa o zaman burasi olur ki islemciler yakmadiginiz surece ya da oc'de takoz olmadigi surece garantiye gitmez kolay kolay.
Hocam şimdi anlamadım... Ben fan mı alıyım Thermal Macun mu sürüyüm ? Bir dahaki sefere gerekli özeni gösteririm konu açıcam yere
Öncelikle bizim dediklerimizi yap. Eğer sorunun çözülmezse ilgili bölüme tekrar bir konu açarsın.
quote:
quote:
Hocam şimdi anlamadım... Ben fan mı alıyım Thermal Macun mu sürüyüm ? Bir dahaki sefere gerekli özeni gösteririm konu açıcam yere
bak hocam sen fan taksanda termal macun olmadan cpu daki ısı soğutucuya iletilemez o yüzden sür çok kolay yav yada git bi bilgisayarcıya
@McGhoosT Kızma hocam tamam Macunu sürücem @_SeRHaT_ tamam temizleme ve macun işlemine başlıyorum...
quote:
Hocam dediğiniz işlemleri yaptım,Thermal Macun u sürdüm tamamen bitmiş işlemci ayna gibi parlıyordu nerdeyse... Fanları yağladım temizledim... Şimdi açtım açar açmaz DH'a girdim şuan bilgisayarım çok sessiz eskisini düşündüğümde yanımda Peguet J9 servis motoru çalışıyormuş neredeyse
Şimdilik Speedfan testlerim;CPU:30,HDD:41 ancak GPU 60'I göstermekte bi sıkıntı teşkil edermi ? ------------------------------------------ Bütün arkadaşlara teşekkür ederim...
Onclikle power yeterlimi ve fanlar temizmi bunu kontrol etmelisin.kasa kapagini sokmek 1-2 derece anca fayda saglar
Bulunduğun şehirde sıcaklıklar yüksekse sistemin de sıcaklıklar çok düşük olamaz. Şu durumda sıcaklıklar normal gözüküyor.